גם רולינג לפעמים טועה...

gwenog jons

New member
גם רולינג לפעמים טועה...

כמו שאתם יודעים גם רולינג בנאדם שטועה ולמרות הזכרון המדהים וארגזי חומר הרקע גם היא מתבלבלת לפעמים ולכן אני רוצה לפתוח כאן שרשור טעויות... כל מיני דברים קטנים שרולינג שחכה שהיא כתבה...(אם אפשר אז עדיף לא דברים שקראתם באתרים אלה שעליתם עליהם לבד...)ואם אפשר לצרף ספר ומספר עמוד כשאתם מצטטים. הנה שניים שמצאתי.... בספר הרביעי בפרק(המדהים!)"שובו של רך כף" סיריוס אומר ככה:"...והוא{סנייפ} היה שייך לחבורה של תלמידי סלית'רין שכמעט כולם הפכו להיות אוכלי מוות. הוא פשט את עצבעותיו ,והתחיל לספור שמות. רוזייר ווילקס-שניהם נהרגו על ידי הילאים בשנה שלפני נפילו של וולדמורט.ה ז ו ג ל ס ט ר י י נ ג'{שימותו!!}-זוג נשוי-יושבים עכשיו באזקבאן.א י י ב ר י-לפי מה ששמעתי,הוא הצליח להמנע מצרות בכך שהכריז שפעל תחת קללת אימפריוס-הוא עדיין מסתובב חופשי...."(הארי פוטר וגביע האש,עמוד 484) ואחר כך בספר השישי כתוב שרודולפוס לסטריינג' ואייברי למדו עם וולדמורט:"כדאי שתלכו בחורים,או שכולנו נסתבך בצרות.לסטריינג',אני רוצה שתגישלי את החיבור לכל המאוחר מחר,או שתקבל עונש.וגם אתה אייברי.(הארי פוטר והנסיך חצוי הדם,פרק 17-זכרון בל תוקף,עמוד 339) איך זה הגיוני שהם למדו פעמייים בהוגוורטס? בספר הרביעי שוולדמורט סופר את האנשים החסרים במעגל אוכלי המוות:"וולדמורט המשיך ללכת ונעצר בוהה ברווח-שהיה גדול מספיק להכיל שניים-שבין מאלפוי לאדם הבא. "כאן היו צריכים לעמוד הלסטריינג'ים{"ימח שמם!} אמר וולדמורט בשקט. "אבל הם כלואים באזקבאן.הם היו נאמנים.הם העדיפו ללכת לאזקבאן ולא לגנות אותי...שאזקבאן יפרץ הלסטריינג'ים לכבוד שמעבר לחלומות הפרועים ביותר שלהם.הסוהרסנים יצטרפו אלינו,הם בעלי בריתנו הטבעיים....נשיב את הענקים מגולתם....כל משרתי הנאמנים יחזרו אליי,וכן צבא של יצורים שכולם יפחדו מהם....."(הארי פוטר וגביע האש,אוכלי המוות,עמוד 589) ואז הוא ממשיך לחור הבא במעגל(אין לי כח לצטט)ואומר"וכאן ישנם שישה אוכלי מוות חסרים...שלושה שמתו בשירותי.{רוזייר וילקיס ועוד מישהו}אחד מוג לב מכדי לחזור....הוא ישלם על כך.{קרקרוף}.אחד שכנראה נטש אותי לנצח....הוא יהרג כמובן...{סנייפ} ואחד שנותר משרתי הנאמן ביותר,וכבר חזר לשרת אותי{מודי המתחזה-קראוץ הבן}."(הארי פוטר וגביע האש,אוכלי המוות,עמוד 589) אבל בספר החמישי עשרה אומה אוכלי מוות ברחו מאזקבאן מתוחם שניים זה הלסטריינג'ם(לגיהנום!)ומה עם השמונה האחרים?? הם היו אוכלי מוות עוד לפני שווולדמורט נפל(אחרת למה הם בכלא.?)אבל וולדמורט לא ספר אותם במקומות החסרים....

maor tur

New member
../images/Emo122.gif אעעה איך עלית על זה?

אני לא שם לב לדברים כאלה, אף פעם ):

holo

New member
לגבי הראשון

מדובר בדורות שונים. אני חושב שלסטריינג' בתקופה של וולדמורט הוא האבא של לסטריינג' בתקופה של סנייפ. וגם, כשאומרים "חבורה של תלמידי סלית'רין", לא בהכרח מתכוונים לאותה תקופה. יכול להיות שהכוונה היא לחבורה של אוכלי מוות שכולם יצאו מסליתרין.

המוציא מחברו עליו ההוכחה.

כלומר, את היא זו שאומרת שיש טעות, ולכן עלייך מוטלת חובת ההוכחה. את לא יכולה להגיד שיש טעות בלי הוכחה ולומר לנו להוכיח שאין טעות... =) אז את צריכה להוכיח שאייברי ולייסטרינג' חבריו של סנייפ הם אותם אייברי ולייסטרינג' חבריו של טום רידל =).

Pr0NgS

New member
הטעות הראשונה היא לא טעות.

אלה היו האבות שלהם. בקשר לשני, יכול להיות שיש כמה מעגלים. לדעתי, אי אפשר להגיד זאת כטעות. יש הרבה אוכלי מוות...

Pr0NgS

New member
ההוכחה לזה שרולינג מסודרת, והיא

עצמה אמרה שהסדרה היא לאוהבי פרטים קטנים. יש לה רשימות של הכל. זה גם מסתדר עם ההיגיון <כמו שיאמרו: רגע, מה קראב וגויל עושים במסיבת היוולדו מחדש של וולדמורט?>

לגבי השני...

לא יתכן שלוולדמורט היו רק 15 אוכלי מוות
. אאל"ט מצויין בספר שבאו כחמישים
אני חושבת שהוא מנה את המעגל המצומצם והקרוב אליו. האוכלי מוות ה"בכירים" יותר. יום מקסים!

gwenog jons

New member
כן אבל...

רולינג כתבה על כל אוכל מוות היו פעמים שהיא פשוט לא פירטה אלה כתבה שהוא פשוט עבר על פני הרבה אוכלי מוות ואם חלק דיבר וחלק לא....אב את כל ה"חורים" היא ציינה.....

ממ =)

אני חושבת שהיו כמה שכבות של מעגלים. (ככה אני לפחות הבנתי מהקריאה) אבל בעצם יכול להיות שאתה צודק אם הוא מדלג כל האלה שנמצאים ואז כן יש מעגל אחד... צריך לבדוק את התיאור בספר

Pr0NgS

New member
ואני חושב שבמעגל גם צמצמו רווחים

מתישהו, לא? יכול להיות...

idan0610

New member
נראה לי שכתוב...

נראה לי שכתוב איפשהו בפרק הזה שוולדמורט עבר על כמה אוכלי מוות בלי לעצור. אולי שם היו כמה רווחים שוולדמורט לא התעמק בהם...

קקטוסץ

New member
../images/Emo11.gif תפוז לקח לי חצי הודעה, בכל מקרה

הם צמצמו את המעגל כאשר הארי ו-וולדמורט החלו להילחם. למשל את אנטון דוחולוב לא הזכירו אך הוא כן הוזכר כאשר וולדמורט אמר ש"כל משרתי הנאמנים יחזרו אליי". הוא חלף על פני חלק מהחורים ואוכלי המוות בלי לומר דבר.

מרי15

New member
כמו שאמרו

הראשון היה בעצם דורות כמו שבספר הרביעי בפרק עם אוכלי המוות וולדמורט מזכיר את קראב וגויל ויודעים שהוא לא מתכוון לילדים שלומדים בבית הספר באותו הזמן!

למה לחפש טעויות ברולינג??

למה תמיד צריך למצוא איפה אנשים טועים ומה הפגמים שלהם??

למעלה