מגיל 7 חודשים (אם אני לא טועה אולי אפילו קצת לפני) אבל מנות שלמות ממש כארוחה מגיל 9 חודשים אם לא מתגלות תופעות אלרגניות אני לא רואה סיבה לא לתת כל ילד והמוכנות שלו
גם אנחנו התחלנו עם הגמדים בגיל 7.5 חודשים בערך - והם התקבלו בברכה... והעצה הנוספת - תערבבי את הגמד עם גבינה לבנה - ככה זה יהיה פחות מתוק - זאת כדי שהיא לא תלמד בגיל כה צעיר שיש טעמים מתוקים. אצלינו זה עובד מצויין
שיש בזה המון סוכר וכל מיני דברים תני גיבנה לבנה שפנימה תרסקי בננה או משמש או כל פרי אחר שיש בגמדים ותראי שזה אותו הדבר ואוכלים את זה מדהים אצלנו אביב אוכל רק ככה ולא גמדים וכו' יש מספיק זמן לזה את יכולה גם לתת לה יוגורט ( אביב מת על יוגורט , שמנת , אשל וכל החברים שלהם )
שתינוק שניזון מתמ"ל חלבי איננו אלרגי לחלב פרה כי מי שאלרגי מגלים את זה כבר בתמ"ל. לכן אני לא כ"כ יוגעת למה כ"כ נמנעים ממתן מוצרי חלדה לתניוקות שכבר למעשה ניזונים ממנו רק בצורת תמ"ל... נראה לי שאין סיבה להמנע באמת ובעבר נתנו בגילאים הרבה יותר צעירים. אישית אני מוצאת שהטיפ על עירבוב הפרי בגבינה הוא ממש נחמד, אבל הם מגלים את המתוק כבר בפירות שיש בהם המון סוכר אז שוב, לא נראה לי שיש בעיה עם מתוקים אחרים <מעדנים למינהם> פרט להרגלי האכילה... אני אעדיף שאדוה תאכל לקינוח גמדים ולא שוקולד או עוגיות כמו יתר ילדי המשפחה ואמא שלה
גמדים - עבר בהצלחה ומאוד נהנתה (כאילו שיש משהו שלא אהבה עד עכשיו). גם לי נראה הטיפ של הגבינה עם הפרי מצד שני היא כבר יודעת מה זה מתוק מהפירות שמקבלת כפי שאמרת. לא מתכוונת לתת לה גמדים כל יום רק מדי פעם.