גמו"שים וכאלה

noga85

New member
גמו"שים וכאלה ../images/Emo53.gif

מישהו יכול בבקשה להסביר מה זה? תודה!

copaste

New member
גמו"ש

גמו"ש = גמול השתלמות. תוספת למשכורת בעבור צבירה של שעות בקורסים מקצועיים. תגמול של המערכת על "התמקצעות". לאחר שאת עושה קורס מקצועי אשר מוכר לגמו"ש את אמורה לקבל תעודה שסיימת את הקורס בהצלחה וכמה שעות היה הקורס, לאחר ש"אספת" מספיק שעות תוכלי לקבל את הגמו"ש (כמובן לאחר הגשת אישורים מתאימים...). דרך אגב גם קורס קצינים מוכר לגמו"ש. אני מכיר שני סוגי גמו"שים גמו"ש א' וגמו"ש ב'. ועד כמה שזכור לי צריך לצבור 400 שעות בשביל לקבל כל אחד מהם.

noga85

New member
תודה על התשובה.

קק"צ מוכר לגמו"ש? בטוח? כי שמעתי שמועות לאחרונה שלא... טוב, נגלה עוד חודשיים.
כמה תוספת מקבלים, יש לך מושג? או שזה משתנה? אה, ועוד משהו, זה רק אם אני בקבע? אם עשיתי קורסים בזמן שירות חובה, אפשר להחשיב אותם? ווווו..... איך אני יודעת אם קורס מוכר לגמו"ש?

copaste

New member
עוד תשובות

לפי מה שאני יודע קק"צ מוכר לגמו"ש א'. גמו"ש א' באיזור ה 300 ש"ח גמו"ש ב' 400 ש"ח גם קורסים בחובה מוכרים לגמו"ש, וכדי לברר אם קורס מוכר לגמו"ש צריך כנראה לשאול משק"ית קורסים או שלישה או לצלצל לחוליית גמו"ש במת"ש. אני יודע שאצלנו ביחידה חלק מתוכניות ההכשרה לחיילים חדשים מוכרות לגמו"ש, קורסים בחברות אזרחיות או אם למדת באוניברסיטה ויש לך קורסים עודפים. ועוד משהו חשוב התנאים לקבלת גמו"ש תלויים בדרוג שלך האם את קצינה בדרוג טכנאי הנדסאי ומעלה או לא...

deathcaster

New member
שיפוצים

גמו"ש א' ברמת פעילות ג' - תוספת 600 ש"ח לנטו. גמו"ש ב' ברמ"פ ג' - כ-700 ש"ח . קורסים בחובה לא מוכרים לגמו"ש מלבד קורס קצינים, למעט מסלולי שירות מסוימים. גם קורס אזרחי יש לבדוק אם למוסד הלימודים יש הכרה במשהב"ט. מה שכתבת לגבי טכנאי/הנדסאי חל גם לגבי נגדים ומתייחס לגבי גמו"ש ב' בלבד. ברוב הקורסים בצה"ל שניגוד לאזרחות מקצצים במס' השעות , למשל קורס מסוים מורכב מ-300 שעות לימוד , רק 200 מתוכן מוכרות לגמו"ש , מגעיל , אבל זהו צה"ל שלנו. בהודעתך הקודמת כתוב 400 שעות לגמו"ש - לא מדויק , 400 שעות זה כפוף להיותך בותק מסוים, זה יכול להיות גם 200 וזה יכול להיות גם 800 , הותק מהווה גורם משפיע. כמו כן לגבי קורסים אזרחיים - ידוע לי שכיום צה"ל מחייב שתהיה זיקה למקצוע, כלומר אם אתה תכנת, קורסים בחקלאות לא ייחשבו לגמו"ש

למעלה