גמילה ומשבר קינאה

גמילה ומשבר קינאה

שלום לכולם, אני אמא לילדה בת שנתיים וארבעה חודשים ולילד בן שלושה שבועות... ביתי הגדולה מיוזמתה לפני מספר חודשים החלה לבקש לעשות את צרכייה בשירותים, הכל התקדם מושלם כבר הורדנו לחלוטין את הטיטול. בבית היא כל הזמן מקבלת פרסים כשהיא בשירותים, היא נגמלה עם הקלטת בלי חיתולים(פיפי פרס) ובגן הגננת אמרה שהיא מדהימה ממש פעם בכמה ימים יש אולי החלפה אחת שהיא חוזרת כי התפקשש לה. (כמובן שבשינה היא כן עם טיטול) מאז שילדתי את בני השני (3 שבועות) המצב חזר מאוד אחורה היא ממש עושה בכוונה במכנסיים. בוכה שהיא רוצה טיטול, מבקשת שאחליף לה. אני אומרת לה בטאי לשירותים היא אומרת לא ואחרי שנייה עושה במכנסיים ואותו סיפור גם בגן. אני מבינה שזה חלק מהמשבר שנולד לה אח אבל אנחנו משתדלים בלי סוף קונים לה משחקים איתה משתפים אותה, מה אפשר לעשות?

פישים

New member
להחזיר לשגרה של לפני

לא צריך אקסטרות - להיפך, לשמור כמה שניתן על השגרה הקודמת + כמובן כל האהבה שיש בך ובטח התעצמה גם אליה עם התרחבות הלב + מדי פעם להדגיש בפניה שגם האח הקטן לפעמים מחכה כי היא צריכה משהו (ממש להגיד לו אני שומעת שאתה ________, אבל עכשיו _______ צריכה אותי וכשאסיים אתה אתפנה אליך), דגשים חיוביים (ולא על דרך ההשוואה או השלילה) לכל מיני יתרונות לגילה המתקדם ביחס לגילו הפעוט. וגם - כדאי להקדיש מחשבה לנושא הפיפי פרס - האם הוא משרת את התהליך במקרה שלכם. מזל טוב!

Anne Shirley1

New member
לעניין הגמילה

מניסיון עם רגרסיה מוחלטת בגמילה אחרי חודשים ספורים של גמילה מושלמת-רק דבר אחד עבד התעלמות מוחלטת מהפיספוסים, מאוד מאוד קשה ליישם אבל רק כמה ימי "פני פוקר" ואדישות מוחלטת עם העברת האחריות גם אליה (כמו המכנסים רטובים בואי נלך להחליף, תעזרי לי להוציא מכנסים יבשים מהארון וכו'..) עזרו. אני ממש לא בעניין הפרסים מהניסיון שלנו זה בכלל לא עבד. מזל טוב והמון סבלנות היא ממש תינוקת וצריכה אתכם הכי עכשיו.

adip78

New member
מנסה לעזור

היא מחפשת תשומת לב ולכן הדרך היא לא להתייחס לפספוסים. להחליף לה, לנקות אותה בלי אף מילה. לא להגיד דברים כמו בפעם הבאה תצליחי כי זה מביע אכזבה ממנה. אני לא אוהבת את הגישה של פיפי פרס. אני לא אוהבת תגמול על דברים טבעיים. עכשיו היא מצפה ששוב תיקנו לה אם היא תחזור למוטב ומבחינתי זו גישה לא נכונה. היא צריכה להבין שהיא לא מרוויחה כלום מהפספוסים. אתם צריכים לתת לה תשומת לב חיובית. כשהיא יושבת לצייר למשל שבו איתה ותגידו לה משפטים כמו אני רואה שאת אוהבת לצייר. אל תתלהבו מהתוצאה (הציור בדוגמא שלי) אלא מהדרך. תשדרו לה שאתם רואים אותה ומתייחסים אליה כשהיא מתנהגת כמו שצריך.

למעלה