גמילה וגודש בחזה

עירית ע

New member
גמילה וגודש בחזה

גמלתי סופית את בני לפני שבוע ועדיין יש לי קצת גודש בחזה. הגמילה היתה מאוד הדרגתית כך שלא ברור לי למה יש גודש. האם צריך לעשות משהו כדי שהגודש ירד או שאין צורך? בינתיים לא עשיתי כלום, כי חשבתי שזה ירד מעצמו. מה לעשות? לחכות או שצריך לעשות משהו? תודה מראש על התשובה.

Revili

New member
גודש

אם את לא סובלת מכאבים, עדיף לא לעשות כלום ולחכות שהחלב יפסיק להווצר ויספג מעצמו. הוצאה של חלב מהשד בכמות גדולה מדי, תגרום להווצרות של חלב נוסף.

עירית ע

New member
הבוקר גיליתי שיש לי גוש בחזה

יש לי מאין גודש קל בחזה בצורת גוש, מה לעשות כדי לשחרר את זה

מינימי2

New member
הגוש הזה כנראה

סתימה של צינורית חלב עקב הפסקת הוצאת חלב מן השד. חשוב מאוד שתמנעי מגודש. אם השד גדוש מאוד אפשר לסחוט מעט חלב בכיור עד להקלה על הגודש. גודש פרושו שיותר מדי חלב ממלא את השד. כאשר לא מוציאים את החלב צינוריות החלב עלולות להיסתם ועלולה להתפתח דלקת. הגוש הזה מצביע על סתימה בצינורית חלב. תוכלי לשחרר את הסתימה בעזרת עיסויים עמוקים מתחת לזרם מים חמים. נסי ממש לפורר את הגוש בין האצבעות. אל תוותרי לעצמך גם אם זה כואב מאוד, העיסויים חשובים כדי למנוע התפתחות דלקת.

עירית ע

New member
תודה, אני אנסה

ושאלה נוספת, מתי החזה מפסיק להיות מלא, אחרי כמה זמן מסיום ההנקה?

מינימי2

New member
תוך כמה ימים

השד יתרגל לייצר פחות חלב. כשאת סוחטת את השד כשיש גודש הוציאי כמות חלב מינימאלית, רק עד להקלה. זה יקל עלייך, ימנע הסתבכויות של סתימות ודלקות ועם זאת לא יאותת לשד לייצר חלב נוסף.

למעלה