גם שאלה וגם חדשה

dana1967

New member
גם שאלה וגם חדשה

שלום יש לי ילד בן 4 ואני רוצה לדעת מבחינת הילד מה עדיף לו לישון אצל אבא שלו פעמיים בשבוע או פעם אחת ? אני והגרוש שלי לא יודעים מה להחליט. מה יהיה לו יותר טוב ? מבקשת את עזרתכם וניסיונכם. ורק להגיד שבלי קשר לשינה הוא לוקח אותו פעמיים בשבוע. תודה רבה דנה

כל ילד ונעליו

כל קטן והוריו...בגדול תמיד בעד,כמה שיותר קרבה.כל עוד כמובן,בא זה לכולם,כמובן מאליו...אבל בסרט כבר היתי ואחרי שאמליץ שישן פעמים בשבוע אצל האב,הרי תשאלי אותי איך זה משכנעים עכשיו את האב,הילד,או לחילופין המשטרה.

דוליפין

New member
../images/Emo39.gifקודם כל זה אחלה

אחלה שאתם מתלבטים בעניין כזה- ביחד.....וחושבים ביחד מה יהיה הכי טוב לילד. נוכחתי לדעת שללינה תפקיד מאוד חשוב בקשר של הילד עם ההורה. בערב, לפני השינה- ישנה את האינטימיות הזו- שלא חופפת לשום קשר אחר במשך היום. שוכבים ביחד, קוראים סיפור, והדבר מאוד מאוד מקרב. אני בכל אופן, מנסיוני- הגעתי לתחושה של מינון כמעט מדוייק(עד כמה שניתן בתנאים האלו)- לילדינו, ולשני הוריהם. וכן. הלינה פעמיים בשבוע, באופן מאוד קבוע כמובן- מאוד הוסיפה לילדים ולקשר שלהם עם אביהם. וזה מאוד מאוד חשוב גם לי בסופו של דבר, למרות ההקרבה שלי בעניין. בטח צריך לבחון את העניין לאורך זמן......ואז תדעו ותרגישו.....

אל דן

New member
לדנה

ישנן קווים מנחים כללייים שנועדו לעשות סדר למען הילד. יחד עם זאת, ידוע על מספר תגובות עיקריות של ילדים לנושא הביקורים והלינה בשני בתים, ולכן, הכל תלוי באינטראקציה בין הילד להורה וכיצד הילד מגיב לשינה אצל ההורה שאינו משמורן. כידוע, ילדים בגילאים שונים מגיבים באופן אחר (יש מתבגרים שלא רוצים לישון אצל אבא, ויש אחים קטנים שמוכנים ללכת לאבא רק אם יבואו איתם שאר אחיהם וכו וכו) ככלל, הגישה הינה שמירה על קשר בריא עם שני ההורים, תדירות הביקורים והשינה עשוים להתהוות דרך תקשורת עם הילד- לשאול אותו מה היה רוצה, או במיקרה וישנו מצב של בלבול אצל הילד אז להחליט על תקופה שבא הילד יישן פעמיים בשבוע , למשך חודש ולראות האם הילד מגיב בצורה טובה או לא. מחקרים מתקדמים מצאו שהכי טוב שלילד יהיה בית עיקרי אחד, כ"בסיס רגשי" ממנו יוכל לצאת ולחזור (יוצא לפעם או פעמיים בשבוע באמצע השבוע ופעם בשבועיים בסופ"ש). לסיכום, מומלץ לגשת לסיטואציה עם כמה שפחות חרדה, כי הילד עלול הגיב רק לחרדה ולהתלבטות שמלווים אותכם ההורים, בתום לב כמובן, ומה שרואים כלפי חוץ זה שהילד יתחיל לא להגיב טוב לנושא הלינה. זהו על קצה המזלג, אני תיקווה כי עזרתי לכם לפחות במשהו קטן בהצלחה לכם.

"מחקרים מתקדמים"

הם רק כאלו שנעשו אחרונים.כי הזמן,את מרבית ה"מחקרים" מפוצץ לבד.

אל דן

New member
זה גם נכון!

מסכים עם זאת, לא כל מה שחדש אכן הכי מתאים. ולכן בחינת הנושא הינה לגופו של עניין- טובת הילד. (תודה לך על חידוד הנושא)

ואשתף אותך בעוד משהו

כל לילה שהם ישנים אצלי יש ריטואל של מקלחת סיפור חיבוק נשיקה "אני אוהב אותך נסיך-נסיכה" ואתמול כשאמרתי לקטנה שלי את המשפט היא שאלה אותי "אבא אתה אוב אותי גם כשאני לא פה?" לא אמרתי לה שכשהיא הולכת אז יש לי חור בלב כמו שאף אחד לא גורם לי אבל החלטתי....כמה שיותר ויותר איכותי ,

amitshein

New member
על רגל אחת

תשאלו את הילד מה הוא רוצה ותראו איך הוא ואתם מסתדרים עם זה. כל עוד אין ביניכם בעיות ואין לכם מגבלות, תנסו ל"זרום" עם רצונותיו של הילד (ותהיו פתוחים לשינויים ברצונותיו).

למעלה