גמגום אצל מבוגרים

d a n s h

New member
גמגום אצל מבוגרים

האם גמגום יכול להתפתח פתאום, בלי שום סיבה, בגיל מבוגר? (מעל 20)

d a n s h

New member
ואני אוסיף לשאלה -

האם גמגום יכול להתפתח אצל מישהו רק בגלל שהוא מסתובב הרבה עם אדם שמגמגם? כמו שלמשל מתחילים לדבר באותה צורה שאנשים אחרים מדברים בה בלי להיות ממש מודעים לזה.

shuky63

New member
לדעתי התשובה לשתי השאלות לא!

הגיל הכי גבוה שנתקלתי בו להתחלת גימגום היה באמת 20 אבלכתוצאה מהלם קרב והפסקת דיבור מוחלטת למשך שנה כשהדיבור חזר עם גימגום. על גימגום שמתפתח בלי סיבה לא שמעתי מעבר לגיל 11-12 חיקוי לא מודע של אדם מגמגם בגיל 20 ומעלה נראה לי מופרך לחלוטין.רוב הילדים של הורים מגמגמים לא מתחילים לחקות אותם גם בגיל הרך. אבל אולי תספרי לנו את המקרה שעורר אצלך את השאלות האלה.אולי נראה אותו בצורה אחרת ממה שאת ראית

d a n s h

New member
הסבר

פשוט הכרתי לאחרונה אדם שמגמגם, ושמתי לב שכשנפגשנו אז נהייתי יותר מודעת לדיבור של עצמי, מה שגרם לי לפעמים טיפה לגמגם (אומנם לא כמו שהוא גמגם, שזה היה בעיקר חזרה על הברות שהוא נתקע בהן, אלא גמגום כזה של לפעמים לומר מילה פעמיים בטעות או להסס קצת). ואני מבינה שזה קרה בגלל שנהייתי פתאום יותר מודעת לדיבור שלי, אבל תהיתי אם התופעה הזאת יכולה להחמיר ולהפוך לגמגום אמיתי. אני מצטערת אם זה נשמע כמו שאלה מטומטמת, אבל זה קצת מטריד אותי.

shuky63

New member
אם תתחילי לגמגם זה יהיה בגלל שיש

לך נטיה מולדת גינטית לגימגום.זה נכון שהגימגום אצל אנשים מגמגמים מחריף מעבר לגימגום הפזיולוגי נאורולוגי בגלל דיבור תוך מודעות להפקת הדיבור.בדיבור נורמלי המודעות הזאת לא קיימת אלא בתנאי לחץ קיצוניים. עם זאת אני לא חושב שתתחילי לגמגם כי גם אם יש לך נטייה גינטית לגמגם,כי הנטיה הזאת יכולה להשפיע רק כשהדיבור עדין לא מעוצב בגיל הרך או בעקבות טראומה קשה בגיל יותר מבוגר. דרך אגב האם יש במשפחתך הקרובה או הרחוקה מישהו מגמגם?

d a n s h

New member
דרך אגב,

תודה רבה על תשובתך הארוכה, המנומקת והמרגיעה. :) יש לכם אחלה פורום!

כשהיינו קטנים

אח שלי התחיל לגמגם בגללי - בגלל מה שהוזכר פה "חיקוי לא מודע". זה היה כשהוא היה קטן מאוד, נראה לי פחות מ-10. זה עבר לו. לעומת זאת, אחי הגדול ממני בשנתיים מגמגם בצורה קלה מאוד (חזרה על הברות פעם בכמה זמן), ואני לא בטוח אם זה לא מאותה הסיבה. לו זה לא עבר. לגבי מה שאמרת, מעולם לא שמעתי על גימגום גנטי. נראה לי שאני היחיד במשפחה עם גמגום.

sahar sh

New member
מחיקוי לגמגום

היכרתי ילד שחיקה ילד מגמגם שלמד בכיתה שלו וכתוצאה מכך הוא התחיל לגמגם. מדובר על כיתה א' או משהו כזה. אז בעצם זה יצא לטובה..."החוטא בא על עונשו".

למעלה