גם לי מגיע להביא עוד ילדים לעולם:(

אני מבינה לגמרי למה אתה מתכוון.

לא היטסתי מטוס, אבל בנהיגה הדבר שמפריע לי לנהוג הוא המכוניות האחרות על הכביש. אם הכבישים היו ריקים הייתי נהגת מעולה.

abashel13

New member
יחי ההבדל הדק

אני לא דיברתי על יכולת אני דיברתי על רשות שהסביבה מנפקת...

מי שמתקשה לחתוך עגבניה ללא רשות הסביבה שונה מהותית ממי שיש לו רשות ולא רוצה/יכול וכו'..

מותר ואסור חיצוניים מבלבלים את היכול ולא יכול הפנימיים ומתעתעים בכל אדם מבחינה רגשית

arana1

New member
בדיוק ,בערך

ואנשים המנוסים בקיום מעט מהותי יותר יודעים עד כמה אפילו לא רק שהאחד והאפס אין ערכים מוחלטים אלא שאפשר להציבם בכל מיני צורות שיחוללו גיאומטריות מפתיעות לחלוטין
כאלה שפותחות אותנו לעושר הבלתי יאומן ביופיו של הקיום
סימטריה זה מושג כל כך הרבה יותר מורכב ועשיר ומדהים מהפשטנות המדכאת שדרכה היא מוצגת כאן
פשטנות שמטבעה להשוות בין תליין לקורבן
לא סתם היה ,או הייתה,מי שקבעה שקיטש = מוות

גור42

New member
גם אין שום קשר בין התגובה שלך למה שכתבתי

אני תוהה אם אתה עושה את זה בכוונה...

arana1

New member
אתה פשוט לא יודע לזהות את הקשר הזה

וגם ברור לי לחלוטין למה

abashel13

New member
מאחר וישבתי לפחות בעשרים ישיבות

סביב השולחן עם מה שנקרא מועצת חכמים בעניין חינוכי של בני ובכולן בכולן בכולן...

תחת השם של "היערכות מערכתית" שוב ושוב דנו וחזרו ודנו בלקויותיו במשך שנים רבות

ובאיך לטפל בלקויותיו על מנת שיתאים לנורמה "המערכתית" והביאו והוסיפו והביאו עוד מומחה "ללקות" ועוד סופר מומחה להוראה ולחינוך ולפסיכולוגיה

ולהשתלבות ושלחו אותו לעוד אבחון וכו' וכו בשעה שאני ההדיוט אמרתי להם כבר בישיבה הראשונה - בגן טרום חובה - הילד לא נורמטיבי ולא יהיה נורמטיבי

ועל כן ההתאמה צריכה לבוא מצדכם וזכיתי בכל פעם שאמרתי זאת למבט מתנשא ומלא בוז, במשך כעשר שנים... אני מוחה נמרצות על האמירה שמעולם לא ישבה מועצת נ"טים

והחליטה מה יהיו הנורמות... ישבה גם ישבה ויושבת גם יושבת יום יום ושעה שעה בכל מוסד חברתי המכבד עצמו ודנה יום יום ושעה שעה מה הן הנורמות שיוטלו על הכלל...

זאת "השיטה" הידועה ה-system במיטבה היוצרת באופן כתוב ובלתי כתוב חדשות לבקרים הסברים מפותלים מהי בריאות (ראה החיסונים נגד הפוליו) מהו חינוך, מהי חברה מהו חריג

ומה המקובל... בלי שבאמת כל זה מגיע ליישום... הגדרות לרוב והמעשים אותם מעשים... אלה הורגים את אלה בשם הנורמות הקדושות ש"רק" להם יש...

בדרך כלל לא היו א"ס עד כמה שאני יכול לזהות בישיבות הללו... וכן השתתפתי גם בכאלה מצד "ההנהלה" לא רק בענייני חינוך אבל גם... וכאשר הגיע הא"ס שלי לישיבה שהוא זימן

בעניין מעברו לכיתה רגילה כי זה מסלול לבגרות לעומת הכיתה הקטנה שהיא מסלול לשום מקום... המערכת נערכה תוך עשרים שניות, שברה את כלליה ופעלה במרץ בלתי נדלה ליישם

את בקשתו, כאילו סוף סוף הגיעה התשובה לה ציפו מגן טרום חובה... הילד הביע את רצונו להיות כאחד האדם... למרות שכהגדרתי עוד מקטנותו הילד לא קורא ולא כותב כמו כולם כי את

מה שהוא יודע עוד לא כתבו בספרים... והיו לא מעט מורים לאורך הדרך שהסכימו עם ההבחנה הזאת ותמיד הוסיפו אבל הוא לקוי למידה... נו טוב, למה מי שיודע צריך ללמוד את מה שהוא

יודע אני לא יודע...

אז אם אתה אומר שאין מועצה אתה לא במציאות שאני מכיר ורק במקום שבו יש עריצות מוחלטת אין מועצה... איפה שיש בני אדם יש ויש מועצות וזה עיקר הפעילות האנושית... מתייעצים אלה עם אלה ואח"כ ממשיכים לעשות את מה שעשו קודם.

הנוירוטיפיקלים באו לעולם כאשר כמה וכמה שונים נוירולוגית התחיל לפתוח את הפה וללמד זכות על שונותם הנוירולוגית ועל זכותם לשונות נוירולוגית... עד אז הנוירוטיפיקלים היו בטוחים

לגמרי שהם סתם אנשים רגילים ויש כאלה שלא...

arana1

New member
נראה

אבל ממש לא נראה לי
גם בגלל שכשאני קורא כאן מה מטריד הורים אז ברור לי לחלוטין שאלה בדיוק הדברים שלא רק הכי לא מטרידים אותי אלא שמבחינתי הם דווקא מעידים על יופי וחיוניות ומקוריות וכל מה שאבקש לראות בביתי ובכל אדם אחר

לי ממש אין בעייה עם ילד מוסח,חולמני,שחי בעולם שלא ולא מתאים בדיוק למה שמזוהה בטעות כחברתיות
להפך,אני שמח לעודד את הנטיות האלה בביתי
ודווקא גם מתוך דאגה לעתידה ובריאותה

יש לאוטיזם גם ביטויים מאוד קשים,אלא שלדעתי ברוב הפעמים הם נובעים מחוסר יכולתה של הסביבה לראות ולקבל את האוטיסט כהווייתו

arana1

New member
עיקוב שפתי,הק"ר...=שטויות

באחריות
גרוע מזה
ההגדרות האלה מבטאות זווית ראיה שממיטה אסון נורא על הפרט והחברה

מי שאומר שאלה שטויות אומר בעצמו שטויות

ועוד יותר מזה - מזיק למי שיש לו את זה
באחריות

אז רק תשים לב

שגם אם לא תשדר לה את זה באופן גלוי לא רק במובלע, היא עלולה תוך כדי גדילתה לנסות להדחיק או להכחיד צדדים לא אוטיסטיים של עצמה כדי שלא לאכזב אותך. וזה עלול כאילו כמעט להצליח ולהיראות כמעט בדיוק נהדר, ולהסתיים בכי רע. סימטריה או לא סימטריה לא תשנה כאן, כי אתה האבא היחיד שלה. לא מדברת באופן תיאורטי בלבד. שים לב.

schlomitsmile

Member
מנהל

arana1

New member
נו אז מה

היומרה לגלם נוכחות חסרת ציפיות היא לגמרי מגוכחת בעיני,הציפיות שלנו זה מי שאנחנו וככאלה הן מהוות חלק ממשחק השתקפויות שחוקיו מסתוריים לנו במידה לא מעטה.
לפחות בינתיים,ביתי לא סופרת אותי בכלל,לשמחתי הרבה,ועושה בדיוק מה שבא לה ואיך שבא לה,וכל נסיון להתערב בדרכה מעורר מיד מחאה(בדיוק כמו אצל אבא שלה).
למשל,לפחות בינתיים היא הרבה יותר חברותית ממני,וזה לא מעורר אצלי שום תגובה שלילית,גם לא פנימית,כך שגם אם הייתה פועלת לרצות אותי היא לא מרגישה ממני אכזבה.

אני תופש אוטיזם בצורה שונה מהסטראוטיפ שלו,ולכן מתקשה להסביר לך למה כוונתי כציפיה שמחה להתגשמותו בה

אגב
עד עכשיו היא לא מאכזבת אותי בכלום,היא מאוד מאוד נדיבה,מרתקת,רגישה וחכמה ושמחה ברמות מדהימות

בניגוד להורים אחרים כאן לגמרי לא מפריע לי ולא יפריע לי שהיא שונה,מוזרה,לא מדברת ונוטה לקיים אינטראקציות מוזרות עם חפצים דוממים למשל,כך שמרחב הציפיות שלי אם כבר אז הוא הרבה יותר מצומצם מהממוצע
אני לא מצפה שהיא תשרת בצבא או תהיה דוקטור או אמן מפורסם,בשבילי כל רגע שטוב לה בעולם זה התגשמות כל חלומותי,ויש לי תחושה שהיא יודעת ומרגישה את זה

arana1

New member
גם הכי לא נכון שסימטריה לא סימטריה לא תשנה כא

ן

כי זה הכי משנה
בוודאי ככל שזה נוגע לציפיות,גלויות או מובלעות.
בגלל
שלמשל
בניגוד לכל מה שנכתב כאן על ידי הורים שלומדים רק בדרך הקשה,ועל הגב הרצוץ של הילדים שלהם,אני לא מצפה שביתי תרכוש "כלים" שאולי לא תואמים את מהותה אבל הכרחיים להסתדר בחברה ,כביכול
החברה יכולה לקפוץ לי,על תפישת השפה המשובשת שלה,שגם מפרידה בין הכלים לבין המטרה
ולכן במקום שבו הורים כופים ציפיות אני לא כופה אותן כלל
אז מה כאן בדיוק מובלע ? איך היא בדיוק תאכזב אותי,בזה שהיא תרכוש כלים ? הרי אין לי בעייה עם רכישת כלים כשלעצמה אלא רק עם התפישה שכופה את התהליך הזה כמה שמנותק ממהות וזהות האדם
והרי אלה בדיוק הדברים שאת התלוננת עליהם כאן
אז אין כאן סימטריה כי יש אפס ציפיה מצידי במקום שבו רוב ההורים דוחסים ציפיות בעיוורון אינרטי אלים דווקא על אנשים שהכי פגיעים לכך

לדעתי אינך מבינה למה שאני מתכוון בגלל שאולי אין ביננו הסכמה על מהות המאפיינים האוטיסטים ועל טיבם
כי הקשר בין אוטיזם לבין הצורה שבה הדבר מתבטא גם בפורום הזה וגם דרך המבט הקליני הוא עקיף וקלוש ביותר
אנשים הרי מתייחסים בעיקר למקומות שבהם האוטיסטים יוצאים מדעתם,מרוב יאוש והזנחה,או למקומות שבהם האוטיסטים שוברים את מה שהנורמה ובאי כוחה מזהים ומזדהים בטעות עם איזה קוו ישר שבעצם נובע ומתאר בעיקר את עוצמת הסתירות הפנימיות שמאפיינת את מי שמתיימרים לשפוט ולאבחן אוטיסטים אבל בדיוק בגלל זה המגע של התיאור הזה עם המהות האוטיסטית כמעט ולא קיים,הייתי אומר שאפילו בכלל לא.

מה זה צדדים אוטיסטים לדעתך ?
אם תדעי להגדיר אותם אז נוכל לקיים דיון קונקרטי בציפיות שלי

אני יודע מה זה ,אבל לא יודע לדבר את זה,אבל דבר אחד אני בטוח,מבחינת הציפיות זה הרבה פחות מלחיץ ומעוות מהמכבש הנורמטיבי

ההורים שלי למשל,הקפידו לשדר לי אפס ציפיות,אולי מתוך התפישה הנאיבית והבלתי אפשרית שאת משדרת כאן,והרי גם זה יכול להיות בעייתי,הם לא הגיבו כשהוצאתי מאה בכל המבחנים וגם לא כשפוצצתי את עמודי החשמל בבית ספר,מבחינתם זה לא שינה
אצל הילדה אני מרגיש לפעמים כשהיא כן מבקשת שיראו לה איך ומה לעשות מה,אז במקומות האלה אני מציג את הציפיות והנטיות שלי כמו שאני יודע אותן(אם אני לא עייף ומותש מדי),ומה שאני יודע זה להיות אוטיסט
אם זה לא יתאם לדרכה או לאופיה אז היא תדע לחפש פתרונות אחרים
אולי טובים יותר
אבל אין סיכוי שזה יתרגם אצלה לאכזבה שלי ממנה
מקסימום זה יתרגם לאכזבה שלה ממני
ועם זה ממש אין לי בעייה
לדעתי כל ילד צריך להתאכזב מההורה שלו
לפחות במידה מסויימת

עם רוב מה שאתה אומר אני מסכימה

בהחלט, היומרה לא לצפות לדבר מהילדים חסרת כיסוי ואף מזיקה.
לא רק שמן הראוי שנצפה מהם להיות בני אדם טובים לפי הבנתנו, והם זקוקים לציפיה הזו, כמו שכתבת,
אלא גם שבדרך כלל אי-אפשר להימנע מלצפות מהם לכל מיני דברים שקשורים לטעמנו האישי ולהיסטוריה שלנו ולאו דווקא אל האנשים שהם ומה שנכון בשבילם.
אני לא חושבת שאפשר באמת להימנע מזה לגמרי, גם אם מאוד מנסים. אפשר רק להיות מודעים לכך שמשהו מזה תמיד יהיה, להתאמץ כל הזמן לראות ולהבין יותר, ולעשות הכי טוב עם מה שיש.

לכן, כתבתי - לשים לב. לא להימנע, ולא להשלות את עצמנו שנצליח להימנע (אשליה שמחירה נגבה ישירות מהילדים). רק להפנות מבט.

הילדה שלך ״מאוד מאוד נדיבה, מרתקת, רגישה וחכמה ושמחה ברמות מדהימות״ - אני בטוחה שאכן כך

ועם זאת, כבת אנוש אני משערת שיש בה גם פה ושם קווים שאינם כאלה, לפחות על פניו, קווים שמתחברים עם מילים אחרות, הפוכות. ואולי חלקם קשורים למה שאתה קורה ״נ״ט״, ושמכעיס אותך כלכך.
ושהקווים האלה יתעצבו ויתפתחו ויודגשו יותר ככל שהיא תגדל, כי זה חלק מהמהות של התבגרות.

תינוקות נבראו להיות קסומים ונפלאים ולעולם לא מאכזבים. זה חיוני להישרדותם.
ככל שהם גדלים ומתחזקים זה נעשה חיוני פחות. הם נפלאים פחות, מאכזבים יותר, וצומחים להיות האנשים החדשים שהם, עם כל הצבעים והשברים והצרות.
וגם זה נפלא, אפילו יותר, באיזשהו מובן רחב יותר שאפשר לפעמים לתפוס. מאמינה שגם אתה חושב כך.

השאלה היא, האם הילדה יודעת את זה?
וכאן לדעתי צריך לפקוח עין.

כתבת גם ״בינתיים לפחות בתי לא סופרת אותי בכלל, לשמחתי הרבה״
ואני מבקשת לשים סימן שאלה.
כמובן שאני לא מכירה את בתך,
אבל לא סביר שילדה קטנה לא תספור את אבא שלה.
ואותך ספציפית.

וכיוון שכך, היא עלולה במשך הזמן לספור גם את שמחתך הרבה על כך שהיא נפלאה כלכך בעיניך בלי לספור אותך בכלל כביכול...
כביכול היא גם בדיוק מה שרצית, וגם לגמרי מתוך עצמה ולא בגללך.

תזכור, כמה נורא עלול להיות לילדה קטנה לחשוב שהיא עלולה לשבור שמחה כזו. ואילו מחירים מורכבים היא עלולה לשלם כדי להימנע מזה.
מהצד שלה.
גם אם מהצד שלך, לא לכך התכוונת כלל וכלל.

(כמובן, אין לי מושג אם משהו מכל זה רלוונטי לך ולפעוטה הספציפית. אם לא מתאים תתעלם. רק הצבעתי על סיכון אפשרי שבעיניי ראוי לפקוח עין לגביו, עכשיו ובעתיד)

arana1

New member
בחלק ממה שאת כותבת את מאוד טועה בי

כי בעיני תינוקות לא היו מעולם קסומים ונפלאים,
וגם מעולם לא חוויתי ילדים כיצורים תמימים וטובים,
אני חושש שאת חושבת שאת מדברת עם נ"ט

בתינוקות יש דברים מדהימים,כמו הדרך שבה הם לומדים ומתפתחים ועוד כל מיני דברים חמודים נורא שנובעים מזה שהם גם נורא טיפשים וגם מאוד לא צפויים לפעמים
אבל תינוקות בדיוק כמו ילדים הם נורא אגוצנטרים,וזה טבעי ונכון להם,אבל אותי זה מעולם לא הקסים,ומעולם לא זיהיתי בזה משהו תמים
(יכול להיות שבגלל זה לא מעט אוטיסטים מעדיפים להיות עם מבוגרים מאשר עם בני גילם)
גם הילדה המדוברת למרות שהיא בדרך כלל מאוד מאוד נוחה ושקטה יחסית יכולה להיות מאוד מעצבנת
ומה זה מילים הפוכות
נדמה לך שאני מאוכזב כשהיא עצובה ומרוחקת ובוהה ומנותקת ?
ממש לא
להפך
אני ממש לא מאלה שחושבים שצריך להיות כל הזמן שמח וקופצני
מבחינתי עדיף שכולם יבהו כל היום בכלום
הרי גם זה חלק מהקווים האוטיסטים שאני שמח בהם

נכון שתינוק מעורר אמפטיה טבעית ומיידית כי הוא חסר אונים אבל כאן דיברתי על תכונות שהן חוצות גילים
אז כן,מאוד יתכן שאם היא תאבד את נדיבותה ותהפך לטרוטוריאלית אז מאוד אתאכזב ממנה ואז היא תרגיש את זה ותיפגע,אז מה,מבחינתי גם לי מותר להיות בן אדם,לא רק לה,אני לא מגדל נסיכה ומלכה אלא מבחינתי חי עם אדם מורכב
ואת טועה בי כי כמו הרבה אספים אני הרבה פחות מושפע ומתלהב מהיבטים שהם מותני גיל,ילדים ממש לא יותר מקסימים אותי מזקנים,ותמיד הייתי כזה
מבחינתי המורכבות שבאה עם הגיל רק מוסיפה ליופי ואין בי שום כמיהה או התלהבות מהפשטות לכאורה של הילדות(שכאמור לדעתי ומנסיוני ברוב המקרים היא לא יותר מאגוצנטריות פשטנית,מה שגם מוביל לעובדה העצובה שרוב הילדים הם מאוד קונפורמיסטים ולכן גם יכולים להיות די אכזריים)

ולכן,כשאני למשל מדבר על נדיבותה אז אני פשוט משווה את ההתנהלות שלה לזו של יתר הילדים במגרש המשחקים
היא לא לוקחת צעצועים מאחרים וכשלוקחים ממנה היא רק תמהה ולא מבינה ומחייכת חיוך מבוייש ועצוב ומהר מאוד היא גם למדה להציע לאחרים את הצעצועים שלה(עוד סיבה לעשות כל מה שאפשר בשביל שלא טיפול לידיה הזדוניות של מפלצת מערכת החינוך)
ואני יודע שאני כילד גם הייתי כזה וגם אומרים שנשארתי אדם נדיב ולא רכושני אז אני מצפה ומקווה שהקוו אופי הזה ישאר בה לתמיד ואם לא אז אני אתאכזב(אני משתדל לגדל אותה להיות פראיירית,אדם שחי ורואה גם מעבר למה שכדאי ומשתלם ומעבר לעשיית החשבונות הקטנונית שרק היא מזוהה כאן ככישורים חברתיים הולמים)

כמו שכתבתי,איני רואה בטעמנו האישי או בהיסטוריה שלנו דבר מיותר שיש להכחיד וגם לא תופש את זה בהכרח כגורם שמטיל על ההווה ציפיות לא מדוייקות,בניגוד לפסיכולוגיה הפשטנית שמאפיינת גם את הגישה של רוב הפסיכולוגים איני חושב על העבר כטראומה שיש להשתחרר ממנה,אני חי את הטראומות שלי,הם חלק מהעצמי שלי,וחלק חיוני ממנו

לא יודע כמה אוטיסטים פגשת בחיים אבל באופן כללי חלקם הגדול הם די מופנמים (זו גם הסיבה שהם מסומנים כחסרי אמפטיה) כך שאם נדמה לך שאני משדר כל היום לילדה שמחה והתפעלות עצומה מכל מה שהיא וכל מה שהיא עושה אז את מאוד טועה
החיבור בינינו לא מתבסס על זה שאני מתפעל ממנה אלא על זה שאנחנו משחקים ביחד במה שמעניין את שנינו
כמו למשל בחיקוי הקולות והפרצופים של האנשים שאנחנו רואים
שלמשל זה לדעתי די מאפיין אוטיסטי,הילדה פשוט מחקה כל קול שהיא שומעת,ובדיוק,מהסירנות של המשטרה ועד לפלוצים של אבא שלה,יש לה חוש הומור מטורף ,סלפסטיקי,ועיתוי קומי מדוייק ,מגיל שנה ,ואולי מלפני,לא חושב שדברים כאלה משתנים עם הזמן,יש דברים שמשתנים ויש שלא
כמו עם נדיבות,מה שאולי משתנה זה הביטוי החיצוני,שעשוי להיות יותר סלקטיבי אולי או יותר מודע להקשר,אבל לדעתי זה קוו אופי,שכמו יכולת קומית,דווקא משתפר עם הגיל

SMADAR55

New member
אז מה הבעיה? למה להתעקש על זוגיות אם זה לא

הולך? חבל על הזמן, אם חשוב לך ילד נוסף בשלב זה של חייך אפשר לבחור באופציות אחרות:
א. תרומה מבנק זרע- ציבורי, פרטי, תרומה מבנק זרע בחו"ל.
ב. מסלול הורות משותפת - תחפשי באינטרנט. מסלול שבו את מוצאת בן זוג להבאת ילד לעולם בלווי ייעוץ משפטי ועריכת חוזה. לילד במקרה זה יש אבא פעיל בחייו.
מידע נוסף רב כתוב את יכולה למצוא בפורום "אמהות יחידניות מבחירה" בתפוז (במאמרים/ חומר כתוב )

נכון שקשה לגדל ילד לבד ועל אחת כמה וכמה ילד על הספקטרום, אבל זה אפשרי.

אני כותבת את הדברים מניסיון אישי. אני אם חד הורית מבחירה לילד PDD בן 7. הוא נולד מתרומת זרע ואני מגדלת אותו לבד . מכירה הרבה אמהות חד הוריות מבחירה לשני ילדים .

אופציה נוספת כמובן היא להמשיך ולנסות למצוא בן זוג לחיים ולדחות את ההחלטה. לאחרונה הורידו את הגיל המכסימלי לטיפולי פוריות (בעבר היה 45 וכיום 44 או 43). במידה ומגיעים לגיל המכסימלי המותר לטיפולי פוריות ניתן לפנות לערוץ אחר- תרומת ביצית + תרומת זרע וזה מסלול שפתוח בפנייך גם בגיל מבוגר יותר (אולם, כרוך בעלויות גבוהות יותר).

אופציה אחרת שפתוחה בפנייך היא אימוץ. אימוץ בארץ יהיה לך קשה (תהיי בעדיפות נמוכה כאם חד הורית) . קיימת גם אופציה של אימוץ ילד מחו"ל. העניין מוסדר באמצעות עמותות. יש מספר מועט ביותר של מדינות בחו"ל שמאפשרות לישראליות חד הוריות לאמץ ילד. מדובר בעלויות מאוד גבוהות.

עוד אופציה - להיות משפחה אומנה לילד.

ההחלטה הסופית היא כמובן שלך. אף אחד לא יכול לייעץ לך מה הכי טוב בשבילך. אני יודעת שבמקרה שלי עברתי תקופה של התלבטויות לא קלות לפני שפניתי למסלול של תרומת זרע.

בכל מקרה , המון בהצלחה בכל דרך שתבחרי !

TikvaBonneh

New member
בשירשור זה נמחקו הודעות

נא להשתדל לשמור על הכלל מהתקנון:
בשרשור תמיכה לא תועבר ביקורת על הכותב ועל דרך ההתבטאות שלו. כמו כן יש להשתדל לא להסיט את נושא השרשור לנושא אחר.

שלומות0

New member
הנימוק שהבאת

נראה כמו סתימת פיות, ואם פותח שרשור יפתח שרשור שפוגע ברגשות חלק מהגולשים גם אז אסור להעביר ביקורת?
ולא ראיתי כאן אפילו שרשור אחד שלא הוסט מהמקור!

למעלה