גמגום

mom&shaked

New member
גמגום

שקד בן שנה וחודש והוא מדבר מקסים, אני מתפעלת הן מיכולת הביטוי שלו והן מאוצר המילים שלו (טוב הוא הבן שלי זאת לא חוכמה
). לאחרונה הוא התחיל לגמגם, הגמגום בא בתחילת משפט בדרך כלל, זה ממש משהו חדש שהתחיל לפני שבוע שבועים בערך. דוגמא מהבוקר: "אנאנאנאנאנ אני רוצה לקחת את פו הדב וטיגר לגן" האם אני צריכה לדאוג? או לפנות ליעוץ? מה שמוזר לי זה שהוא התחיל עם זה פתאום ביום בהיר אחד ולפני כן הוא היה מסוגל להגיד את אותו המשפט בלי לגמגם בכלל.

אינדיגו

New member
Dear Mom , I don´t understand...

הילד שלך , שקד , אומר משפט שלם כמו "אני רוצה לקחת את פו הדב וטיגר לגן"...והוא כולה בן שנה וחודש
בן שנה וחודש מדבר כך , ואת דואגת מהגמגום בתחילת משפט
לדעתי הלא מקצועית אם ילד בגיל שנה וחודש מדבר כך יש סיכוי קרוב מאוד שנגיע למאדים בטיסות שכר.

דסי אשר

New member
כמו נעה, תגובה לאינדיגו

תשובה עינינית מלאת הומור. הלוואי שכל אמא תוכל להנות כמוך מילד בן שנה וחודש שמדבר באוצר מילים ובמבנה משפט כזה. יש שעדיין זוחלים, ישנם שעד שנתיים כמעט לא מדברים. תהנו מהמתנות, תפסיקו לדאוג, וכפי שהצגתי בדיון אחר - לא לצפות מהילד(למרות שזה טבעי). תהנו מכך שהוא מאושר. דסי

גם ליובל זה קרה בדיוק בגיל הזה

והחדשות הטובות הן שזה עבר כלעומת שבא. פתאום ביום בהיר אחד הוא התחיל להתקע בתחילת משפט. אאאאאאאני וכו´. אולי זה קרה בגלל לחץ של ארוע משפחתי שבו הוא נדרש להפגין חוכמות... ואולי לא... לא השלמתי משפטים במקומו, לא הראתי לו שזה מפריע לי (ובטח שזה הפריע והדאיג מאד מאד). בהדרגה זה נעלם לחלוטין, וכעבור שבועיים נעלם לגמרי. רק במקרה אחד "עזרתי" לו. כשהוא התעורר בלילה, אפוף כולו ולא הצליח להגיד מה הוא רוצה. נתתי לו את מה שהוא רצה ודי. אה, ואחרי זה הוא נתן עוד קפיצה ענקית בדיבור. יש למה לחכות...

noa_f

New member
"המחשבה מהירה מהפה"

זה מה שאמרו לנו בגיל הזה. במיוחד לגמגום של תחילת משפט. אבל אם זה מדאיג, אפשר להתייעץ עם קלינאית תקשורת.

נעה גל

New member
בגיל הזה?

זה נראה לי ממש מוקדם לחשוב בכלל על התיעצות עם קלינאית. תני לו זמן, אל תעירו לו, אל תשלימו לו משפטים ומילים, חכו בסבלנות עד שהוא יסיים את המילה, ואני מאמינה שזה יעבור לבד. היה מקום לדאגה אם הוא היא בן 4 או 5, או אם התופעה לא תחלוף עוד חודשים ארוכים.

יוטל

New member
היי אמא של שקד...

גם אנחנו לא פסחנו על השלב הזה בהתפתחות... אבל אצלנו זה היה למעלה מחצי שנה ולקחתי לקלינאית שראיתי שהחמודה שלי פשוט מתעצבנת מזה. באיזשהו שלב זה הפריע לה והלכנו להתייעצץ למרות שידענו שאין מה לעשות.(חוץ ממה שנכתב פה למעלה) הטיפ היחיד שהיא הוסיפה לנו זה לעצור אותה שהיא נתקעת ולא מצליחה להמשיך. רגע, אני מכבה את הגז, אני חייבת פיפי, אפט´שי,הטלפון מצלצל? וכו´ כמובן שלא בכול משפט!!! וכמובן שלחזור אליה ולתת לה לסיים את המשפט. זה מאפשר להם להתארגן. מוציא אותם מהתקיעות בלי משפטים כמו "תנשום עמוק" "תרגע" וכו, שבעיני הם דיי מעצבנים. והרבה סבלנות.

דסי אשר

New member
גם עם התיקון, חושבת כמו כולם

ראיתי זאת פעמים בעבודתי. זה שלב שעובר על חלק מהם. דסי

למעלה