גמילה ביום

יעלב

New member
גמילה ביום

שלום לכולכן! זו לי הפעם הראשונה בפורום הנקה זה. זקוקה אני לעזרתכן הדחופה. עומר, בני בן שנה ושמונה חודשים ולא עושה סימנים שמתכנן ומתכוון להפסיק לינוק במשך היום, לעומתו אני מרגישה , אני בקונפליקט. יש רגעים שנהנית ויש רגעים ש... די לא יכולה יותר. עברנו גמילה ללא רגשות אשם מצידי בלילה לפני כמה חודשים והתוצאה נהדרת לשנינו. עומר אוהב לינוק בערב לפני שנרדם ובבוקר. כמובן שבסוף שבוע הוא מתפנק בעוד מס שלוקים. חוששת . מתלבטת. מה עושים? מה עומר יחשוב? מה הוא ירגיש? רוצה מאוד לשמוע טיפים ? איך ? מה?.... תודה - יעל.

שלום יעל!

לא כל כך הצלחתי להבין כמ הפעמים ביממה עומר יונק - האם מלבד שתי היניקות של הערב והבוקר יש עוד הנקות? אם כן - הייתי מתחילה לצמצומן, בעיקר ע"י הסחת דעת (אני יודעת שזה קשה) - למשחק או אפילו מזון/שתיה אחרים. למשל, כשאייל מבקש לינוק אמצע היום (בן שנה וחמישה ויונק רק לפני השינה ובבוקר) אני מציעה לו מים/חלב סויה/ביסקוויט. אצלנו זה תמיד עובד, אבל כמובן שזה עניין של זמן והרגל. אם הוא יונק פעמיים ביממה וקשה לך איתן - הייתי ממליצה לך לנסות לחשוב ולהחליט אם איזו מהן יותר קשה לך - ההנקה של הערב, שמחייבת אותך להיות זו שמשכיבה לישון? או ההנקה של הבוקר, שתקועה באמצע הלחץ של ההקמה וההתארגנות? אני היתי מתחילה עם זו שיותר מקשה עלי. מסבירה לו שמעכשיו אפשר יהיה לינוק רק בבוקר/בערב ואז יש שתי אפשרויות: 1. כדי שהשינוי יהיה רק באי ההנקה ולא בהיעדר אימא - הייתי ממשיכה בשיגרה כרגיל, רק בלי ציצי (אפשר למצוא פתרונות של תחליפים כמו מים או חלב סויה או סנדוויץ´ גם לשעות האלה). 2. לגייס עזרה מבן זוג / חבר/ה / סבא/סבתא, שישכיב לישון או יקים בבוקר, עד שהפשוש יתרגל. אין ספק שזה לא פשוט. יכול להיות שזה יהיה יות רקל ממה שנדמה לך. יכול להיות שזה ייקח יותר זמן. אם באמת את נחושה שזה הזמן לעשות זאת - זה בטוח יהיה נכון. בהצלחה!

למעלה