אשליות.... ואכזבות
קודם כל, שלום לכולם, הגיע אליכם מצטרף חדש לפורום. כמה סמלי שההודעה הראשונה שלי תהיה על גמדים - הגזע האהוב עליי, הדמות הראשונה שלי ובכלל היצורים הכי טובים שיש. ראשית אני אתחיל באכזבות: הגמד גימלי אצל טולקין משמש כמעט אך ורק לאתנחתא קומית והוא דמות שלועגים עליה או שצוחקת על אחרים, מלבד העזרה המרובה שלו בקרב. בהתחלה אולי תחשבו ש"לא, לא יכול להיות, גימלי הוא דמות פעילה מאוד לכל אורך הספר...", אבל תחשבו על זה קצת ותראו שזה נכון. גיליתי את זה לפני כחודש-חודשיים כניסיתי לברר יותר על גמדים, והלכתי ישר למקור (שימו לב שהגמדים של מו"ד מאוד מאוד דומים לגמדים "המקוריים" של טולקין) - וגיליתי לאכזבתי את האמת המרה. גם בסילמריליון בקושי כתוב עליהם. אז בעצם כל הנושא של גזע הגמדים והתרבות שלהם הוא נתון לבחירתך כשה"ם ויוצר עולמות. לדעתי 2 דברים שחייבים להיות להם זה אהבה למתכות יקרות (כאלה או אחרות, לא חייב להיות הכל) ונטייה ללהט קרב, שניהם נובעים עקב המבנה הפיזי שלהם. המאפיינים האחרים (שיכר, רתיעה ממים, חוסר חיבה לעלפים, התבודדות, יכולות בנייה ואפילו כרייה) הם מקובעים מדי. העצה שלי אלייך כשאתה יוצר גזע גמדים אחר מהסטנדרטי הוא לקחת 3-4 תכונות אופי "רגילות" ולשנות לגמרי את השאר. לדוגמא: גמדים מלחים גמדים פחדנים גמדים חברותיים ואצילים. כמובן שהדבר הכי חשוב שהגמדים (כמו כמעט כל גזע) הם אנושיים, מה שאומר שלא כולם אותו הדבר ותמיד יש יוצאי דופן ומגוון רחב של אישיות. דבר מאוד חשוב שנוגע לגמדים הוא המקור שלהם - בדרך כלל יוצר אותם אל האדמה/האבן, או אל היצירה בתור "היצורים שלו" והגמדים סוגדים לו ושואבים את כוחם ודמותם מתוכו, יהיה מאוד מעניין לשחק בעולם שבו הגמדים הם הגזע הראשון שנוצר והאחרים עלו מעל פני האדמה, או בדיוק להפך - הגמדים הם האחרונים שהגיחו לעולם, כטעות קוסמית, או כסוג של "סופר-גזע". בקיצור, באמת באמת שהכל תלוי בך. רק תזכור שליצור עולם שונה זה מאוד לא פשוט - אם למשל הגמדים לא עוסקים בכרייה - אז מי מספק את אבני החן? אולי הגובלינים? - ואז הגובלינים יהיו הגזע המוכר והעשיר יותר, או אם למשל הגמדים הם רובם כוהנים וחופרים באדמה ולא עוסקים בקרבות - אז אולי כבר *אין* גמדים, כי אחרי הכל הם חיים מתחת לאדמה, ושם יש הרבה מאוד יצורים ומפלצות רשעות ורבות-עוצמה. אני שיחקתי כבר שלוש או ארבע דמויות של גמד - תמיד הייתי לוחם, שש לקרב ושונא אורקים, משהו די טפשי כשאני חושב על זה, אבל זה כיף. חשש מקסם, רטינה בלתי נגמרת ויכולות קטילה מעוררות אימה היו שלושת הדברים המרכזיים בדמות/יות. תמיד הייתי הגמד היחידי בקבוצה, אם בכלל... זה לא גזע נפוץ במיוחד בקרב שחקנים. (ראה את ההערה הראשונה שלי ותבין)