גמול שעות נוספות

rubybuby

New member
גמול שעות נוספות

חוק שעות עבודה ומנוחה מצוין בסע´ 16 כי על שעתיים נוספות ראשונות הגמול הוא 125%, וכן על שעתיים נוספות מעבר לראשונות, הגמול הוא 150%. כמו כן בסע´ 2 מצוין כי יום עבודה לא יעלה על שמונה שעות. השאלה שלי היא שאם יום עבודה מוגדר אצלי כיום של שש שעות, האם מגיע לי גמול שעות נוספות על כל שעה מעבר ליום העבודה הקצר שלי או שמא רק כשאגיע למכסת השעות של 8 שעות ביום (מה שלא מוגדר בהגדרת התפקיד שלי)רק אז אהיה זכאי לגמול שעות נוספות? כלומר האם במצב שבו אני עובד 7 שעות, מגיע לי גמול שעות נוספות על השעה השביעית? לשאלה זו אין תשובה ברורה בחוק ופס"ד תב"ע (תל-אביב-יפו) נו/1260-35 - ויינר דינה נ´ ד"ר פריד .תק-עב 96(2), 647 קצת נוגע בזה. אודה לכולם אם תוכלו לתת לי תשובה מבוססת ועניינית.

תגובה

מסגרת שעות העבודה שלך הן 6 שעות, זאת אומרת זה מה שאתה חייב לעשות, וזאת המסגרת שלך, מעבר לזה, זה שעות נוספות. הן נוספות למה שאתה צריך לעבוד והתחייבת כאשר התחלת לעבוד במקום עבודתך. אני אמשיך לחפש את הגדרות/הוראות החוק המדויקות.

מצאתי !!!

גמול שעות נוספות (overtime payment) עבודה של למעלה ממכסת השעות הנקובה בהסכם העבודה מזכה את העובד בתשלום גבוה מאשר עבור שעה רגילה. התשלום עבור שעה מיוחדת נקוב באחוזים משכר שעה רגילה, והוא הולך וגדל בהתאם למאמץ הנדרש. חוק שעות עבודה ומנוחה קובע את השכר שיש לשלם בגין עבודת שעות נוספות (כהגדרתן בחוק זה). עבור שעתיים נוספות ראשונות ביום יש לשלם על-פי חוק זה שכר לשעה של לפחות 125% מהשכר הרגיל, ועבור כל שעה נוספת שאחריהן שכר של 150% לפחות. כללים אלה תקפים גם כאשר השכר משולם לא לפי זמן אלא לפי תפוקה, כלומר בגין כל יחידה שיוצרה בשעות נוספות יש לשלם 125% או 150% מהתשלום בגין יחידה שיוצרה בשעות העבודה הרגילות.

rubybuby

New member
מעולה

טוב, זה בדיוק מה שרציתי לשמוע ונחמד לדעת שדעתי האישית בנושא באמת נכונה וצודקת. אני פשוט מכין חוות דעת מקצועית למשרד בו אני עובד על מנת לקבל את הגמול המגיע לי עבור השעות הנוספות ואני מצרף לחו"ד גם פסקי דין וחקיקה. רציתי רק לשאול מה זה בדיוק האתר הזה ואם אפשר להשתמש בו כגורם מוסמך לחו"ד דעת. חוצמזה, אם את מכירה עוד פס"דים בנושא, אשמח לדעת עליהם. מאוד מודה לך על התשובה המהירה והעניינית. רובי.

זה ציטוט החוק כלשונו.

יש באתר זה המון חוקים כפי שהם מופיעים בספרי החוקים. אני לא מכירה את האתר, השתמשתי במנוע חיפוש והגעתי אליו, אך כפי שאמרתי לך, בשפה רגילה, מעבר לשש שעות זה שעות נוספות, ומצאתי גם את החוק כלשונו. אם אתה מוצא לנכון, תגיש את החומר הזה, אני בעצמי השתמשתי בנוסח החוק שמצאתי באינטרנט כדי לעזור לבעלי לתבוע בעל עסק. אגב, אם יש סתירה בין הסכמי עבודה והחוק, מילות החוק גוברות על ההסכמים הפרטיים, אלא אם נאמר אחרת.

עוד פ.ק.

New member
רוביבובי, אל תשמח כל כך מהר ...

אני לא מבין למה אתה חושב שאין תשובה ברורה. למיטב ידיעתי יש תשובה ברורה. שעות מעבר למשרה הרגילה שאינן מגיעות ל-8 שעות עבודה ביום, הן לא בגדר "שעות נוספות" לפי החוק ואם לא מוסכם אחרת - אין זכאות לקבל בגינן גמול שעות נוספות לפי החוק. בפסיקה קוראים לשעות כאלה "שעות עודפות". מגיע עליהן שכר רגיל (אלא אם מוסכם אחרת). מה שורד הגליל ציטטה בשבילך נוגע להחלת החוק גם על מי ששכרו משולם לפי תפוקה, אבל מה זה משנה לך?

rubybuby

New member
השאלה שלי היא ספציפית יותר

טוב, את החוק גם אני קראתי, אבל השאלה הספצפית שעליה אני רוצה תשובה היא שאם אני עובד בהיקף של פחות ממשרה מלאה, קרי בהסכם העבודה שלי מצוין ספציפית כי שעות העבודה שלי הן 5 שעות ליום, האם כל שעה מעבר למכסת השעות היומית מהווה שעה נוספת או שעה עודפת? החוק לא עוסק בכך באופן ספציפי לכן אני חושב שדווקא דעתי היא כן הנכונה. שני פסקי דין שמצאתי מציינים את העובדה שאין מכסה חודשית או שבועית שאותה יש לעבור על מנת לקבל גמול שעות נוספות. מה שורד ציטטה לי אומר שאם מוסכם בהסכם העבודה על מספר שעות ספציפי, כל שעה מעבר מוגדרת כשעה נוספת. העניין הוא שאני צריך סימוכין חזקים לטיעון משום שזה הטיעון העיקרי אותו אני מנסה להעביר. אם אתה יכול לעזור לי עם מקורות (פסיקה או מאמרים) אני אשמח. חוצמזה, תודה על ההיענות.

למעלה