גם לכם זה קורה

SPnage

New member
גם לכם זה קורה../images/Emo35.gif

רק פירסמו את לוח הבחינות לסמסטר הקרוב, ואני כבר יושב עם הלוח שנה לסדר לי את הנסיעה לקיץ (במקום ללמוד כמובן). אז עכשיו שיש בגדול תאריכים ובערך 7 שבועות נשאר רק להחליט לאן...

אני עוד בטיול הקודם

התחלתי לתכנן את הנסיעה הבאה
גם אני לא ממש בטוחה לאן. עכשיו פתאום נהייתה אופציה לנסוע עם חברה למקום מסוים. בהתחלה התלהבתי, אבל אז נזכרתי איזה כייף זה לטייל לבד בלי התחיבויות מעיקות. אז אני לא ממש סגורה על עצמי. מזל שנשארה עוד חצי שנה לתכנן

sela v

New member
תמשיכו לטייל

כל עוד אתם יכולים. עכשיו לאחר שסיימתי את הלימודים, ואני עובד. קצת קשה לזרוק הכל ולקחת חופשה של יותר משבועיים, שלא בדיוק מתאימה לטיול כמו שצריך. אלא אם כן תחליטו להיות מורים, ואז יש לכם חודשיים של חופש בקיץ. מעניין גם לשמוע מיובל, נתי וסתוונית את הקשיים בלצאת לטיול בשלבים עוד יותר מאוחרים.

sitvaniyot

New member
סלע, לא קשה לטייל בשלב מאוחר של החי

בשלב מאוחר של החיים. זה הכל עניין של ראש. או שיש לך את זה או שאין. כשיש ילדים מטיילים יחד איתם, בכל גיל!!! זה מעשיר אותם וגם אותנו ההורים. לראות את העולם בעיני ילד קטן זו חויה מדהימה!!! כשהילדים גודלים ולא רוצים ליסוע עם ההורים אז חוזרים לטייל בלעדיהם. אם יש שבוע, אז נוסעים למקום קרוב או עיר גדולה. חודש מאפשר לסייר באיזו שהיא ארץ באופן די יסודי (הכוונה כמובן לא לאוסטרליה אבל יש מספיק מבחר בעולם), אבל הכי אני אוהבת לצאת לתקופה ארוכה, מעל 3 חודשים, ללכת לאיבוד בעולם, לשכוח מלוח השנה התשלומים והחובות... זה השחרור האולטמטיבי והכיף האמיתי.

sela v

New member
אבל השאלה האם לוקחים

את הילדים לסיבוב בלונדון או נותנים להם תרמיל קטן, ויוצאים איתם למסע של חצי שנה בדרום אמריקה למשל?

sitvaniyot

New member
סלע עניתי..

תלןי כמה זמן יש לטיול. יצאתי עם הילדודס ל 4 חודשים מקנדה עד מקסיקו, חלק ברכב שכור, חלק בתחבורה ציבורית וגם קצת טיסות, הכל תלוי בטיב המילוי.. וגם נסענו ל10 ימים שזה אצלי הכי קצר בחו"ל. וכן לילדים יש תרמיל קטן, עם חפצים אישיים, וכשהם גודלים קצת נותנים להם גם מפה ומלמדים אותם להתמצא. תאמין לי, זה כיף לכולם.

Blueyes2

New member
סליחה על החוצפה אבל בתור סטודנט

מאיפה הכסף??? ( דבר שדנו בו לפני ) אני גם מתה בסוף התואר לעשות טיול " סוף תואר " ( רק עוד חצי שנה ) אבל ממש לא נעים לי מכל מי שתמך בי כלכלית..לעזוב הכל ובמקום לחפש עבודה או להמשיך לתואר שני לנסוע למזרח.. עם הכסף של ההורים שלי כביכול ( שעזרו לי מאד בשלוש שנים האחרונות..) יש עוד מישהו שמרגיש כמוני??

מה לא נעים לך?

לא הבנתי, כשאת הולכת לעבוד או ללמוד, את עושה את זה בשביל ההורים או בשביל עצמך? בנוגע לכסף, אני מסכימה שיש גבול לכמה שעושקים את ההורים, ולא נראה לי שאני אחרישאסיים את התואר אטייל על חשבון ההורים. כבר עכשיו אני מנסה עם העבודה החלקית איכשהו להוריד את הנטל מההורים. אבל אם יש לך כסף משלך אני לא רואה סיבה למה לא לנסוע. סיבה כמו "לא נעים לי" ממש לא נראית לי כמו סיבה מוצדקת!

Blueyes2

New member
ממש לא הבנת...

ההורים שלי מימנו לי את רוב ההוצאות בלימודים למרות שהם לא היו חייבים כי הייתי יכולה להסתדר לבד ובסוף אני נוסעת לחו"ל עם הכסף שהייתי אמורה לממן לעצמי את הלימודים.. הטיול הוא על חשבוני כמובן. כל חופשת סמסטר נסעתי כי הייתי חייבת להשתחרר מהלימודים האינטנסיביים להחריד וכל פעם היו לי ייסורי המצפון האלו..

איך אפשר ליהנות בטיול עם ייסורי

מצפון? אני כן הבנתי, פשוט נראה לי שיש לך אופי פולני להחריד
די, תטיילי, תהני. לא צריך להתנצל על כל פעם שעושים כייף.

SPnage

New member
-=-

ההורים שלך יהיו מספיק גאים כשתסיימי את התואר (הרי על זה הם שילמו...). את פשוט לוקחת פסק זמן קצת לפני שמתחילים את החיים האמיתיים, כשכבר לא יהיה אפשר לברוח כל פעם לחודש-חודשיים-חצי שנה. או כמו שאמא שלי אמרה לי "אם לא תיסע עכשיו, פעם הבאה זה יהיה בפנסיה"

kogawa

New member
מרבית היהודים הפולניים

הגיעו מגבול סין-פולניה.. למי שיגיד שאין גבול כזה, זוהי מולדתם של צרי העיין ורעי הלב. (נכתב ע"י צאצא לסבים פולניים)

sela v

New member
אני רגיל לא לקרא את מה

שלמטה, כי כמעט תמיד זה חתימות, ואותו דבר קרה גם כאן

shaishoo

New member
קום והתהלך בארץ

להשתחרר מהלימודים לא חייבים לסוע לחול רק בשביל להגיד שהייתי בחול (ביחוד עם יש יסורי מצפון) הרבה יותר כיף לפעמים לקחת תרמיל ולצאת לשבילי ישראל, גם רואים אחלה מקומות, מדי פעם פוגשים אנשים מעניינים והכי חשוב תמיד כשמטיילים בחו"ל כשמטרקים תמיד אומרים כשאני אחזור אני עושה את שביל ישראל וכד...אז הנה הזדמנות..גם זול..גם כיף..וגם אין יסורי מצפון

למעלה