גמגום ופחד

Weezer1

New member
גמגום ופחד

ממחקר קצר שערכתי על אנוכי, אני חושב שהגעתי למסקנה שהגמגום הפסיכולוגי הוא פחד כמו כל פחד אחר. כל דבר שאנחנו פוחדים ממנו, אנחנו נבקר אותו. ככה גם עם הגמגום - אנחנו מפחדים שנגמגם, אנחנו מבקרים את עצמנו אחרי שאנחנו מדברים, ובעצם הביקורת הזאת שלנו היא לדעתי זאת שיוצרת את הבעיה. לדעתי המחקרים של הגמגום צריכים ללכת הרבה יותר לכיוון הזה ולחקור את זה. מי יודע, אולי ההתמודדות של עצמנו עם פחדים בכלל תעזור לנו עם הגמגום ?

shuky63

New member
הפחד מלגמגם מזין את הגמגום זה ברור

ולו רק מהעובדה שהרוב המכריע של המגמגמים מדברים שוטף כשהם מדברים לעצמם בקול רם. אני טוען (כמי שהתחיל לגמגם בגיל 12 וזוכר בפרוט כל רגע מהתקופה שזה התחיל)שהמרכיב הפסיכולוגי בגמגום הוא 95% לפחות מהגמגום. אני יודע היום בודאות שהיה לי גמגום קל לפני שהייתי בכלל מודע לזה. בפעם הראשונה שמישהו אמר לי שאני מגמגם באמת לא האמנתי לו.זה היה ילד שאוהב לצחוק על ילדים אחרים וחשבתי שהוא צוחק עלי.אמרתי לו מה פתאום? אבל הוא התעקש ואמר לי הנה עכשיו גמגמת במילה הזו.אני חושב שברגע הזה הפכתי מודע לכך שמשהו לא בסדר בדיבור שלי. זה לקח פחות מחודש עד שהגעתי למצב שישבתי בכיתה ולא יכולתי להוציא הברה אחת פשוטה מהפה,משום שלפני שהתחלתי לנסות לדבר הייתי אחוז חרדה איומה. אני חיב לצין שפגשתי במשך השנים הרבה מגמגמים קלים שדיברו כנראה כמו שאני דברתי לפני שאותו ילד העיר לי וזה ממש לא השפיע על החיים שלהם.הם כאילו לא היו מודעים לכך שהם מגמגמים.

אורןן22

New member
אני חושב שאתה צודק אבל

לא נראה לי שחידשת משהו זה דיי ברור לכולם שהתאוריה הזאת היא אחת מהגורמים העיקריים. בטיפול פסיכולוגי לגמגום לדוגמא עובדים על החלק הזה.

Weezer1

New member
כן אני רק אומר שאם נדע להשתלט על

פחדים אחרים, אולי גם נוכל להשתלט עם הפחד הזה.

../images/Emo4.gifגמגום ופחד?

היום הלכתי להזמין פיצה וקולה וכוס ראבק ערס
המילים לא יצאו לי מהפה בחורה נחמדה בהריון שואלת אותי יפה איזה שתיה אני רוצה ומילה אחת מזויינת לא יוצאת לי מהפה--ק ו ל ה. רק רציתי לומר לה "תני לי בבקשה בקבוק קולה"כמו בן אדם ויצא שאמרתי לה את זה כמו אחד משותק! ואחרי זה הלכתי לעשות קניות בסופר אצל הקופאית בכלל לא גמגמתי לא נראה לי שפחד וגמגום הולכים ביחד. גם לא נראה לי שגמגום "וטיפול"פיסכולוגי הולכים ביחד... בטח עכשיו יאמרו לי כמה אנשים שטיפול פיסכולוגי עוזר!ואני אומר להם שאף בן אדם שהוא לא רופא לא ילמד אותי לדבר כמו ילד בן שנתים אני חושב ובטוח בזה הגמגום נובע רק מדבר אחד -בעיה נורולוגית. מגמגמים==הם לא מפגרים!!! ותכנסו את זה טוב טוב לראש של האנשים שלא מגמגמים! בקרוב אני מקווה שיהיה לי כסף ללכת לאותו בן אדם שעזר לי בגיל 18 להפסיק לגמגמם (ולא הוא לא פיסכולוג הוא רופא)ורק אחרי זה אכתוב כאן את הסיפור שלי ומה קרה לי בגיל 18 והסיבה שלא הלכתי אליו עד עכשיו לא ידעתי איפה הוא! וכאן בתפוז מצאתי אחד שמכיר אותו! ותמיד זכרו לגמגום יכול להיות 1001 ואחת סיבות זה גם יכול להופיע בגיל 50וזה יכול להיו סימן של שיתוק מוחין שמתקרב.

בבא אלי

New member
חוזר בתשובה../images/Emo178.gif

אכן אזרח יקר בעולם הוירטואלי, ללא ספק הרופא עזר לך. אבל, מכאן ועד המסקנה שאותו רופא יעזור לכלל המגמגמים, הדרך ארוכה [ולדעתי בלתי אפשרית. כל מגמגם הוא עולם בפני עצמו וגם אם יש כמה סיבות דומות לגמגום הרי שה-"מינון" [סיבותה פיזיולוגיות מול סיבות פסיכולוגיות] שונה אצל כל אחד. כן גם לי היה ניסיון טוב עם רופא ילדים שבפגישה קצרה בגיל שלוש וחצי גמל אותי מהרטבת לילה [הוא עשה לי תרגיל פסיכולוגי], אבל להסיק מכך שכל ילד שמרטיב ימצא מזור לבעייה אצל רופא???? אתה מזכיר לי חוזר בתשובה שמנסה לשכנע את כל מכיריו הישנים שכדאי להם לראות את האור [לעשות אצלו שבת]. וחוץ מזה, בהצלחה

חוזר בתשובה ממש לא!

שים לב השרשור נפתח בגמגום ופחד. היום שקניתי פיצה וקולה הבחורה היתה נחמדה מאוד בכלל לא מפחידה ובכל זאת לא יצאו לי מילים מהפה וזה די הרגיז אותי!! לא נראה לי שגמגום ופחד הולך ביחד!! ועוד דבר אחד הטרנד האחרון של "פיסכולוגית קלינית" מאוד מרגיז אותי מגמגמים הם לא מפגרים!!! הם לא צריכים שמישהו שטחן לימודים שנתים במכללה ולימודים של פיסכולוגיה יתחיל ללמד אנשים בוגרים כיצד לדבר וכיצד אומרים הבהרות כאילו שהיה בן שנתים! תמיד שללתי את זה! את הענין הפיסכולוגי. כשהייתי נער בערך בן 13 ראינו בטלוזיה תכנית שהיתה משודרת בחו"ל ושם היו קבוצת אנשים מבוגרים שעברו היפנוזה כדי להפסיק לגמגם ואיזה פלא כולם הפסיקו לגמגמם ואז מישהו זרק הערה חבל שפה אין כזה דבר היו עושים לי טיפול כזה... ובמקרה שני גם זכור לי מהילדות שהמורה בכיתה -ו אמרה לי לקרוא ספר בקול רם ולא להתביש להשתתף בשיעורים!ויש מקרים אחרים שקרו לי זה כבר קרוב לכיתה י"ב שהמורה המאפן שלנו (ובאמת היה לנו מורה מאפן וחרמן שבגד באישתו והיה "מרים" כמה מורות בבית ספר)הוא קבע "שיש לי בעיה"ואני כנראה סובל מפיגור וגם אמר לי את זה בפנים -כמובן שלא עניתי לו! והוא עצמו היה משותק מתאונת דרכים שעבר מגיל 17 והיה הולך צולע וממצמץ בלי סוף. מגמגמים==הם לא מפגרים!!!!!!!!!!!!!!!!ופיסכולוגים קלינים שיקבלו את זה
יום אחד ממש בלי כוונה נתקלתי ברופא לא אזכיר איזה רופא זה היה הוא לא היה מודע לגמגום שלי ולבעית שמיעה באוזן שמאל ואותו יום נהיה לי משהו מוזר-הפסקתי לגמגם ובעית שמיעה השתפרה מאוד את הסיפור אכתוב אחרי שאני יעבור אצלו שוב טיפולים. ונכון כל מגמגם ועולמו!!! אולי אלה שמצב שלי יעשו את מה שאני יעשה וכך יפטרו מהקללה הזאת ולגבי השאר שידעו--המוח,הפה,הגרון---הם מקור הדיבור שלנו ואם ישנה בעיה במקור הדיבור סימן שיש בעיה באחת מהדברים האלה. אני לא אומר שישר לעשות ניתוח (חס וחלילה-לא לעשות שום ניתוח באף מקרה)אלה לבדוק מה בדיוק קרה בעבר היכן נמצאת הבעיה?-מוח,פה,גרון? נושא הגמגום חייב לעבור בשנים הבאות מחקר רפואי מאוד חזק ואין הכוונה לכל מיני פיסכולוגים---אני יחזור על זה שוב אנחנו אלה שסובלים מגמגום--לא צריכים ללמוד לדבר כמו ילדים בני שנתים ובטוח שאנחנו לא מפגרים!!!

a9981

New member
טיפול פסיכולוגי...

הוא בדיוק -ההפך- מללמד כיצד אומרים הברות, הוא לא נוגע לצד הטכני. (לא שהייתי באחד, אבל דיי ברור שזה צעד בכיוון הנכון, כי מכאן מתחילה הבעייה הגדולה של הגמגום שמעצימה אותו, מהאספקט הפסיכולוגי).

וזאת טעות!!

אני פשוט לא מאמין שכל האנשים בארץ נותנים את הסכמתם כי המגמגמים צריכים איזה אחד שהוא"פיסכולוג" קליני כדי ללמוד לדבר! במקום למצוא את הבעיה הרפואית שלו של אותו מגמגם!! טוב שלא אמרו שצריכים לאשפז מגמגמים בבית חולים פיסכאטרי

a9981

New member
לא, זאת לא...(!!!)

טיפול פסיכולוגי לא מטפל בצד הטכני של לימוד דיבור. פסיכולוג לא מלמד לדבר. אם אתה יודע אחרת אני אשמח לשמוע.. אתה לא יכול לבטל את הצד הפסיכולוגי של הגמגום...זה הצד שהכי משפיע על הגמגום וחומרתו. זאת עובדה. אנשים לא מגמגמים כל הזמן, בעיקר ברגעי לחץ וכו'. אתה מדבר על טיפול של קלינאי תקשורת, שם אתה לומד את הצד הטכני של הדיבור "הנכון". גם טיפול בתחום הזה בהחלט יכול לעזור. אולי הקטע של "הבעייה הרפואית" חל עליך, אבל הוא לא חל על רוב המגמגמים. למה אתה מתכוון בעייה רפואית? אתה בטח מדבר על אחוז מאוד קטן מקרב המגמגמים, שהגמגום שלהם נובע מבעייה רפואית. לרוב הגדול של המגמגמים..הקטע הוא פסיכולוגי או טכני. לא רפואי. יכול להיות שאתה מקשר את המילה פסיכולוג למשהו שלילי?

a9981

New member
../images/Emo45.gif

מה שנכון נכון. הוצאת לי את המילים מהפה, את המחשבות מהראש... חוצמזה, הערה לאזרח הוירטואלי, (חבל לפתוח עוד הודעה) אצל רבים מהמגמגמים (שלא לומר הרוב), הצד הפסיכולוגי שולט לגמרי בגמגום. זאת עובדה. לא פחדת מהבחורה שממנה הזמנת פיצה, אבל פחדת מהאפשרות שתגמגם, מצב שכנראה הכניס אותך ללחץ. אם הגמגום היה פיזיולוגי ברובו הרי שהיית מגמגם באותו אופן עם כל בן אדם אקראי.

זה כל הקטע-שלא פחדתי!!

פשוט המילה לא יצא לי מהפה..וזה די הרגיז אותי! ואחרי שעתים אני כמו כולם לא מגמגם! ואצלי זה פזיולגי-יום אחד אני יגיע לאחד הכנסים של אב"י ואקח איתי את אחד האחראים שם לרופא שעזר לי בגיל 18 והוא יראה משהו שהוא בחיים לא ראה! ואני יעשה את הצעד הזה כדי להוכיח לכל המגמגים-שהם לא צריכים פיסכולוג והם לא"מפגרים". כבר יצא לי לשמוע כל חיי דיבורים עלי, כאחד שסבל מהבעיה כאחד שיש לו בעית דיבור -שאני מפגר!!בעצם כל מי שאני יודע שהוא מתקשה לדבר מדביקים לו תווית של מפגר!! הגיע הזמן לשנות את זה וגם את הגישה לטיפול הגמגום!! כולי תקווה שיתחילו לעשות מחקרים רפואים על זה ולא מחקרים פיסכולוגים!

a9981

New member
תראה תשמע

חבל שאתה עושה בטעות קישור בין המילה פסיכולוג למילה מפגר. ללכת לפסיכולוג זה אחד הדברים היותר נורמליים שיש, לא רק לגבי מגמגמים. חוצמזה, טיפול פסיכולוגי בגמגום זה לא בהכרח ללכת לפסיכולוג, אלא לעבוד יותר על הצד הפסיכולוגי של הגמגום. אתה לא קולט כמה הצד הפסיכולוגי משפיע על הגמגום. גם הצד הטכני חשוב, מה שאתה קורא לו "ללמוד לדבר". אבל הצד הרפואי...??? שוב, יכול להיות שאצלך זה רפואי, בסדר. אבל זה אצלך. אתה מקרה יוצא דופן. אתה תקוע על אותו רופא שעזר לך..זה בדיוק העניין, אל תהיה כל כך בטוח שהבעייה שיש לך היא אותה בעייה שמופיעה אצל מגמגמים אחרים. דבר אחר, זה לא נכון שכל מי שמתקשה לדבר מדביקים לו תווית של מפגר. אתה קובע איך יתייחסו אליך.

למעלה