גם לי יש שאלות.

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
גם לי יש שאלות.

שאלה שאין לי עליה תשובה: במתניתין (מגילה פרק א משנה א) מגילה נקראת בי"א בי"ב בי"ג בי"ד בט"ו וכו' כפרים ועיירות גדולות קורין בי"ד אלא שהכפרים מקדימין ליום הכניסה. וכו'. ולכאורה על פי המבואר בשו"ע בהיות שקורא המגילה צריך להיות בעצמו מחויב בכדי להוציא אחרים, והנה במשנה שהכפרים מקדימין ליום הכניסה, פירושו כמפורש הפשט וכן בר"ע מברטנורא שם, לפי שאינם בקיאים כ"כ לקרות וצריכים שיקראנה להם אחד מבני העיר וכו'. והנה אותו אחד מבני העיר הקורא להם וודאי אינו יוצא ידי חובת קריאת המגילה בקריאתו להם. שהרי חובתו ומצוותו הוא ביום י"ד ולא ביום הכניסה, ואם כך איך הוא הוא מוציאן ידי חובתן לכתחילה. אשמח לשמוע רעיון ותשובה. ו... גם קובץ יומי בית הכנסת של רבי חיים גריינימן ברחוב דבורה הנביאה בבני ברק. בקומה השניה מושכר חלק גדול מהמקום לכולל רציני של אברכים בני תורה מעדות המזרח, המתמידים בתורה.

asaf2000

New member
heh

התפללתי שם כמה פעמים, הבית כנסת ענק אבל אמרו לי שבימים נוראים אין מקום להכניס סיכה. אגב, לגבי השאלה שלך בדיוק הייתי בטלפון עם הרב שלי והוא אמר ש"האחרונים מדברים על זה"...
אמנם לא תשובה אבל גם משהו.

א77

New member
אולי שהרב שלך יתן כתובות

אני מכיר בספרים. תשובה חיפשתי ולא מצאתי. גם לא רבנים גדולים מאד. שלא הצליחו. אמנם יש לי תשובה שלי, אבל זה תירוץ. היינו תירוץ בכדי שלא יקשה. אבל בכל אופן, מה היה ההוה אמינא.

יונתן456

New member
המאירי מדבר ע"ז,עם הארץ,עבדקן שוטה!

ולפי זכרוני גם הטו"א וע"ש במאירי עוד פשט דלפ"ז בן כפר הוא שקורא להם

רבי! סגנך השמיץ אותי בפורום חרדים

וכתב שאני מחלל שבת ר"ל! איך היה כת"ר מגיב למוש"ר כזה?

א77

New member
זוכמיר את יונתן

ועוד כמה שמות שיש למפוצלים... אמרתי שהטרול שהיה בפורום חרדים הינו מחלל שבת זאת לפי עדות של אנשים חילוניים שנכנסו לפורום חרדים ביום השבת. הודעות שנכתבו שם ע"י הטרול בשבת, נמחקו כבר בשבת ע"י הנהלת תפוז. כך לפי עדות אנשים חילוניים... וכעת אף אחד לא דיבר על זוכמיר ולא על יונתן. ומי הסתכל לכיוון שלך בכלל. והנה אתה קופץ. מה קרה ?! הכובע שבראשך בער ?! אני לא דידינו החביב הנאמן למקורות. מצידי תכתוב מה שתרצה, בכל צורת פיצול שם שיש לך. אותי זה לא מטריד... ובין כך בכל מקרה ראינו שפתך ולשונך בכל גווני, איני מטפל באנשים מסוג כמוך, לשמחתי. היום ראש חודש אדר. אד"ר ר"ת א'ני ד' ר'ופאך. עם איחולי רפואה שלמה...

יונתן456

New member
המאירי מדבר ע"ז,עם הארץ,עבדקן שוטה!

ולפי זכרוני גם הטו"א וע"ש במאירי עוד פשט דלפ"ז בן כפר הוא שקורא להם

ועוד נ"ל לתרץ לפום רהיטא דכ"ז מכלל

התקנה דכמו שהקלו לבני כפר לקרוא שלא בזמנה כן הקלו להם ג"כ ליצא י"ח ע"י זה שהוא פטור ודוק והמעיין יבחר

asaf2000

New member
../images/Emo127.gif

כך הרב שלי אמר שהוא ראה באיזשהו מקום (הוא אמר לי איפה אבל אני לא זוכר) שבכלל התקנה שבני הכפרים יקראו ביום הכניסה שגם בן העיר יוכל להוציא אותם אפילו שהוא בעצמו לא יוצא ידי חובה, והוא אמר לי עוד תירוץ אבל מכיוון שלא הבנתי אותו כל כך אני לא זוכר.

למעלה