גם לי יש קטע midi להשמיע

• פותח הנושא tz6
  • פורסם בתאריך

tz6

New member
גם לי יש קטע midi להשמיע

אבל שלי בא עם בקשה: תקשיבו! ובעיקר תעירו, אין לי פידבק whatsoever כי כל החברים המעפנים שלי לא שומעים פרוג ולא מצליח לומר כלום חוץ מ "אה... <מזיל ריר>..." בקיצור, תגיבו. הערות מספר:
אני לא יודע אם זה פרוג, אני פשוט שומע הרבה פרוג וכתבתי מוזיקה שאני אוהב לשמוע... לאהייתה שם כוונה להכניס 'מאפיינים קלאסיים' או 'רוקיים' כלשהם...
זה לא גמור, לכן הגזרי-קטעים בסוף... פשוט תתעלמו ממה שקורה אחרי 2:12 דקות... [הערה: אני לא שמח שהעלתי קטע לא גמור לחוות דעת וביקורת, אבל נתקעתי עם זה כבר הרבה (יותר מידי) זמן, אז אולי לכם יהיה משהו לפתוח לי את הראש]
הכלים הם: צ'לו, גיטרה חשמלית, באס, תופין.
בבקשה תגיבו, אני רוצה פידבק ענייני כלשהו... אמיתי כמובן. אני אשמח לביקורת כמה שיותר מוזיקלית ... תודה רבה רבה על הקריאה וההאזנה והתגובות, זה חשוב לי

המלצה

קודם כל, זה לא רע, ושומעים שיש פוטנציאל... קשה לי להתייחס לקטע הזה כאל "קטע" של ממש בגלל כמה דברים: *קודם כל, זה מידי, והסאונד כמובן זוועתי (כיאה למידי :)). *דבר שני, כמו שאמרת, הקטע לא גמור. *דבר אחרון, זה קטע מאוד מאוד בוסרי. ההמלצה שלי היא שפשוט תמשיך הלאה. תכתוב הרבה! המון! זה חשוב אם אתה רוצה להיות רציני בתחום. הלחנה זה דבר שמצריך הרבה מאוד ניסיון, וגם ידע כמובן. אני מבטיח לך שאם פשוט תמשיך לכתוב, עד שנה הבאה אתה תהיה כבר הרבה פחות בוסרי, ואני אוכל לתת לך הצעות יותר "רציניות" או "מוזיקליות" וכו'. אני מניח שמה שאני אומר לך זה די מבאס באיזשהו מקום ואני מצטער על כך... אבל זה מה שנראה לי נכון. ושיהיה בהצלחה!

gunr7

New member
אני חושב דווקא

שלפעמים במידי יש יתרון כשבוחנים קטע. הרבה פעמים שומעים את התפקידים הרבה יותר ברור.

tz6

New member
אחלה, תודה

אני לגמרי מבין את הקטע של הבוסריות,אני חושב שזה הקטע השלישי שכתבתי, אבל בכל אופן, יש לי ידע מוזיקלי, ואני מבין מספיק כדי לקבל ביקורת מוזיקלית במקביל....

כן...

שומעים שאתה מבין מה אתה עושה, ויש לך אחלה רעיונות, הבעיה היא שיהיה לי מאוד קשה לכתוב על זה ביקורת "מוזיקלית". אבל אם בכל זאת אני אנסה, בלי להיכנס ליותר מדי פרטים, אז בגדול לדעתי הקטע הוא מאוד סטטי. אין בו התפתחות הרמונית וזה קצת מעיק. במשך כל שלוש הדקות יש את ההרגשה של הטוניקה למעט החריגה הקטנה בסוף (עם האקורדים המוגדלים) שחוזרת מהר לאותה טוניקה. מבחינה מלודית יש התפתחויות מסויימות, אבל כשכולן מסתובבות סביב אותם מודוסים ואותה הרמוניה זה שוב, מעיק... מבחינה ריתמית זה אחלה, אני אוהב בעיקר את מה שעשית בקטע לפני ההפסקה הארוכה מהבחינה הזאת. תראה, אני לא חושב שאתה צריך לשנות כלום, אני חושב שאתה צריך להמשיך הלאה. בקיצור, פשוט תמשיך לכתוב! יש לך ראש מצויין לזה.

MajorWinters

New member
אין לי נסיון בהלחנה../images/Emo19.gif

אבל אני שומע בזה המון פוטנציאל!

Avishh

New member
אפרופו מידי...

הנה גרסה ראשונית מאוד לקטע שלי. הקטע אמור להיות לא אינסטרומנטלי|סגדש|. תפסתי מלים (במקרה של ר. טגורי... מזכיר משהו) של שיר שנקרא Sleep והלחנתי אותם. ברור לי שיש עוד הרבה שכבות להוסיף על זה (בינתיים יש רק גיטרה ואיזשהו צליל מסונתז שמנגן את תפקיד השירה) אבל בכל זאת רציתי לקבל קצת פידבקים והצעות לשיפור/תיקון/השמדה. הסוף של השיר נשמע ממש פאטצ'וורק לא קשור אבל מאוד רציתי להוסיף את הקטע הזה, שהוא קטע שכתבתי לפני המון זמן ולא פיתחתי אותו. חוץ מזה הוא גם מתקשר חזק למילים. אווץ', יצאה לי הודעה מתוסבכת. קיצר - לחן שלי על מלים של טגורי. עדיין לא משהו. תנו פידבקים בעיקר על הלחן/הרמוניה/מלודיה הבסיסיים ולא עיבוד/סאונד וכו'...

Avishh

New member
וגם עכשיו שמתי לב

שבשניה ה52 בערך יש טרצות על הקו המלודי הבסיסי שנשמעות פשוט נוראיות. השיר צריך טיפול נמרץ.

למעלה