גם לי יש שאלה

dod_basim

New member
גם לי יש שאלה

אהלן חבר'ה, אחרי כמה חיפושים בפורום הבנתי המון דברים על יעד המסלול שלי: להתחיל בדרום-מזרח סין לנוע צפונה עם ההתחממות ואחר כך מערבה לטיבט משם לנפאל ולהודו. (נשמע הגיוני בגלל עם כרטיס פתוח לשנה?) אז ככה התכנון שלי לסוע בפברואר הקרוב (כמה זמן לוקח להוציא ויזה?) הבנתי שבדרום סין כבר האביב מגיע והטמפרטורות מעל האפס, זה נכון? תודה לעונים (מצטער אם השאלות מטומטמות קצת, אני פשוט חסר ידע) יואב

SPnage

New member
תראה

בגדול התכנון שלך טוב מבחינת המסלול, אבל קח בחשבון שלטיבט לא מומלץ להגיע לפני הקיץ כי קר מידי ולנפאל תרצה להגיע לכל המוקדם באוקטובר כדי לעשות טרקים. זה משאיר לך די הרבה זמן בסין עצמה, שזה כשלעצמו לא רע בכלל אבל צריך לתכנן בהתאם שלא "תתקע". לגבי ויזה, זה לוקח כמה ימים בשגרירות אבל לא תמיד הם נותנים ויזה ליותר מ-30 יום. כדאי לך אולי להתחיל את הטיול בהונג קונג ולהוציא שם ויזה לחצי שנה. בטיבט גם אי אפשר להאריך ויזה ליותר מכמה ימים ואתה חייב ויזה סינית בתוקף לכל זמן שהותך בטיבט.

SPnage

New member
התכוונתי

שאתה די מוגבל מתי להגיע לנפאל בגלל שעונות הטרקים שם די קצרות. בנוסף לטיבט לא מומלץ להגיע בחורף כי קר מידי (גם בקיץ קר שם אבל סביר). בהנחה שלא תספיק להגיע לנפאל באפריל תאלץ לחכות לפחות עד אמצע ספטמבר, מה שמשאיר לך לא פחות מ-7 חודשים לסין וטיבט אם אתה אכן יוצא בתחילת פברואר. אלא אם אתה לא מתכוון לעשות טרקים בנפאל ואז תגיע מתי שבא לך. לדעתי כדאי לך לדחות את הטיול בכמה חודשים או לחילופין תתחיל במדינה אחרת ותגיע יבשתית לסין, לדוגמא תתחיל מתאילנד ותעלה צפונה דרך לאוס או ויאטנם.

dod_basim

New member
חשבתי ש...

בכל אופן את טיבט ונפאל לעשות בקיץ (יולי-אוגוסט) אלה לא עונות הטרקים שם? ז"א יוצא לי להיות חצי שנה בסין-טיבט והשאר לנפאל הודו... תקן אותי על טעותי. ד"א תודה על התגובות

muga

New member
העונות לטרק בנפאל

הן אוקטובר-נובמבר ומרץ-אפריל... כדי מאוד להגיע בעונות. אח"כ קר וגשום ורוב הטרקים נסגרים.

natyh

New member
הכונה בנסגרים היא

קודם כל כדי לעבור בטרק צריך להוציא אישור למיטב זכרוני ממשטרת התיירות ע"ע טרקינג פרמיט . נוסף לכך נסגרים משמעותו שיש כמויות של גשם שגורם למפולות בוץ ,וסלעים , ואפילו מפולות שלגים אוולנג' אלה קורים לעתים גם בעונה עצמה . למיטב זכרוני גם ספטמבר נכלל בעונה , לא ?

muga

New member
ספטמבר זה עדיין

לפני העונה. כמובן, מז"א זה לא מדע מדויק, ולרוב מאמצע-סוף ספטמבר כבר אפשר לטייל. בגדול, העונה נפתחת באוקטובר.

אז ככה:)

קודם כל כולי קנאה על הטיול המדהים שאתה הולך לעשות עכשיו... (והוא יהיה מדהים) דבר שני- תוציא כבר מהארץ ויזה ל-3 חודשים לסין ושם כבר תאריך בכל פעם... אח"כ קנה את הלונלי פלנט החדש שיצא לפני כמה חודשים כי בלעדיו אין לך סיכוי שם. (ואני מתכוונת במלא הרצינות). תתחיל קצת ללמוד מילים בסיסיות. שב עם הלונלי ותכנן לפי העצות שלו ושל חברים בפורום את המסלול לפי עונות השנה...למשל, לאזור טיבט ומזרחה (מערב סיצ'ואן) עדיף להגיע בקיץ (אם אני לא טועה זה יוצא מיוני עד אוקטובר בערך). בחורף יש שם שלגים וחסימות דרכים שיכולות לתקוע אותך הרבה ימים וחבל... סין מדהימה וענקית.אפשר למצא איפה לטייל בכל עונות השנה,צריך פשוט לשבת ולתכנן כדי שתספיק למצות הכל בצורה הטובה ביותר... בהצלחה!

dod_basim

New member
תודה ניקלס

זה בדיוק מה שהולך להיות בנוגע לויזה. והבנתי ששווה גם להשקיע בלונלי פלנט החדש.

שווה זה לא מילה...

פשוט אי אפשר להסתדר בלעדיו. (ואני לא מציעה לך לנסות). אגב, לא הזכרתי את זה- חשוב והכרחי לקחת גם שיחון סיני...

dod_basim

New member
לא רציתי להביך אבל גם שכחת

להגיד לי להביא צ'ופ-סטיקיס (מקלות סינים) לא שוכח אבל סולח

dod_basim

New member
wow כמה עצות ביום אחד

1. ויזה 2. לונלי פלנט 3. עונות השנה 4. שיחון 5. מקלות ותה לא צריך כי מקבלים בכל מקום. שפע תודות וברכות

למעלה