גם לי מגיע להביא עוד ילדים לעולם:(

arana1

New member
אחרי גיל 18 אתה מקבלת רשיון להרוג אנשים

ואת הזכות הקדושה לההרג בעצמך

כמו שיודע כל מי שלא לגמרי מטורף הנורמה בסך הכל מבטאת סוג מאוד מסוכן של פסיכוזה עמוקה
זו גם הסיבה שאינה יכול להרשות לעצמה להתחשב ולו במעט ממי שסוטה מדרכה העקומה
ומי שרואה את זה יודע לזהות ב"טיפולים" אלימות בלתי נסבלת ובלתי מתקבל על הדעת

dina199

New member
א"סים יכולים לקבל פטור

מלהרוג אנשים.

abashel13

New member
וא"ס(פרגר)
חצי פטור

באמת קצת פחות מחצי כי פרופיל 45 זה חצי מ-90 והרשות המלאה במלוא תפארת הנורמה מקבלת פרופיל 97...

dina199

New member
כתבתי 'פטור מלהרוג'

ולא 'פטור משירות' .
45 זה לא קרבי , לכן יש לו 'פטור מלהרוג'

גור42

New member
האמת? להפעיל מטוס קרב יותר קל מלחתוך עגבניה

לפחות לחלק מהאנשים, כולל אני.

אמנם לא הטסתי מטוס קרב, אבל הטסתי פעם מטוס קל אזרחי. בילדותי תמיד הייתי אלוף השכונה בכל משחקי הוידאו של המטוסים והמכוניות. וכיום אחד התחביבים הרציניים שלי זה הטסת סימולטורים של חלליות (עם מפרט טכני אמיתי - אפולו וכאלה) ואני ממש טוב בזה.

אבל לחתוך עגנביה? זה כבר סיפור אחר בתכלית.

ומזה כבר הסקת שקל להטיס מטוס קרב?

יש לא מעט אלופי משחקי וידאו שאפילו מכונית לא יודעים להפעיל, שלא לדבר על מטוס קרב

arana1

New member
היום ההבדל בין סימולטור והטסה הולך ונסגר

בסופו של דבר רוב כלי הטייס הצבאיים יהיו ללא טייס
נדמה לי שכבר היום זה המצב
ובמצב כזה מספיק לדעת להפעיל סימולטור בשביל להטיס מטוס קרב

הפער בין משחק ווידאו לבין תפעול ממשי של דברים מצטמצם כל הזמן
לטובת משחקי הווידאו
וזה קורה אפילו בתחומים כמו ניתוחים מורכבים
ובוודאי שזה קורה במיוחד בתפעול מכונות ומערכי קרב

כאשר להבדיל כשאתה מפסיד במשחק וידאו

שום דבר לא קורה. כשאתה מפסיד בחיים במטוס קרב אתה גורם לנזק של מאה מיליון דולאר, במקרה הטוב, ולאבדן חיים במקרה הרע...
ואם זה היה כל כך פשוט לעבור ממשחקי וידאו להטסת מטוסי קרב לא היה צריך לעשות קורס טייס כך כך קשה וארוך.....

arana1

New member
יש ספר כזה,המשחק של אנדר

שילד שחושב שהוא רק משחק משמיד ציבילזציה שלמה
זו מציאות שכולנו נתמודד איתה בקרוב
ויש לה גם היבטים חיוביים

arana1

New member
המציאות תמיד עולה על המדע הבדיוני

ואני מכיר לא מעט מדענים ששואבים הרבה השראה ממדע בדיוני
סילוק של כל מה שדמיוני מהמציאות מביא לחוסר הבנה של המציאות
גרוע מזה
זה מביא לדיכוי כל מה שיצירתי

וכאמור,כל מי שמסוגל להבין משהו מההיסטוריה של ההתפתחות האנושית וכל מי שיודע משהו על טכנולוגיה ומדע יודע כבר מזמן שבדיוק לשם הדברים הולכים
כבר היום רוב המשימות האוויריות הצבאיות מתבצעות דרך מל"ט ומזל"ט
ובהפרש עצום על המשימות המאויישות
אז כל מי שלא כרת לחלוטין את אונת הדמיון שלו יכול לשער בקלות מה יקרה עוד 10 ו20 ו30 שנה

גם היום,ובעצם כבר מזמן,גם השליטה בכלים מאויישים עוברת דרך מסכים והפקודות כבר מזמן לא ניתנות ישירות להגאים אלא למחשב שמפעיל אותם
ברור שגם הטסת מל"ט דורשת הכשרה
אבל עקרונית ומעשית אין שום שוני בין הטסת מל"ט להפעלת סימולציה או משחק ווידאו
ולכן הדור הזה שמתפתח מול מסכים גם יהיה הרבה יותר מיומן בהפעלת כלים מרחוק מול הדור שמפעיל את הכלים היום
וכל מי ,שבניגוד לך,מסוגל לחשוב גם על העתיד,יודע את זה מזמן

רק שכל מי שבניגוד לך מבין משהו במציאות ובבני

יודע שיש הבדל בין משחק וידאו למציאות.... ובין הטסת מל"ט לסימולציה.
בגלל זה לא כל ילד בן שש שמצטיין במשחקי וידאו נהפך טייס קרב

arana1

New member
ההבדל הזה מצטמצם כל הזמן

וצמצומו המתמיד ואפילו המאיץ של ההבדל בין משחקי הווידאו לבין המציאות הוא שמעשיר ומקדם את המציאות למחוזות הכי נשגבים

ההבדלים בין הפעלת סימולטור להטסת מל"ט הם זניחים
טכנית מדובר בדברים זהים לחלוטין
אתה יושב בחדר מול מסך ועושה בדיוק את אותן פעולות בין אם הם משודרות למל"ט או לסימולציה שלו
אין שום הבדל
התוצאות שונות
ולכן הדרישות המנהליות שונות
אבל לא הטכניות

ואפילו בספר הייתה הכשרה שלמה ומתישה

לפני ה"דבר האמיתי" ואגב הילד אמנם חשב שהוא משחק, אבל בפועל הפעיל כוחות אמיתיים.. ה"משחק" היה רק חלוקת ההוראות לכוחות שהוא חשב שזה משחק בזמן שנתן הוראות לכוחות אמיתיים

גור42

New member
עיקר ההכשרה, גם בספר וגם במציאות, איננה טכנית

ללמוד איך לשלוט במכונה זה לא החלק הקשה, ולא הדבר שעליו טייסים ואסטרונאוטים מתאמנים הכי הרבה.

החלק הקשה זה היכולת לעבוד במצבי לחץ, ולדעת מה לעשות כשדברים משתבשים, כשקורה מקרה חירום כזה או אחר, ו - במקרה של כלי טיס צבאיים - להגיב בצורה נכונה ומדוייקת לניסיונות האוייב להפיל אותך.

arana1

New member
גור,העיקרון הוא שהמימשקים משתנים

ולכן נסיונות כמו של רונן להבדיל בין המציאות והדמיון הם כל כך ארכאים ולא משקפים באמת את סוג ורמת הדרישות של המציאות ושל הכיוון שאליו היא מתפתחת
כעובדה
שליטה מרחוק,זה כבר מזמן לא מה שהיה פעם,היום זה הרבה יותר אפשרי והרבה יותר מדוייק,ולכן הדור הנוכחי של מטוסי קרב הוא גם הדור האחרון

אני נורא "אוהב" שאנשים שמטיפים למציאות מתעלמים ממנה לחלוטין
אין שום הבדל ,טכני ,לבין הטסת סימולטור להטסת מטוס אמיתי
וזה ממש לא נכון שהכישורים שמתפתחים בעקבות משחק במשחקי מחשב לא תורמים לסוג התגובות והדרישות הנחוצות לרמת וסוג התפעול הנדרש כבר היום ובוודאי ידרש יותר בעתיד

אבל זה בדיוק חלק מהלימוד של המכונה

לדעת איך להגיב איתה במצבים שונים כשהמכשירים לא עובדים.
בגלל זה עדיין יש למשל טייסי אנוש במטוסים של חברות תעופה.
זה לא בעיה להטיס מטוס כשיש מישהו לידך בתנאים אידאלים.. הבעיה היא למשל להגיב במצב של סערה כשאחד המנועים לא עובד פתאום...

גור42

New member
לא, רונן. מזה שהטסתי מטוס אמיתי.

ואני גם יכול להגיד לך, שהטסת מטוס קל (לא מטוס קרב) זה עניין הרבה יותר פשוט מנהיגה במכונית. לא מהבחינה הטכנית, כמובן, אבל מבחינת הסביבה שאליה אתה צריך להגיב.

ומצחיק שנטפלת למה שכתבתי על משחקי וידאו, שבהם שיחקתי כשהייתי ילד, כשזה היה הדבר הכי פחות חשוב בכל ההודעה שלי. אולי זה בגלל שאינך מכיר את ההבדל בין "משחקי וידאו" לבין סימולטור רציני של כלי טייס אמיתי, וחשבת שבשני הדברים התכוונתי לאותו הדבר.

לא גור. זה שהטסת פעם אחת עם טייס לידך

עוד לא אומר שלמדת להטיס מטוס... ואני בטוח שגם לך היו דברים שלא נתנו לך לעשות, אפילו כשלא הרגשת בזה.
ומצחיק שאתה עדיין חושב שזה אותו דבר.

למעלה