גם לי יש שאלה

• פותח הנושא 227
  • פורסם בתאריך

227

New member
גם לי יש שאלה

למען האמת מדובר בשתי שאלות אני מתכנן טיול של לפחות 5 חודשים (תאילנד ואז אוסטרליה) השאלות הן 1 איזה תרמיל יהיה טוב (בסביבות ה75 ליטר נראה לי הגיוני) איזה חברה וכו.... 2 איזה נעלי הליכה טובות שווה לקנות תודה בכל מקרה תהיו בריאים............

kogawa

New member
תרמיל ה-75 הטוב ביותר לתרמילאות הוא

תרמיל 60 ליטר.... ממליץ על תרמיל "מזוודה" ולא "קונדום" של טיפוסי הרים. לאחר 3 תרמילים ננעלתי על "הבית השני שלי" לטיולים, והוא של לואה. אני לא מתפשר על פחות. לגבי נעלים לתאילנד ואוסטרליה כמה שזה נשמע מופרך עדיף נעליים מאווררות סטייל פלדיום ולא נעלי טרקים מקצועייות, לא נוהגים לעשות טרקים מפרכים בהרים, אלא רק טיולי שבת, ובמקום חם עדיף נעל קלה, זולה ומאווררת.

שאלה של נוחות.

גם בעניין נעליים וגם בעניין של התרמיל - היזהר מלרדוף אחרי מותגים! יש כמה חברות בשוק והכי חשוב זה הנוחות בעיקר לגבי התרמיל לדעתי(כי נעליים יותר קל להחליף גם בדרך). בחנות מיקצועית ידעו למדוד לך את התרמיל ולהציע חלופות עד שתמצא מה הכי נוח לך על הגב. בקשר לדוגמת התרמיל, גם אני ממליצה על דגם מזוודה למרות שזה " לא נחשב" ועוד שניה יקפצו פה כמה אנשים, אבל מנסיון, אם אתה לא מתכנן איזה טראקים ארוכים במיוחד עם כל הציוד (75 ליטר) על הגב, אז בהחלט מזוודה הכי נוח בעולם לדעתי!!! כמו כן, גם אני ממליצה לרדת בגודל למשהו כמו 70. אני אישית מסתובבת עם 60 ליטר של צברי תוצרת הארץ ומרוצה עד מאוד! כמובן שהתאמת התרמיל מחשיבה גם את גודל הגוף. לגבי נעליים, היו פה אין סוף דיונים - שאלת השאלות אם אתה מתחנן לקרוע להן את הצורה וצריך נעליי פלדה ב800 ש"ח ומעלה או שאתה צריך נעל נוחה וטובה שתחזיק לך את הרגל בצורה טובה.(יסלחו לי על הציניות). זה רק תה יודע ושוב, הכל עניין של נוחות, פשוט תלך ותמדוד. ברור שאם אתה מוצא נעל ממש נוחה ותשמש אותך שנים אז שווה להשקיע .לא פחות חשוב מנעליים לדעתי זה זוג סנדלי שורש שתמיד מצילים את המצב: ) בהצלחה ועוד שניה יבואו אנשים עם דעות שונות משלי. תהנה : )

sela v

New member
נעליים ותרמיל

הדעה שלי היא. אם אתה לא מתכנן טרקים ארוכים, שאתה תסחוב את הציוד על הגב. אז הכי חשוב זה הנגישות, ואז תרמיל מזוודה מתאים. אם אתה מתכנן טרקים, אז הייתי הולך על תרמיל שק שיושב יותר טוב על הגב. ל-macpac יש תרמילים שמשלבים את שניהם בצורה יותר טובה מהקרימור, אבל לא מביאים אותם לארץ בגלל המחיר. לגבי הנעליים, לי היה נסיון שנעלי הי טק שלי התפרקו אחרי חודשיים וחצי באפריקה, ולא עשיתי טרק מאד קשה עד אז, ובאפריקה אין כל כך איפה לקנות נעליים טובות, ואם כבר היה זה לא היה זול.

227 יקר

התור מנהל חנות לציוד טיולים לשעבר אני לא הולך להמליץ לך על שום תרמיל או נעליים בפורום, אני פשוט חושב שזה לא מקצועי ונכון מבחינת האנשים שכותבים מה טוב ומה לא טוב. רק מוכר בחנות שמיומן בדברים האלו ויכול מלראות את הגודל שלך ושל הגב שלך ואת מבנה כף הרגל יכול להתאים לך את הציוד המתאים. ולא משנה החברה בכלל (אבל להסבר בין החברות צריך לכתוב מאמר שלם אם אתה רוצה אני יכול להמליץ על חנות קרובה לביתך או על חנות שיש לה מגוון גדול של תרמילים ונעלים.

jeshu

New member
מי שעובדים בחנויות האלה הם בסך הכל אנשים שטיילו מי פחות ומי יותר בדיוק כמו האנשים פה בפורום...

אבל

האנשים שעובדים בחנויות האלה קיבלו הכשרה מקצועית מהעובדים בחברות הציוד השונות מאנשים מקצועים, ותאמין לי שאני יכול להתאים תרמיל נעליים וציוד נוסף יותר ממך ודרך אגב לא כול עובדי החנויות עשו טיולים

JumpingHowitzer

New member
נצל"ש...נעליים

דבר ראשון, הודעה ראשונה שלי פה :) ( קורא פסיבי פה כבר כמה חודשים...קבלו ח"ח על הפורום המוצלח !) ולשאלה עצמה, שנה שעברה עשיתי שני טרקים (קאצ'קאר, ו TMB) עם נעלי הטימברלנד הגבוהות שלי, הם היו די טובות אבל הסוליה שחוקה והם לא מחזיקות את השטח מי יודע מה...מאז קניתי נעלי הרים של סלומון ( נמוכות, בגובה של נעלי התעמלות) עם סוליה הרבה הרבה יותר טובה אבל הן נמוכות ! אז מה עדיף?, נעלים גבוהות אבל שחוקות, או נעלים נמוכות אבל עם סוליה שמחזיקה הרבה יותר טוב את השטח ופחות מחליקה? נראה לי יותר שהנמוכות, אבל באמת שאני לא יודע כמה כדי להסתכן בלעקם את הקרסול או משהו דומה. (נ.ב, קוראים לי אריאל ואני בן 17 מת"א..)

sela v

New member
תלוי לאיזה מטרה?

לא מכיר אישית דוגמא של אנשים שעיקמו את הקרסול, אבל נעל גבוהה תחזיק את הרגל טוב יותר וזה חשוב במיוחד אם אתה סוחב משקל כבד בשטח. דרך אגב לא זוכר איפה קראתי אתמול, שבעלים של נעלי טימברלנד הוא יהודי אמריקאי.

jeshu

New member
נקעתי את הקרסול פעם אחת בטיול ומאז הרגל הרבה יותר רגישה. שבת שעברה בנחל דרגה סובבתי את הקרסול טיפה - סתם כואב. אני אישית לא אלך עם נעליים לא גבוהות.מצד שני הצלחתי בזמנו לנקוע את הקרסול תוך כדי נעילת נעלי טיולים גבוהות...

e l i r o n

New member
Macpac לסלע..

יש דגם ספציפי מומלץ (הזכרת קודם משהו שמשלב מזוודה ושק)? זאת באמת חברה מהליגה הבכירה של היצרנים? לגבי נעליים - מישהו פה ניסה ללכת עם Gaspo (עור+וירהטקס) לטרק הררי?

sela v

New member
לפי המלצה של מישהו מבין

וגם מביקורות במגזין הבריטי הנחשב Trail מוצרי Trail הם מצויינים. יש להם הרבה דגמים, ואני אישית אין לי מוצרים שלהם. אתה יכול להסתכל באתר שלהם, ואף להזמין את המוצרים אפילו לארץ. השאלה מה דין מכס על ציוד טיולים?

e l i r o n

New member
אני שואל, כי ידידי הגרמנים המליצו

ואמרו שזה זול באירופה (יחסית לחברות אחרות מוכרות, כמו deuter ושות'), אבל אף פעם לא שמעתי עליהם... סתם לידע כללי: קניתי נעלי raichle x-dgree gtx ואני נוסע איתם לטיבט. אני אעדכן ברגע שהן יתפרקו...

sela v

New member
זול?

בכלל לא, ולמה לא מייבאים לארץ? אין לי מושג.

למעלה