גם קצת FUN

מוּסקט

New member
גם קצת FUN

וגם קצת אבחון... תוכנה חביבה (brain.exe) שבודקת על פי סדרת שאלות העדפה המיספריאלית (ימין ושמאל) והעדפת קשב לגירוי ויזואלי (אחורי) לעומת גירוי שמיעתי (צידי). השאלות באנגלית - מי שמתקשה באנגלית שיקח את הזמן להבין את השאלות, לא מדובר במבחן זמן ולא על "נכון / לא נכון" - אלא פרופיל ההעדפה של המוח שלכם. הורידו את התוכנה, בצעו את המבחן ותקבלו פרופיל ויזואלי כמו שלי פה בתמונה. אפשר כמובן לבקש סיכום או פיענוח לגבי המשמעות של הממצאים לגבי סגנון הלמידה שלכם. שוב: שה לא בודק קשב, ולא מהירות מחשבה ולא כל מיני דברים - רק העדפה של המוח הפרטי שלכם. העדפה שכמובן משפיעה על סגנון התפיסה והלמידה שלכם.

behappy

New member
וואו,תודה!../images/Emo13.gif

מוזר,יצא לי דומיננטיות של ההמיספרה הימנית<56%>...חשבתי ההפך.

הרצתי את זה

האמת שבהתחלה חשבתי שיש פה תשובות נכונות ולא נכונות כמו במבחן פסיכוטכני. והשתדלתי לענות את התשבות הנכונות. רק אחרי כמה שאלות הבנתי שאין כאן תשובות נכונות. אני לא מופתעת כלל שההמיספרה השמאלית שלי יצאה דומיננטית ב- 67%. הרי זה מה שחשבתי. עם זאת, זו השבת הראשונה שהשירים העבריים שאני תמיד שומעת מעצבנים אותי כי יש לה מלים. שמתי לי עכשיו מוזיקה בלי מלים,ואני מרגישה יותר טוב. החלוקה שלי בין עיבוד ראייתי ושמיעתי היא כמעט 50-50. אבל האמת שלא ממש הבנתי מה המשמעות של זה. מוסקט, רוצה להסביר לי? ממה שאני יודעת, אני קולטת הרבה יותר טוב חומר כתוב מאשר הרצאה מוקלטת למשל. הרצתי את ה- personal evaluation ויצא אבחון מאוד מדויק! ממליצה למי שמסתדר עם האנגלית להריץ את זה.

ניצחתי אותך

85% שמאלי, רק 15% ימני. לא הייתי מופתעת אפילו אם השמאלי שלי היה עובר את ה90%. לגבי ראייה/ שמיעה, גם אני חולקתי פחות או יותר חצי- חצי. ואני קולטת לדעתי יותר טוב משמיעה מאשר מקריאה.

אלי ו.

New member
אני לא יודע אם ניצחתי או הפסדתי

שמאל: 63.6 , ימין: 36.4 חזותי: 53.3 ,שמיעתי: 46.7 בסה"כ חשבתי ששמאל יהיה יותר דומיננטי, אבל אני מרוצה מהתמונה היחסית מאוזנת.

אלי ו.

New member
אה, ועופרה, באותו נושא

לא מזמן העברתי ביקורת בפורום תרבות עברית על שיטת לימוד הספרות בתיכון. כתבתי שלא מלמדים את היצירות אלא יותר מנתחים אותן, דבר הגורם לצעירים להתרחק מספרות. היו הרבה שהסכימו, אבל היתה גם דעה אחרת ששאלה אותי מה רע לרדת לרבדים עמוקים יותר ביצירה. רק בעקבות השרשור על המיספרה שמאלית/ימנית הבנתי את הנקודה שלי עד הסוף. הבעיה בשיטת הלימוד היא שהיא מעבירה את עיקר העבודה מההמיספרה הימנית אל השמאלית.

behappy

New member
זה מוזר..

כאחת שמאוד אוהבת ניתוחים ספרותיים <מאוד נהניתי מלימודי ספרות בתיכון..> ואצלי ההמיספרה הימנית דומיננטית,זה לא כ"כ מסתדר לי..

אלי ו.

New member
זה לא משנה אם נהנית או לא

עקרונית אדם לוגי יכול ליהנות מאמנות ואדם אמנותי יכול ליהנות מלוגיקה. הביקורת שלי היתה ע"כ שבמקום לעודד חוויה אמנותית, חוויה שתקרב את התלמידים לספרות בצורה בלתי אמצעית, מעדיפים לפנות לניתוח לוגי של היצירה. למה הדבר דומה? לשיעור טבע שמטרתו לקרב את התלמידים לבעלי החיים (כדי ליצור תלמידים שיטפחו בעלי חיים) במקום לשחק עם בעלי החיים מנתחים אותם כדי לראות "איך הם עובדים מבפנים". את יכולה ליהנות מכך או לא, אבל לא זו הדרך לגרום לתלמידים להיות ידידותיים לבעלי חיים. במחשבה שניה, אולי זו הבעיה, הגדרת המטרות של מערכת החינוך.

אלי ו.

New member
במחשבה שניה, המבחן בעייתי

לאנשים שאינם דוברי אנגלית ברמה של שפת אם, ונוטה להדגשה של הצד הימני. אדם ששפת האם שלו היא אנגלית, משמעות המושגים תקפוץ מייד והוא יהיה מושפע פחות מחזות המילים או מהצליל שלהן.

לאלי, וגם קצת לרון

אלי, ברור שאי אפשר לסמוך על אבחון-אינטרנט מהיר כזה כבתור אבחון פסיכולוגי. כמו שמוסקט הגדירה את זה, זה רק בשביל ה- fun.
הידעתם? כל מבחן באנגלית צריך להיות מתוּקָף מחדש בעברית כדי לקבל את הסמכתו לאבחון בארץ. כאשר לוקחים מבחן פסיכולוגי באנגלית ורוצים לעשות לו גרסה עברית, מתרגמים אותו מאנגלית לעברית, ואז בחזרה מעברית לאנגלית. רק אם התרגום בחזרה-לאנגלית יצא אותו דבר כמו המבחן האנגלי, זה נחשב אותו מבחן. כמו כן, בוחנים אותו בארץ על אוכלוסיית-תקן ישראלית, ואת ציוני הנבדקים האמיתיים קובעים לפי התפלגות הציונים באוכלוסיית התקן הישראלית ולא לפי זו של האוכלוסיה המקורית. כל התהליך הזה לוקח הרבה זמן ועולה הרבה כסף. לכן לכל מבחן פסיכולוגי רציני יש רק גרסה חוקית אחת בעברית, שיש עליה זכויות יוצרים, וצריך לשלם לחברה המתַקפת על כל עותק .

אלי ו.

New member
הרסת כל אפשרות למחקר השוואתי

והרבה בדיחות טובות. לפי מה שכתבת אין אפשרות לבדוק אם הפולנים אכן טיפשים מכיון שגם אם עם מסויים פחות אינטילגנטי מאחר, תוצאות המבחנים לא יראו את זה מכיון שהם מנורמלים לאוכלוסיה.

לאו דווקא

כי הציון המשמש לאבחון אכן מנורמל לאוכלוסיה, אבל עדיין יש את הציון הגולמי. למשל במבחחני אינטליגניציה יש את מספר השאלות שאדם ענה נכון. ואת זה *אפשר* להשוות בין תרבויות.

שמיצית

New member
לא מלידה, בגלל זה

מגיל 20 - לפני 6 שנים אז אני כן מדמה קולות... קשה להסביר אתמול דיברתי עם בעלי על הדיסקים שהכי אהבתי לשמע.. ואחד מהם זה "העיקר זה הרומנטיקה" - שירי יוני רכטר. הוא לא הכיר ואני הזדעזעתי
אז הלכתי לחנות דיסקים וביקשתי את הדיסק.. מפה לדם המוכר הבין שאני חרשת וכמעט חטף שבץ :) באוטו שמנו את הדיסק ושרתי הכל לפי הקצב ולפי תנועות השפתיים של הבעל.. היה מעולה!

שמיצית

New member
לא, כי הוציאו לי בניתוחים את עצבי

השמיעה.. וזה בכלל לא עצוב! קיבלתי את חיי.. מה זה השמיעה לעומתם? מה גם שהיו לי 20 שנות שמיעה מופלאות נא לא לרחם

למעלה