גמגום למבוגר

ronitfad

New member
גמגום למבוגר

אני בת 26 מגמגמת מאז ומתמיד הגמגום שלי הוא גמגום קל ואנשים לא שמים לב כל כך, אך כשזה מגיע למקום עבודה ואני צריכה לדבר עם אנשים כל היום זה מתחיל לבלוט ונורא מפריע במהלך היום יום מה הטיפול הכנוןלעשות?? אף פעם לא נבדקתי ולא אובחנתי...

borbardak

New member
רונית יקרה

זו בעייה שיש לכולנו, הניסיון להסתיר/להסוות את הגמגום. על עצמי גיליתי שמדובר בפונקציה של זמן, ככל שעובר הזמן ואני מכירה עוד ועוד אנשים, כך אני גם צוברת ביטחון, ומרגישה בנוח יותר לדבר עם אנשים אחרים במסגרת העבודה... ועד שצוברים ביטחון, מה שתמיד עשיתי - לנשום עמוק, לגלגל מילון שלם של מלים נרדפות בראש, ולנסות לחייך כמה שיותר...

shuky63

New member
כל מגמגם יכול לשפר ולהגדיל את שטף

הדיבור שלו.זה כרוך בלמוד טכניקות דיבור ותרגולם והמחיר לעיתים הוא שינוי בקצב ובטון של הדיבור.אני מכיר כמה מגמגמים שעשו את זה והגיעו לשטף מעולה כי זה היה חשוב להם.מה שכן רובם התחילו מגמגום קשה שממש הפריע לחייהם וזה מה שדחף אותם.פגשתי גם אחרים עם גמגום קל עד בינוני שסרבו לשלם את המחיר ובחרו ללמוד להכיר בכך שהם מסוגלים להעביר בבהירות כל מסר גם עם הגמגום.שתי הדרכים טובות באותה מידה לאנשים שונים.את צריכה לשאול את עצמך לדעתי למי הגמגום מפריע באמת,לך או לשומעים.אני למשל אם הייתי חושב שהלקוחות שאני מטפל בהם בעבודה מקבלים טיפול פחות טוב בגלל גמגומי הייתי מוכן לשלם כל מחיר כדי לשפר את השטף,אבל לא נראה לי שזה המצב.בכל אופן אם את מחליטה שאת רוצה לשפר את השטף הכתובת של היא קלינאי תקשורת ואת יכולה לעשות סיור ראשוני בתחום הזה דרך מאמר שאני כתבתי בלינק המצורף וסוקר את צורות הטיפול העקריות שמוצעות בארץ. בהצלחה ואשמח עם תשתפי אותנו במחשבותיך לגבי הנושא.

אפשר לשפר את הדיבור בתירגול יום

יומי שך 12 דקות זה מה שאני עושה >האם יש מישהו שלא יכול לתרגל 12 דקות ביום ?התוצאות הן אדירות.

shuky63

New member
במקרה אני יודע שארי מתיחס לטכניקה

של עיצוב שטף הדיבור לפי הטפול בהדסה . כדי לתרגל אותה אתה צריך ללמוד קודם את הטכניקה בקורס בהדסה או דרך תוכנת דוקטור פלואנסי ואז לשמר את השטף על ידי תרגול קבוע.

מהו התרגול עליו אתה מדבר?

אנא רשום לי מהו התרגול היומי עליו אתה מדבר, מה עלי לעשות במשך 12 הדקות הללו, האם לך זה הביא תוצאות? תודה אורנה

למעלה