גם שאלת גן

גם שאלת גן

היום ראיתי בגן משהו מוזר: השאירו את הילדים בגילאי שנתיים וקצת לבד בחדר. אומנם היה הורה אבל הוא היה עסוק עם הילד שלו. הייתה אמא שהביאה ילדה ולא היה לה למי להעביר אותה.מלדעתי, זה היה 5-10 דקות.
אחת הסייעות הייתה בחוץ עם הילדים, אבל לא בחצר הצמודה שלהם אלא בחצר רחוקה יותר. עוד סייעת אחת הייתה איפשהו במקום אחר, עם איזו ילדה. היא זאת שחזרה אחר כך לחדר. לא ברור איפה היה שאר הצוות.
החדר נראה בטיחותי וגם החצר, אבל עדיין הילדים יכלו לצאת ולהסתובב בצורה די חופשית.
נכון שזה מזעזע? אבל מה אני יכולה להגיד?

אני חושבת שאפשר להגיד למנהלת הגן
למה לא בעצם?
לא צריך לעשות מזה עניין גדול. רק להגיד ששמת לב שזה מה שקרה ושחשוב לך שישימו לב שהילדים יהיו כל הזמן תחת השגחה. אם יש שם יחס טוב בין צוות לילדים הם אמורים להיות מסוגלים לעשות את זה.
אגב, ברוב המסגרות שאני מכירה הילדים לא מטיילים חופשי בין החדר לבין החצר. יש זמנים קבועים לשהייה בתוך החדר וזמנים קבועים ליציאה לחצר.

אני כן אמרתי לה בצורה מאד עדינה

הייתי עם הקטן בחצר, היא ראתה שהוא רגוע והציעה להכניס אותו לכיתה וללכת. אמרתי לה שזה מה שאני רוצה, אבל אין שם אף אחת מהצוות. במקום להסביר או להתנצל או משהו, היא אמרה שזה בסדר כי היא הולכת לשם. מקווה שזה רק בגלל הימים הראשונים והבכי. היא מאד לא מקבלת ביקורת, זאת הבעיה.

אני הייתי אומרת את זה בצורה פחות מרומזת
אני לא חושבת שזו בקשה מוזרה או בלתי הגיונית שיהיה איש צוות בכל מקום שבו הילדים נמצאים כל הזמן. אם יש להם מחסור באנשי צוות אז צריך לרכז את הילדים במקום אחד ולא לאפשר להם מעבר חופשי בין הכיתה ובין החצר.
ילדים בני שנתיים, גם במקום הכי בטיחותי - לא משאירים לבד.
אני יכולה לתת לך מיליון דוגמאות למקרים שיכולים לקרות גם בכיתה בטיחותית כתוצאה ממעידה של הילד למשל (וזה קורה לא מעט בגיל שנתיים).
סליחה על התוקפנות, אבל בעיני זה קו אדום.

למעלה