גמילה גמילה

גמילה מחיתולים שלא נגמרת כבר המון זמן

אני לא יודעת אם טוב או לא אבל עם הילד שלי ניסיתי גמילה מוקדמת- גם קשב וגם את השיטה של דפנה תייר, אחרי כמה שבועות או חודשים אני כבר לא זוכרת ראיתי שזה מטריף אותי ולא הולך. הפסקנו. עברה שנה. הילד לא רוצה חיתול אז אמרתי שאולי הגיע הזמן ונתחיל גמילה. (זה היה כשהיה בן שנתיים וטיפה) ומאז ועד היום כמעט חצי שנה פשוט לא עובר יום בלי פיספוסים. ניסיתי גם פרסים, לא לגמרי עובד ובגן כועסים עלי.. ממש קשה לי, באמת, במיוחד הגן, מילא אני מנקה אבל הם ממש לא רואים בו שום דבר חוץ מ"היום הילד שלך עשה קקי בתחתונים" וכו' וכו' הם לא מסכימים להמשיך ככה.. אולי אני אחזיר אותו לחיתול וננסה שוב בגיל 3 או מתי שיימאס לו ודי. אני ממש לא עומדת בזה. אני יודעת שזה שטותי אבל אני פשוט בדאון מהסיפור הזה. בבקשה, מי שיכולה לתרום במשהו, כל דבר- אודה מאודדדדד.

אה... כי רציתי לומר שגמילה מקקי הרבה פעמים

מאוחרת יותר, בעיקר אצל בנים (שמשתינים בעמידה
), אבל זה לא הקייס אצלך כנראה.

מכיוון שאני גמלתי מאוחר (ובצי'ק, כנראה בגלל שמאוחר), לא ממש אוכל לעזור לך..
ניסיתי

אם זה הגיע למצב שהוא לא ילך לגן

זו כבר ממש בעיה ופגיעה בשגרת החיים שלכם. בעיני זה לא מוצדק. גמילה לא אמורה להיות כך בעיני.
לא יודעת מדוע בחרת לנסות לגמול מוקדם, אבל אילו הייתי במקומך אם מדובר בפספוסים מדי יום כבר חצי שנה ייתכן מאוד שהייתי מחזירה חיתול. זה בעצם מה שעשיתי עם הגדול שלי. התחלנו גמילה בעקבות לחץ של הגננת, למרות שהייתי עם שני קטנטנים בני 3 חודשים בבית. כנראה בדיעבד שהילד לא היה מוכן נפשית ופנוי רגשית לוותר על החיתול והמוכנות והחופש שהוא מאפשר לו. לאחר מספר חודשים נשברתי והחזרתי חיתול. החיים הפכו דבש לכולנו
. הצענו לו כל הזמן לעשות פיפי וקקי, ואם התחשק לו עשה ואם לא לא. וזה לא היה אישיו לאף אחד. מספר חודשים לאחר מכן, כשהיה בן שנתיים ו8, ביקש מיוזמתו להוריד חיתול (בעידוד הגננת) ונגמל תוך יום.

הגעתם למצב קיצוני מאוד ממה שאת מתארת וצריך לחשוב איך חוזרים למצב משפחתי מאוזן יותר. הגמילה היא רק חלק מההתפתחות, לא כולה. הוא לא אמור להיות מנוטרל משאר הפעילויות והאתגרים בגן. וגם למענכם.
בהצלחה!

וגם:

אני קוראת שוב את מה שכתבת וזה לא שטותי בכלל. אני מבינה מאוד את המצוקה והתסכול שלך. הייתי שם וזה ממש קשה. מכל הכיוונים. וזה בדיוק העניין שזה לא חייב להיות ככה וזה גם לא נשמע לי בריא לאף אחד מכם. גם לילד לחוות כל כך הרבה כישלונות רציפים מדי יום ולהרגיש את הכעס והתסכול של כל הדמויות המטפלות בו לאורך תקופה כל כך ארוכה של חודשים שלמים זה ממש לא מאוזן.
עכשיו אחרי שקראתי שוב אין לי ספק בכלל שאילו הייתי במקומך הייתי מחזירה חיתול. ובמשך תקופה לא מתייחסת לזה בכלל. רק שואלת בעיניינייות אם יש לו פיפי/קקי. ירצה יעשה לא ירצה לא יעשה וזהו. רק כדי לא להתעלם לחלוטי מכל מה שכבר כן עברתם. ואולי זה לא פופולרי, אבל בעקבות כל מה שעברתם יכול להיות שהייתי מורידה אותו שוב רק אחרי תהליך ״גמילה״ מקדים עם החיתול. כלומר להציע לעשות פיפי וקקי ולעודד אותו לכך, אבל בלי להוריד חיתול. שה״הישג״ יהיה כד חיתול נשאר יבש. ואז כשתקבלו בטחון תוכלו לחזור לעניינים.
אני מציעה לך בחום לשקול שוב את עניין הלהשאיר אותו בבית מחר. הוא לא צריך להיות בעונש בגלל הגמילה. אף אחד מכם לא צריך. תסבירי לו בבוקר בעיניינייות שהחלטתם שבגלל שבגן הרבה פעמים הוא בטעות רטוב או מלוכלך, חשוב חכם שיהיה לו נעים יותר ולכן תחבשו חיתול כדי שהוא יישאר נקי ויהיה לו יותר נעים. וכל פעם שיהיה לו פיפי או קקי שיבקש מהגננות ויקחו אותו לשירותים. כשיקחו אותו, אם החיתול כבר רטוב שיתנו לו כמובן הזדמנות לעשות גם באסלה, אבל שלא יגידו כלום על החיתול הרוטב. פשוט יחליפו בעיניינייות וזהו. כולכם זקוקים לrestart רציני ואני אישית מאמינה שמהנקודה שהגעתם אליה זה יהיה הכי נכון.
זו דעתי לפחות ובהצלחה במה שתחליטו!

הסהר

New member
מסכימה, ומוסיפה :

בשביל לשמר את השליטה שיש לו על הצרכים,
ואת היכולת שלו לשחרר כרצונו,
וגם בגלל שהשקעת כל כך הרבה - אין סיבה "למחוק" הכל ולעבור ל100% חיתולים

אבל יש סיבה לחזור למקום שהוא נוח, נינוח, פשוט...

אפשר להלביש טיטולים רב הזמן,
אבל להיות שעה ביום בלי טיטול (או זמן כלשהו שנוח לך)
וגם,
להכניס (או אולי להשאיר?) בסדר היום זמנים שבהם הולכים לשירותים, למשל -
כשקמים משינה
לפני מקלחת
לפני או אחרי האוכל
כל פעם כשמחליפים חיתול
כשנראה לך שהוא צריך

מציעה לראות מה נוח לך, מתאים ופשוט, ולעשות את זה בצורה קבועה, כהרגל, בלי לשאול בלי להתלבט ובלי לצפות (אולי יעשה, אולי לא. העיקר שהיה בשירותים).

תעדכני

kita1000

New member
כן גם אצלנו היה ככה

באמצע ההריון גמילה שנכשלה כשחזר לגן אחרי חופשה
החזרנו חיתול
ועדיין לא התחלנו שוב (2.9) אבל מאפשרים לעשות בשירותים ואחרי חודשים של אנטי התחיל להראות התעניינות שוב בנושא

oritpatrick

New member
גמילה מקקי

שלום לכולם,
רוצה להתייעץ אתכן על הפשוש שלי,בן שנתיים וחודשיים כבר כמעט חודשיים גמול (חוץ מבלילה ששמים חיתול) ביום אין פיספוסי פיפי, גם לא בגן.

אבל עם קקי זה סיפור אחר - עד היום לא היה עושה קקי בגן אלא כמעט כל יום אוספת אותו בארבע מהגן ואז עושה בבית קקי בחיתול.

מאז הגמילה נמנע לגמרי מקקי, אומר כשיש קקי תמיד, הולכים לשירותים מתיישבים עם ישבנון על האסלה מחזיקים אותו, אחרי מספר שניות אומר אין לי ורוצה לרדת, יורדים ואז אחרי עשר דקות רבע שעה שוב בא יש לי קקי הולכים לשירותים וחוזר חלילה, ניסינו גם סיר ובכלל זה מצחיק אותו לשבת על הסיר, ככה קורה עד שבסוף אחרי שאני רואה אותו סובל פשוט אומרת לו תעשה,ועושה בתחתונים, מרגיש רע עם זה מרגיש מלוכלך בקושי הולך, מחליפים מנקים וזהו.

מאז הגמילה הוא עושה קקי פעם ביומיים שלושה

אני לא יודעת איך לעשות את זה נכון.

אשמח לרעיונות \ הארות.

תודה מראש,

למעלה