גמילה בלילה

מ ט ר נ ה

New member
גמילה בלילה

הבן שלי גמול מטיטולים כבר כ-3 חודשים אבל רק בשעות ערות. ללילה ולשינת צהריים אני שמה לו עדיין טיטול.אני רוצה לגמול אותו גם בשינה. איך מומלץ לעשות את זה? יש כאלה שאומרים שצריך לעשות לו פיפי בלילה מתוך שינה, יש כאלה שאומרים שצריך לחכות שיקום יבש במשך תקופה? מנסיון שלכן, מה עדיף? איך לעשות את פרוייקט הזה?

irisgh

New member
בן כמה הוא?

הבן שלי נגמל לא מזמן. הוא בן 3. הרבה לפני שהוא נגמל ביום, הוא היה קם בבוקר עם חיתול ריק. לכן הוא נגמל משניהם בבת אחת. אם זה לא בא ממנו, ואם הוא עושה פיפי בטיטול בלילה, מה יש לך למהר? תעבירי עוד חורף (הרי בחורף גם ילדים גמולים נוטים להרטיב), ותנסי אז.

irisgh

New member
אוי, הוא ממש קטן.

אז אם זה לא יבוא ממנו, מה אכפת לך לחכות עוד שנה? יש ילדים שמתוך עצמם לא רוצים ללבוש חיתול גם בשינה. אז אפשר לתת להם לנסות ולראות אם הם קמים יבשים, או קמים לעשות פיפי. אבל אם זה לא בא ממנו, למה להפיל עליו את ה stress הזה? הרבה בנים בגיל הזה גם ככה לא גמולים, ורוב הבנות בגיל הזה אולי גמולות אבל לא בלילה. קודם כל תבדקי מה רמת הבשלות הביולוגית שלו. כמה זמן הוא יכול להתאפק בערות? כמה זמן עובר אצלו בין פיפי לפיפי בשעות היום? ואז תבדקי אם קורה שיש לילות שהוא קם למעשה יבש. אם זה לא יקרה גם עוד שנה שנתיים, אז אפשר להתחיל ליזום.

לאה_מ

New member
שוב אני מסכימה עם איריס ../images/Emo13.gif

תראי אם הוא קם יבש בבוקר. גמילת לילה תלויה בבשלות של מנגנון פיזיולוגי, ולא בהבשלה קוגניטיבית-רגשית של הילד, לכן אין מה להאיץ בתהליך הזה - אם הוא מוכן - הוא מוכן, ואם לא אז לא. אם הוא קם יבש ברוב הימים, את יכולה להוריד לו את החיתול. אם הוא קם יבש משנת צהרים אבל לא משנת לילה - אפשר להתחיל לישון בצהרים בלי חיתול (זה מה שאנחנו עושים, למרות שלדעתי עניין הלילה נובע לחלוטין מחשש שלי שהוא יעשה פיפי במיטה שלנו, ולא בגלל שהוא זקוק לחיתול בלילה).

נעה גל

New member
חשוב להזכיר גם שיש ילדים שלא

נגמלים בלילה עד גיל 4-5 (רובם בנים). אני חוזרת שוב - גמילת לילה לא קשורה באופן ישיר לגמילת יום (יש מצבים בהם יש ילד שגמול לחלוטין במהלך היום אבל לא בלילה במהלך חודשים רבים). גמילת לילה תלויה גם בהפרשת הורמון ש"אומר" לשלפוחית לא להתרוקן במהלך הלילה. כשמחליטים על גמילת לילה חשוב לדעת שיש את היכולת הפיזית לעצור את השתן (וכמו שלאה אמרה, העדות הטובה ביותר לכך היא טיטול ריק בבוקר או טיטול חם מפיפי אחד שנעשה בבוקר), זה תענוג מפוקפק מאוד (לילד ולהורים) לקום באמצע הלילה להתחיל להחליף בגדים, סדין, שמיכה ולפעמים גם כרית...

אבל לפעמים זה מגיע מהילד, ואז יש לך

אפשרות להסכים איתו או למנוע ממנו (לפי הרצון שלך והנכונות להחליף מצעים). את תמוז קצת דחפנו לגמילה ביום, והתחלנו איתה תהליך איטי מאד של גמילה. בהתחלה רק שעה ביום (עד לפספוס הראשון...) וככה בערך חצי שנה. הטריגר לגמילה היה הרצון שלה לשבת על הסיר, אחרי שהתאומים נולדו, מה שהיא לא הסכימה לעשות קודם. הדחיפה התבטאה בזה שכשהיא פספסה והיתה נלחצת, לא הסכמנו לותר למחרת ולא להוריד לה את החיתול (שדרנו לה שאנחנו לא מתעצבנים מהפספוס ושהיא לומדת). בדיעבד אולי היה עדיף לחכות עוד כמה חודשים, אבל קשה לומר. היא היתה קמה בבוקר עם חיתולים מפוצצים, גולשים מפיפי. ויום אחד, היא קוראת לנו בצהריים ואומרת שהחיתול מציק לה. הסכמנו, ובאמת לא היה יותר מאשר פיספוס אחד בימים הבאים. אחרי כשבוע היא סרבה גם לחיתול בלילה, ואמרה שמציק לה. הסכמנו בתנאי שהיא תשתף פעולה בלילה שניקח "לשתן" אותה. זה עבד ככה עוד כמה חודשים, ולאחרונה הפסקנו עם זה. לפעמים היא מפספסת, בערך פעם בשבועיים שלושה. בסך הכל, למרות שהיא לא היתה בשליטה על המנגנון הפיזיולוגי (=מתעוררת לבד לעשות פיפי) אלא היא בעצם מתאפקת עד לבוקר, היא העדיפה ככה. זה אמנם עלה לנו בכמה החלפות ליליות, אבל היא מאד מרוצה.

אז תשמעו מה קורה אצלנו!!

אלה עכשיו בת שלוש ורבע. נגמלה בגיל שנה ו-10, גמילה חלקה לגמרי ובלי "תאונות". בלילה, זה כבר סיפור אחר לגמרי!! כאילו המערכת עובדת בפול גז בלילה. היא בדר"כ נרדמת עם בקבוק מים ויוצא שהיא גומרת בערך חצי (הולכת לפיפי לפני השינה). בבוקר, מרוב שהחיתול ספוג וכבד היא בקושי מצליחה לקום!! מאוד נדיר שלא יהיה כך, וחיתול בוקר יבש קרה אולי פעמיים עד היום. היא החליטה (ואומרת את זה כל הזמן) שכשתהיה בת ארבע היא תגיד שלום ולהתראות לחיתול של הלילה. וזה בסדר, מעולם לא הלחצתי בענין. אלא שהערב היא פתאום החליטה שהיא לא רוצה יותר חיתול. בכלל. "אמא , בואי נעשה בכאילו שאני כבר בת ארבע ואומרת שלום לחיתול". האמת שלא התלהבתי מהענין כי לא נראה לי שהיא בכיוון, אבל היא ממש התעקשה ואמרה שכשהיא תרגיש פיפי בלילה היא תרוץ מהר לעשות (הערה: אין סיכוי שזה יקרה!! בולדוזר בלילה לא משפיע עליה!!). אמרתי לה שאני אקח אותה מתוך שינה לעשות פיפי והיא הסכימה. מה אני אגיד לכם, סליחה על ההתבטאות אבל לא ממש מתאים לי שהיא תיגמל עכשיו, בעיקר כי היא לא בשלה עדיין ולא בא לי בריכת שחיה במיטה. אני הולכת לישון בסביבות אחת בלילה. מה יהיה שבע שעות עד שהיא קמה?? מצד שני הילדה ממש התעקשה, וכשאמרה את המשפט "אמא את תהיי ממש גאה בי!!" לא יכולתי לא לזרום איתה. בקיצור, כל טיפ מעבר ללקחת אותה לפיפי באמצע הלילה
יתקבל בשמחה.

מ ט ר נ ה

New member
המון../images/Emo51.gif

על כל התשובות. החלטתי להוריד לו בינתיים ביום (לשינת הצהריים). ולראות איך זה הולך. מהלילה ארד בינתיים לפי המלצתכן. אולי אחזור לזה באביב.

נעה גל

New member
אבל גם כשאני שותה בקבוק מים לפני

השינה אני מתעוררת 3 פעמים בלילה לעשות פיפי. אם היא רוצה להוריד טיטול בלילה - תורידי לה את הבקבוק מים. אצלי זה לא הלך אחרת. אם הבת שלי, בת ה-7, שותה הרבה לפני השינה (ואת מספר הפעמים בלילה שהיא פספסה מאז הגמילה שלה אפשר לספור על יד אחת) יש סיכוי סביר שיברח לה פיפי. בחיים עוד לא ראיתי אותה מתעוררת בלילה ומבקשת לעשות פיפי - וכך גם הבן שלי. הם חייבים שלפוחית מרוקנת כשהם הולכים לישון, ובלי שתיה.

חגית - אייל שתיין רציני

הוא שותה המון מים. לפני הורדת הטיטול ניסינו את כל סוגי הטיטולים ואף אחד מהם לא עמד בכמות השתן שלו בלילה. כשהוא החליט שהוא מוריד את הטיטול הוא גם הוריד - בעידודי הנמרץ - את הכמות שהוא שותה. אני מקפידה שהוא ישתה פחות מהשלב של אחרי ארוחת הערב ועד לשינה. לפני השינה אני נותנת לו בקבוק ובו רק 60 מ"ל (ולא 260). אם הוא רוצה עוד הוא יודע שאחרי הפעם השניה הוא ילך לעשות פיפי. חוצמזה - תסדרי את המיטה שלה בשכבות - שעוונית - סדין - שעוונית - סדין - שעוונית - סדין (אפשר כמובן במקום שעווניתלשים כל חוצץ אחר - ניילון וכו'). אם יוצא לה פיפי בלילה מסירים שכבה אחת של סדים+שעוונית וממשיכים לישון.

לאה_מ

New member
גם אצל עומר זה היה ככה.

הוא היה שותה המון במשך היום (ממש המון!) וגם בקבוק מים לפני השינה. כשהוא רצה להוריד את החיתול בלילה הסברתי לו, שכל עוד הוא שותה בקבוק שלם לפני השינה, הוא לא יוכל להתאפק כל הלילה, ולכן אם הוא רוצה להוריד את החיתול הוא צריך גם להפסיק לשתות מבקבוק. אמרתי לו שהוא לא חייב להוריד עכשיו את החיתול, ובהחלט אפשר לחכות עם זה עד שהוא ירגיש מוכן להפרד גם מהבקבוק. אני דוקא חשבתי שהוא צריך להפרד מהבקבוק גם במשך היום, כי היה לי ברור שהסיבה שהוא שותה 3 ליטר מים ביום היא לא צמא אלא גם הצורך במציצה, וחשבתי שלא מספיק שהוא לא ישתה בקבוק לפני השינה, אם עד חצי שעה קודם לכן הוא שתה כל כך הרבה. בקיצור, הוא באמת ביקש להפרד גם מהבקבוק וגם מהחיתול, והפסקנו עם שניהם (בלי שום חרטות מצידו). הבעיה היתה שהוא כנראה באמת לא היה בשל לגמילת לילה, ולמרות שכמות השתיה שלו במשך היום באמת ירדה, הוא עדיין הרטיב כמעט מדי לילה. השיטה של הצעת המיטה בשכבות כמו ששרון של אייל הציעה מאד עזרה לנו - בהתחלה לנו (פשוט היה קל יותר להתארגן בלילה) ובשלב מאוחר יותר גם לעומר, שיכול היה להתארגן להמשך שינה בעצמו (אם הוא בכלל היה מתעורר
). אני חושבת שכשילד כל כך מבקש, צריך לפחות לעשות נסיון אמיתי בעניין.

לאה_מ

New member
ולגבי השכבות:

אנחנו עשינו נילון-מגבת-סדין-נילון-מגבת-סדין. המגבת סופגת את רוב הפיפי וזה נשאר "מרוכז" במקום אחד.

עידכון מהלילה שעבר!!../images/Emo6.gif

כמו שאמרתי היא שתתה חצי בקבוק מים (שזה מעט בשבילה. פשוט נורא קשה לה לקטוע הכל במכה). והיא נרדמה. בלי חיתול. אחרי שעה וחצי באתי לקחת אותה לפישפוש והמיטה כבר היתה רטובה
. אבל בכל זאת היה לה פיפי. ולקראת אחת בלילה לקחתי אותה שוב והיה לה המון פיפי. וזהו. בבוקר המיטה היתה יבשה. בבוקר שאלתי אותה אם הפריע לה שלקחתי אותה לפיפי תוך שינה והיא מעדיפה להמשיך עם החיתול. אז היא אמרה "אבל כבר אי אפשר!! אמרתי כבר להתראות לחיתולים!!". הלילה אקח אותה לפישפוש ראשון הרבה יותר מוקדם. נקווה לטוב. בכל אופן, גישתה כל כך נחרצת שנראה לי שזה סופי!!

../images/Emo45.gifכל הכבוד לנחישות של הפשושה!

אגב - ההחלטה שלי (למרבה ההתפלצות של בעלי היקר
) היתה שאם הוא לא מתעורר מהרטיבות של הפיפי - אני לא מעירה אותו כדי להחליף לו (אני לא לוקחת בלילה לשירותים, אלא אם כן הוא רוצה לעבור למיטה שלנו ואז הוא יודע שקודם עושים פיפי בשירותים, או כשהוא מתעורר ומבקש להשתין).

למעלה