גמול השתלמות

aifriend

New member
גמול השתלמות

שלחתי בקשה לגמול השתלמות וזאת התשובה שנתנו לי : עד כה צבר 120 שעות. השתלמות המר 3100 מוכר לאכלוסיה בעלי מקצועות 0310 סוג 09 ומעלה, במידה וחייל שייך לאוכלוסיה נהל נא לצרף אישור מסאל. עוד 2 מארזים יקנו 50 שעות. מה זה אומר? 1. איך אנמי יודע על האם אני מאוכלוסיית 0310 ? 2. מה זה אומר עוד 2 מארזים יקנו 50 שעות ? 3. יכול להיות שהייתי בקורסים והם לא יודעים עליהם ? או שפשוט הקורסים האלה לא נותנים לי שעות ?

deathcaster

New member
תגובה

ישנם קורסים שלא מזכים בשעות. קורסי נהיגה ככל הידוע לי מוכרים לגמול רק לנהגים מקצועיים בקבע עם זיקה למקצוע. אם אתה במקצועך נהג מקצועי , אז כמו שכתוב לך, שלח להם אישור סא"ל בנושא וזה יוכר לך כגמול. מארזים - מארז זה קורס של שבוע שמזכה בשעות השלמה לצורך קבלת גמול השתלמות. אתה גם יכול לבקש לצאת להשתלמות מחשב בבה"ד 6 שזה גם שבוע וגם מזכה בשעות לגמול, גם קורס "מנחי קבוצות דיון נהגים" מזכה ב-50 שעות לגמול. קורס קציני אב"כ נע"ת מזכה ב-43 שעות לגמול. ותמיד אתה יכול לצאת לקורס אזרחי מוכר לגמול על חשבונך, זה שווה את זה. בד"כ אתה אמור לקבל תשובה שמכילה את כל הקורסים שביצעת וכמה הם שווים מבחינת גמול.

aifriend

New member
עוד שאלה

1.מזה האישור הזה מאיפה אני מביא אותו ? 2.יכול להיות שהייתי בקורסים וזה לא מופיע להם במחשב כי אני הייתי בטוח שיש לי יותר שעות ?

deathcaster

New member
תגובה

א. כותבים "מה זה " ולא "מזה" ב. את האישור אתה מביא ממפקד יחידתך בדרגת סא"ל, גם מסמך ב-WORD עם חתימתו יספיק. ג. יכול להיות שהיית בקורסים שלא היו צריכים להרשם כמוכרים לגמול.... אתה היית בטוח ? מה זה היית בטוח ? ועכשיו אתה כבר לא בטוח ? האם יש לך מסמכים על קורסים שעשית ? למה שלא תגיד לי מה המקצוע הצבאי שלך, ואיזה קורסים עברת או שאתה חושב שעברת או שאתה היית בטוח שעברת וננסה ביחד לעשות לך קצת סדר.

aifriend

New member
בהמשך לשאלתי

1. אני משרת בתפקיד בוחן רכב ועל קורס בוחני רכב (שבועיים)לא קבלתי שעות אין לי את תעודת הסיום אבל יש לי תעודה של בוחן רכב. 2.ביחידה החליטו שאני גם אחראי צב"מ אז שלחו אותי לקורס נע"ת צב"מ שהוא גם קורס שלב שבועיים שלא קבלתי עליו שעות. 3. לא מזמן הייתי בשלב 12 למכונאי רכב שלוש שבועות קורס וגם עליו אין לי שעות

deathcaster

New member
תכובה

כפי שאמרתי , עליך לברר בתא גמו"ש בבקו"מ האם הקורסים הללו מוכרים לשעות, ולפי מיטב זכרוני , הם כן, יש לך קצין שלישות, זה התפקיד שלו לברר לך את הדברים הללו, למה אתה לא פונה אליו ?

למעלה