גמילת לילה
תלויה בעיקר בהבשלה של הורמון מסויים אצל הילד. כלומר, המדובר בעניין פיזיולוגי, להבדיל מגמילת היום שתלויה הרבה מאד בבשלות נפשית ובשליטה. לכן, לדעתי, אין טעם "לגמול" בלילה ילדה שעדיין לא בשלה לכך מבחינה פיזיולוגית. מדובר במשהו מאד מתסכל. לדעתי עדיף שתישן עם חיתול עד שתראי שהיא קמה ברוב הלילות יבשה. אז יהיה טעם להוריד את החיתול בלילה. אני, אגב, הורדתי לבני הבכור חיתול בלילה מוקדם מדי, וחודשים ארוכים התמודדתי עם פספוסי לילה, מה שבדיעבד היה ממש מיותר. אנחנו בזמנו כן היינו מעירים אותו בלילה לעשות פיפי, ובאמת לא תמיד זה הספיק, והוא בכל זאת היה מרטיב. כשבכל זאת תחליטי לגמול אותה בלילה, אני מציעה לך להציע את המיטה שלה בשכבות - נילון-מגבת-סדין וחוזר חלילה. כך, אם יש פספוס בלילה, אפשר פשוט להוריד את השכבה העליונה, להחליף פיג'מה ולחזור לישון. אולי היא תוכל אפילו לעשות את זה לבד. ולגבי גמילה ממוצץ - אני חושבת שגיל 3 הוא גיל צעיר מדי לגמילה ממוצץ. תני לה למצוץ כמה שהיא צריכה - היא כבר תגמל לבד. בגיל מבוגר יותר, אם זה לא קורה מעצמו, אפשר להחליט על מגבלות לשימוש במוצץ (נניח, רק בלילה, רק במיטה, רק מול הטלויזיה וכד').