גמילה בלילה

iriszi

New member
גמילה בלילה../images/Emo184.gif

אשמח לקבל רעיונות איך לגמול את בתי בת השלוש שעושה כל יום פיפי בלילה התייאשתי לכבס מצעים ואל תגידו לי תעירי אותה ותקחי אותה לשירותים בלילה כי קראתי מאמר בענין שזה לא עובד ואם ישלכם רעיונות איך לגמול ממוצץ גם אשמח לקבל עצות ורעיונות תודה אמא

irisgh

New member
אולי זה מוקדם מדי בשבילה

הסתכלי בתגובה של נעה גל, ובהפניות שלה. לפי הטענה, מדובר במנגנונים שונים ביום ובלילה, ולכן גמילת יום אינה מנבאת גמילת לילה (ולמעשה להפך. ישנם תינוקות בני חצי שנה ופחות, שיבשים כל הלילה, ולחלוטין לא ביום).

michal@gal

Active member
מנהל
איך גומלים

היו די הרבה שרשורים על גמילה, אני כרגע לא מצליחה למצוא קישור. בכל מקרה, גמילה בלילה זה עניין של בשלות גופנית, ויש הרבה מאד ילדים שעוד לא בשלים בגיל שלוש להיות יבשים כל הלילה. הפתרון היחיד הוא להחזיר את החיתול בלילה ולחכות עד שהיא תתחיל לקום יבשה בבקרים. לפני גיל חמש בכלל אין מה לדאוג בעניין. גמילה ממוצץ לא כדאי ליזום, במיוחד אם היא מאד קשורה אליו. רוב הסיכויים שאם תזמי גמילה ממוצץ לפני שהילדה מוכנה לכך, היא תפתח הרגל אחר. אני עשיתי את הטעות הזאת כשהבת שלי היתה בת שלוש והיא פיתחה הרגל של למצוץ שרוולים, שהיה עוד יותר קשה לגמול אותה ממנו. עדיף להשאיר אותה עם המוצץ, ורק להגביל את שעות השימוש (רק במיטה וכו'), עד שהיא תגיע לשלב שתגמל מרצונה. בהצלחה

לאה_מ

New member
גמילת לילה

תלויה בעיקר בהבשלה של הורמון מסויים אצל הילד. כלומר, המדובר בעניין פיזיולוגי, להבדיל מגמילת היום שתלויה הרבה מאד בבשלות נפשית ובשליטה. לכן, לדעתי, אין טעם "לגמול" בלילה ילדה שעדיין לא בשלה לכך מבחינה פיזיולוגית. מדובר במשהו מאד מתסכל. לדעתי עדיף שתישן עם חיתול עד שתראי שהיא קמה ברוב הלילות יבשה. אז יהיה טעם להוריד את החיתול בלילה. אני, אגב, הורדתי לבני הבכור חיתול בלילה מוקדם מדי, וחודשים ארוכים התמודדתי עם פספוסי לילה, מה שבדיעבד היה ממש מיותר. אנחנו בזמנו כן היינו מעירים אותו בלילה לעשות פיפי, ובאמת לא תמיד זה הספיק, והוא בכל זאת היה מרטיב. כשבכל זאת תחליטי לגמול אותה בלילה, אני מציעה לך להציע את המיטה שלה בשכבות - נילון-מגבת-סדין וחוזר חלילה. כך, אם יש פספוס בלילה, אפשר פשוט להוריד את השכבה העליונה, להחליף פיג'מה ולחזור לישון. אולי היא תוכל אפילו לעשות את זה לבד. ולגבי גמילה ממוצץ - אני חושבת שגיל 3 הוא גיל צעיר מדי לגמילה ממוצץ. תני לה למצוץ כמה שהיא צריכה - היא כבר תגמל לבד. בגיל מבוגר יותר, אם זה לא קורה מעצמו, אפשר להחליט על מגבלות לשימוש במוצץ (נניח, רק בלילה, רק במיטה, רק מול הטלויזיה וכד').

למעלה