גמילה בלילה

נעה גל

New member
איליה וקוץ בה - פישפושים בלילה

שלפוחית השתן היא איבר לומד. מה הכוונה? השלפוחית לומדת להתרוקן בשעות מסוימות. הדוגמא הכי טובה לכך היא תחושת הלחץ בשלפוחית שיש לרובנו בבוקר כשאנחנו מתעוררים. לרוב הילדים אין התחושה הזו (למרות השלפוחית המלאה), היא נרכשת. כשאת מעירה אותה בלילה פעם או פעמיים את עושה מספר דברים: א- את מרגילה את השלפוחית להתרוקן בשעות מסוימות. ואז... עלול לקרות מצב בו כשהיא תהיה בשלה לעמוד בלילה בלי השתנה, השלפוחית שלה, לפחות בהתחלה, תרוקן את עצמה בשעות הקבועות. השיטה הזו טובה למספר קטן של שבועות (שבועיים שלושה) ולא יותר. ב- זה לא "נחשב" כילד גמול. ג- את מסירה ממנה את האחריות להתעורר בלילה במידה ויש לה פיפי. אם היא לא מהמתעוררים כשיש לה פיפי (ועושה רושם שהיא כזו, ממה שסיפרת כאן), אין סיכוי שהיא תפתח רגש אחריות כלפי אי השתנה במיטה בלילה. היא לא צריכה לדאוג לזה כי את דואגת לרוקן אותה. לגבי להשאיר את הילד עם הפיפי במיטה - אם לא בודקים אם הוא עשה או לא, כי סומכים עליו שהוא לא עשה, והוא לא מתעורר - אפשר להשאיר אותו כך. אני רק חייבת לציין שאני לא יודעת באיזה תענוג מדובר, לישון כך בחורף עם כל השמיכות והבגדים. אבל אם הם לא מתעוררים - מי אנחנו שנעיר אותם?

../images/Emo45.gifבמיוחד לגבי השלפוחית כאיבר לומד

עידן (3.1) גמול לחלוטין (עוד מעט אספר את סיפור הגמילה שלנו, בשרשור שפתחה מאיה). כבר חודש בערך שהוא בלי חיתול בלילה, ומאז - המיטה יבשה לחלוטין (המזרון לא יודע מה זה פיפי), ציפיתי שבכל בוקר הוא ילך "דבר ראשון" לשרותים. להפתעתי - לא כך! הבוקר למשל, מהרגע שהוא התעורר ועד שעזבתי אותו בגן עברה כחצי שעה, במהלכה הוא כלל לא הלך לשרותים. (ואם מישהי תהתה - הוא חזר מהגן עם אותם בגדים בהם הלבשתי אותו בבוקר - יבשים כמובן, ובאופן כללי השתן שלו בהיר)

מאיו

New member
לנו זה לא היה עוזר

משום שאור לא מתעורר מהרטיבות באמצע הלילה, אלא ממשיך לישון עד הבוקר.

נעה, קודם כל ../images/Emo51.gif- הארת את

עיני. אצלנו, כמו אצל מאיו, אלה לא תתעורר ממיטה רטובה. דיברתי בינתיים עם כמה חברות וחוץ מאחת שאצלם גמילת הלילה קרתה הרבה לפני היום, כל השאר ניסו את שיטת הפישפוש (כמו שאני עושה) ואחרי פחות משבועיים כבר היתה גמילה (הילד מזהה שהשלפוחית מלאה וקורא להם). נקודת הפתיחה היתה שלא רציתי שיתחיל הענין כי אני יודעת שהיא לא בשלה. לעומת זאת, היא מעולם לא היתה כל כך נחרצת לגבי משהו!! ננסה ונקווה לטוב.

נעה גל

New member
לא הבנתי

אם היא לא מהמתעוררים למה את חושבת שזה שתקחי אותה לשירותים בלילה יגרום להתעוררויות המיוחלות (כשהשלפוחית מלאה)? מהניסיון שלי - זה ממש לא קורה. אם הם לא מהמתעוררים, הם פשוט לא מתעוררים ולכן, אני דואגת מראש שהם לא ישתו הרבה לקראת שעת השינה (יותר נכון "דאגתי" - עכשיו כבר לא צריך, הם למדו לבד). ואיך את יודעת שהיא לא בשלה? אמרת שהיא שותה הרבה לפני השינה, לא? אני לא חושבת שאפשר לבדוק כך בשלות. נראה לך שהיא תסכים לנסות לילה אחד לא להרדם עם שתיה?

כרמית מ.

New member
חייבת להאיר

תינוק שמגיל צעיר מאד (לידה עד 4 ח') ישן בלי חיתול או עם חיתולי בד, יהיה יבש בלילה, בדרך כלל, בגיל צעיר מאד - פחות משנה בוודאי. תינוק בריא לא עושה פיפי מתוך שינה, אלא בהתעוררויות שבמהלך הלילה. אם הוא בלי חיתול, הוא לאט לאט לומד, ולא יעשה פיפי בלילה בכלל, או שיסמן שהוא צריך (ואז אפשר לקחת אותו לעשות, למשל בקערה ליד המיטה, או בכיור. הוא עדיין לא מסוגל לקחת את עצמו...). כמו כל החיות, שמעבר לינקות לא מרטיבות את יצוען/מצען. תינוק בטיטול, לא מרגיש שהוא עושה פיפי, ולכן המנגנון מתנוון, והוא מתרגל לעשות פיפי גם במהלך הלילה, בהתעוררויות קטנות מכדי לשים לב (כמו שאנחנו לא שמים לב שאנחנו מתעוררים לרגע בלילה). בני הקטן, בגיל חודש וחצי, ישן מספר לילות יבש לחלוטין (והוא לא היה מיובש). אח"כ חזרנו לטיטולים, והטיטולים התמלאו (אם כי, לדעתי, בעיקר בבוקר, לפני שהצלחתי לגרום לעצמי לקום לפשפש אותו). עכשיו, הוא בן כמעט 7 ח' ואנחנו שוב מתרגלים לילות בלי טיטול. הלילה היה כמעט יבש (עשה תוך כדי יניקה, בקערה), ורק לפנות בוקר (מתישהו אחרי 5:00) הרטיב קצת את המיטה. אני מצפה לשיפור עם התרגול. בני הגדול, בן 4.5 עדיין מרטיב כל לילה, אבל אולי זה קשור לבעיה פיזיולוגית שיש לו - והוא גדל בטיטול.

אצלנו הגמילה התנהלה כך-

נתנו לה לבחור טיטול או לא והיא בחרה שלא. בהתחלה היא הרטיבה כל לילה ואו שישנה את כל הלילה ורק בבוקר שמה לב לכך או שבאמצע הלילה עברה אלינו. אנחנו לא כעסנו עליה וחיזקנו אותה שזה קורה. בהמשך שמנו לב שבורח לה ממש קרוב ליקיצה ועכשיו היא כבר הרבה זמן יבשה ומתעוררת כדי לעשות פיפי לרוב בסביבות חמש או שש בבוקר. זה דרש המון סבלנות וכביסות

נעה גל

New member
כל הכבוד על הסבלנות! כמה זמן

התהליך הזה לקח? באיזה גיל היא היתה?

למעלה