גמגום וטוראט

galshifi

New member
גמגום וטוראט

שלום לכולם, למי שזוכר אותי :) הייתי רוצה לדעת אם נתקלתם בגמגום שהתלווה לטוראט. אני לומדת הפרעות בתקשורת וחלק מהמקצוע זה טיפול בגמגום. הגמגום בפני עצמו מרתק אותי מכיוון שאני רואה הרבה דמיון בין גמגום לטוראט, בעיקר מבחינת חוסר השליטה בגוף. בנוסף ידוע שקיים גמגום שמגיע יחד עם טוראט. אותי מעניין לדעת אם זה גמגום אמיתי או שהגמגום נובע מטיקים בפה. לפי מה שהמרצים שלי אמרו אין תשובה חד משמעית, אבל לי יש תחושת בטן חזקה שמדובר פשוט בטיקים. אשמח אם מישהו שחווה זאת על עצמו או על ילדיו יספר לי על כך.

גמגום-

בני שהיום בן 12 לפני שאובחן כטוראטניק ולפני שהתחיל עם מגוון של טיקים, התחיל להופיע לו גמגום קשה מאד בגיל 7. הגמגום נמשך מעל שנה שמידי פעם התלווה טיקים שונים בפנים,בכתפים ובפה. רק לאחר ארבע שנים של טיקים וגמגום יחד וכחכוך בגרון הלכנו לאבחון במרפאה נורולוגית בשערי צדק שם אובחן טוראט ועל ידי כדור של הלידול ליום (שמקבל עד היום הזה) הופסק הגמגום לחלוטין. מקווה שעניתי על השאלה. יעל

שביק

New member
ברוכה השבה גל יקרה. גמגום

מסויים שייך גם לטוראט. גם לבני יש גמגום השייך לטוראט. קשה לי להסביר או להדגים דרך האינטרנט אך את מוזמנת ליצור אתי קשר טלפוני במס' 09-7408478 ולשוחח על כך. ידועים לי מקרים נוספים אשר יש את אותו גמגום. לפני 20 שנים טיפל בו אבי הקלינאי תקשורת ד"ר עזרתי הדגול ז"ל. בני היה המקרה הראשון וההיכרות הראשונה שלו עם טוראט. את הנסיון הראשון הוא העביר על בני ובהצלחה מסויימת. הוא נתן לו כלים להתגבר על הגמגום כאשר הוא בוחר לעשות זאת. אשמח לשוחח איתך. בהצלחה שביק

עמג

New member
לשביק

מקריאתי את תגובתך אני מבינה שאביך ז"ל היה ד"ר עזרתי, ואני מאוד שמחה לשתף אותך בהערכתי המקצועית אליו (למרות שבוודאי כבר שמעת על כך רבות). במהלך חיי נפגשתי עימו בשני מקרים: 1. בתי בילדותה (עם הטורט) הופנתה ע"י רופא א.א.גרון לניתוח פוליפים. מכיוון שהיו לה שיבושי היגוי הדבר לא נראה לי, ולאחר עוד ייעוץ הגעתי לאביך לקליניקה בביתו. הבדיקה וההתיחסות שלו היו מרשימים מאוד. וההמלצה היתה שלא לעשות את הניתוח בשום פנים ואופן. כמובן שכך נהגנו, ובהמשך עקב למידתי את הנושא ברור לי כמה נכון היה שלא לנתח. 2. אביך טיפל במישהו מבני המשפחה (בשנות העשרים) עקב גמגום. והמוטו בטיפול היה פחות דגש על לנסות ולהוריד את הגמגום, אלא ללמוד לקבל אותו ולדעת לתפקד עם הגמגום כמה שיותר יעיל. הוא נתן המון כוחות ! ועל כך שוב תודתנו והערכתנו לאביך.

שביק

New member
לעמג חביבתי, צר לי לאכזבך. ד"ר

עזרתי לא היה אבי הביולוגי. אב ביולוגי שלי היה אבא אחר ניפלא גם הוא. אני כתבתי "אבי הקלינאי תקשורת" והכוונה היתה שהוא היה האבא של קלינאי התקשורת בארץ עד למותו. יחד עם זאת אני תמיד חשתי גאווה להכיר אותו. ועל כך אני תמיד אומרת: שבזכות הבן שלי הכרתי המון אנשים מקסימים, מיוחדים,והתודעתי לאירועים ומצבים שלולא כן לא הייתי מגיעה אליהם מן הסתם. מקוה שהפעם הייתי ברורה יותר. שבת שלום שביק

galshifi

New member
מרצה שלי

המרצה שלי לגמגום היא ד"ר רותי עזרתי, אלמנתו של ד"ר עזרתי. ולמיטב ידיעתי היא היתה גם סטודנטית שלו... סתם אנקדוטה...

הלנה

New member
גל שמחה לראות אותך כאן

והנושא שאת לומדת נשמע מרתק. אני לא מכירה את עניין הגמגום באופן אישי, אבל שמעתי על לוקים בטוראט שיש להם גם גמגום.

galshifi

New member
../images/Emo13.gif

וואי תודה על כל התגובות, כבר שכחתי כמה הפורום הזה חם :)

בנבר

New member
גמגום וטוראט

גל שלום אחד מבני הלוקה בטוראט סבל מלבד טיקים גם מגמגום קשה מאד .כמו שאר סימני הטוראט גם הגימגום היה בא והולך . לדעתי הגמגום השייך לטוראט הוא לא גימגום רגיל בשל הדינמיקה שלו.וכך זה היה : *בבית הגימגום היה קשה,בבית הספר ועם החברים לא היה לו זכר. *כשהיה משנה את קולו בצורה מאולצת הגימגום היה נעלם. *בימים קשים במקום לדבר הוא היה כותב לנו פתקים. *הגימגום חלף ללא טיפול.

לאח שלי היה משהו דומה כשהיה ממש קטן

סביב גיל 4-5, תקופה קצרה הוא היה חוזר על הסוף של המילה האחרונה בכל משפט. לדוגמא: "אמא, תביאי לי דפים, פים". לדוגמא: "יש שם הרבה ילדים, דים". מה שהיה מעניין, זה שהוא דיבר כך רק אל ההורים שלי. אני צחקתי עליו בגלל זה, ולכן איתי הוא נמנע מלדבר ככה. בכל מקרה, זה נשמע לי יותר כמו טיק ופחות כמו גימגום "רגיל". זאת כיוון שאנשים שמגמגמים "רגיל" מדברים לאט ובמאמץ, בעוד שאחי היה מדבר מהר ושוטף.

למעלה