גם לי יש שאלה אליכם

n i v m

New member
גם לי יש שאלה אליכם

נתקלתי ב- REAL BOOK בקטעים GROOVIN HIGH של דיזי ו- HALF NELSON של מיילס ושמתי לב שהמבנה שלהם מאוד דומה. אם אתם מכירים ויודעים למה אני מתכוון אז אני אשמח לדעת מי התחיל בכלל את הסגנון הזה.

m o r i n k a

New member
ובאותו כיוון...

מישהו יודע אולי יותר פרטים על הסיפור של ה-שלושה ביבופים של פארקר? : Au Privave Billie's Bounce Now's The Time אני יודעת שהוא כתב אותם ביחד קקבוצה או משהו כזה, ולפעמים מוזיקאים מנגנים אותם בשרשרת על אותם מהלכים הרמוניים... אבל כפי הזכור לי ההרמוניה היא מעט שונה... אז...

KirilSolo

New member
לפי הספר...

...של ג'ימי אברסולד לסטנדרטים של צ'רלי פרקר ל- Billie's Bounce ול- Now's The Time יש בדיוק אותה הרמוניה, בקשר ל- Au Privave אני לא בטוח.

m o r i n k a

New member
זהו..

אז ל- Billi's Bounce ול- Au Privave יש מהלכים מעט שונים זאת הנקודה.... בגלל זה רציתי לוודא את המחלוקת, או מה שמאחורי זה...

R a a B

New member
כל כך לא מקורי הפרקר הזה!

pincasbk

New member
כולם בלוזים בF

למה אתם מצפים..? שלושת הקטעים הם בלוז בF ככה שאין הרבה הבדל... אפשר קצת לשחק עם המהלכים ההרמוניים אבל לא יותר מזה..

דוייק

New member
אני בכלל לא מבין

למה אתם מחפשים חידושים הרמונים ב REAL BOOK ולמה אתם מכמסים לשוק כאשר אתם שומעים על שני סטנרטים עם אותה הרמוניה בדיוק... איך שאני רואה את זה, אם היו מעבירים את כל הרילו בוק לדו מז'ור, 80% מההרמוניות היו חופפות כמעט לגמרי.

למעלה