גם לי חסרים רעיונות...

KarinDi

New member
גם לי חסרים רעיונות...

כן, אני מודה, גם לי זה קורה לפעמים
בשבוע הבא אבי היקר חוגג יומולדת גדול ועגול. המתנה העיקרית ממני היא אלבום מעוצב (אם מעניין מישהו, מוזמנים לראות בבלוג) ובנוסף אנחנו קונים מתנה גדולה מכל הילדים. קצת עליו- פנסיונר, מאוד אוהב ספורט (שוחה, גולף ועוד), מאוד ציני ומצחיק, טס הרבה לחו"ל- בעיקר צרפת, אוהב סרטים מאוד... אני זקוקה לעזרה בשלוש שאלות קשות: 1. אנחנו נוסעים לסופ"ש משפחתי מצומצם- הורי, אחי ואשתו, אני ובעלי, אחותי. אנחנו מחפשים רעיונות לפעילויות שאנחנו יכולים לעשות במהלך הסופ"ש. אנחנו לא שומרים שבת, אנחנו לא רוצים לעשות משהו יותר מידי "סיכומי" כי גם ככה הוא מלא הומור שחור על תוחלת החיים הצפויה לו....יש רעיונות?! (כולם מבוגרים, אם לא ציינתי...) 2. האם יש רעיונות למתנות קטנות שאפשר לתת לו במהלך הסופ"ש? 3. בהמשך אנחנו רוצים לעשות חגיגה עם משפחה רחבה יותר וכמה חברים קרובים (כ-30 אנשים). יש רעיונות מקוריים? אין מגבלת תקציב בשלב הרעיונות...

דוריק30

New member
נחמד

לראות שגם את צריכה רעיונות, זה כמו שהמנהל בעבודה, מבקש את עצת עובדיו
בכל אופן לגבי הרעיונות- גם אצלנו עומדים לחגוג את היומולדת לאבי ואנחנו בדיוק בשלב ארגון הארוחה האימתנית שהולכת להיות... סופ"ש מצומצם- אולי טיול רגלי או טיול ג'יפים. אני לא יודעת באיזה אזור תהיו, אבל הצפון מקסים עכשו. לגבי "פעילות", חשבתי על הסרט "ג'ומנג'י", שהם משחקים משחק קוביות וכל פעם יש משימה אחרת, שלוקחת זמן ואת המשחק אפשר לשחק במשך כל הסופ"ש עם הפסקות. המשימות יכולות להיות לכיוון של גיבוש משפחתי, כמו עבודת צוות או משימה שתדרוש עבודה משותפת עם מישהו שהוא לא הבן זוג. כמו: להכין אוכל מכמה פריטים מוגדרים (כמו בקרב סכינים). להציג קטע משפחתי בצורה היתולית, להכין מצגת על נושא מסויים... חידון ידע משפחתי: מה אתם יודעים אחד על השני לגבי המתנות- בגלל שאתם עושים משהו מצומצם ולבטח יש אנשים וילדים שלא יהיו, אולי תבקשו מכל אחד מהם להכין, ברכה, קטע מצולם, ציור ולתת אותם במשך הסופ"ש. אולי להתקשר מדי פעם לאותם אנשים ושיברכו אותו טלפונית. אני פחות מתחברת לעודף מתנות, אתם נפגשים בסופ"ש, אח"כ תהיה חגיגה גדולה יותר, אתם נותנים מתנה גדולה ואת נותנת גם משהו אישי. זה נראה לי המוני יותר מדי. אולי תשמרי את המתנות הקטנות, לשנה הבאה, שאז לא תהיה חגיגה כזאת גדולה ואז התושמת הקטנה תתאים יותר. שוב, זו דעתי. מקווה שעזרתי במשהו.. שיהיה בהצלחה וכמובן- תשתפי....

KarinDi

New member
:)

אני מקווה שאני לא באמת כמו מנהל בעבודה...ושמנהל טוב באמת יודע לבקש את עצת עובדיו (לצערי בעניין המשכורת לא אוכל לעזור...) אנחנו אכן נוסעים לצפון ומתכננים טיול רגלי ואולי גם טיול אופניים קצר. הרעיון של ג'ומנג'י הוא בדיוק מסוג הרעיונות שאני מחפשת...נראה לי שנלך פחות על גיבוש (אין לנו בעיות בתחום הזה :) ויותר על דברים מצחיקים, אם באמת נעשה את זה אני אעלה את הרעיונות. חשבתי גם על משחק משימות שהצעתי פה כבר כמה פעמים, שנראה לי שנעשה. לגבי מתנות קטנות- יש לנו מסורת במשפחה, ש"ילד היום הולדת" מתעורר בבוקר הוא רואה סלסלה מלאה במתנות. לרוב מדובר במתנות ממש קטנות ומצחיקות- ממתקים, ספרונים, גרביים, תחתונים, תכשיטים פשוטים, מחזיק מפתחות וכו וכו. לרוב בסלסלה יש תמונה או דוגמית של המתנה הגדולה, שמגיעה אצלינו תמיד באיחור. חיפשתי רעיונות מצחיקים לסלסלה הזו. מדובר באמת בדברים קטנים של גג 20-30 ש"ח, עדיפות לחנויות של "הכל ב-2 ש"ח".... תודה על הרעיונות! אשמח תמיד לעוד!

רעיונות

אולי קורס נהיגה מוטורות- לא זול. צניחה חופשית, פרגלייד, טיסה באגי מעופף. זה מה שעולה לי בראש לי למי שאוהב ספורט. אתם יכולים לעשות לו סרט קצר של 3 דקות על חייו ביום ההולדת קצת ציני ומצחיק. אפשר גם לעשות תחרות ניווט משפחתית בסופ"ש. מזל טוב

KarinDi

New member
קודם כל תודה!

לגבי הספורט המוטורי...בכל זאת יומולדת 70...אמנם אבי היקר ספורטאי, אבל צניחה חופשית זה כבר לא בשבילו :) חשבנו על קורס נהיגה מוטורית ואני חושבת שאני הולכת לארגן כזה לאחי שחוגג 30 בסוף השנה הזו... לגבי תחרות הניווט- בחלט רעיון מעולה! אני אבדוק את האופציות שלנו (עוד לא בחרנו מסלולים)...אני צריכה לחשוב על דרך שתיתן לנו בכל זאת לטייל בכיף וביחד וגם לעשות תחרות...אולי נעשה מקטע קטן. אחלה רעיון! לגבי הסרט- יותר מידי סיכומי בשבילו...חשבנו לעשות מצגת בסגנון שהצעת אבל החלטנו בשלב זה להסתפק באלבום... תודה רבה על הרעיונות!

לעיתים יש ניווטים משפחתיים

בימי שבת בכל מיני מקומות בארץ מדובר בניווט כזה של טיולי משפחות. לאורך שביל מאוד נחמד. ומניסיון לגבי צניחה אפשר בכל גיל. הנה לינק שמה שעשה בוש האב..

KarinDi

New member
שוב תודה...

ניווטים משפחתיים לרוב מיועדים למשפחות עם ילדים, קצת בדקתי את הנושא בעקבות הרעיון שלך, אבל אני אאלתר משהו... לגבי הצליחה- לבריאות לבוש האב, אני לא מתכוונת למתוח את הגבולות על אבא שלי... :) תודה!

אפשר גם טיולי

טרקטורונים זה כיף אתגרי מעניין מגבש ויש אפילו עצירות כאלה אם יהיה לי עוד רעיונות אעדכן אותך

KarinDi

New member
תודה רבה

האמת שחשבתי על אופצייה של ניווט בטרקטורונים, ראיתי משהו כזה ברשת...זה נשמע ממש ממש מגניב....

בהצלחה עם הארגון!

גם לאבא שלי יש יומולדת עגול בקרוב.. (50) וגם אני הייתי בהתלבטות הרבה זמן בגלל שזה יומולדת חשוב.. בסוף אחרי גישושים של אמא שלי הוחלט על משהו צנוע, אבל אחרי שקראתי את הרעיונות שלכם חיפשתי יותר על הקורס נהיגה ספורטיבית וזה נשמע רעיון אדיר!!

דוריק30

New member
אהבתי את רעיון הניווטים

אתם יכולים לבחור מסלול עם התחלה וסוף ולתת לכל קבוצה/זוג מפה עם נקודות ציון, כשבכל נקודה כזו עושים משימה שקשורה למשפחה או לאביךץ מה עם ביקורים בחנויות שוקולד, יקבים, אני מכירה גם מקום שעושים בו ריבות ביתיות (הכל באזור גליל עליון- רמת הגולן) טיולי ג'יפים בלילה

KarinDi

New member
גם אני :)

אני בודקת אותו ברצינות רבה... יקבים- עשינו ביומולדת העגול הקודם. שוקולד וריבות- אני לא יודעת אם יעניין אותו...למרות שהוא מתחום המזון...אני אנסה לגשש עם אמא שלי. לגבי טיול ג'יפים בלילה- נשמע מגניב! את מכירה מישהו שמארגן כאלו!? אם כן, אשמח לשמוע במסר....

yuvalbaruch

New member
שיעורי מחשב.

יש לי חברה ממש טובה שמלמדת שיעורים במחשבים לכל הגילאים.. ויש לה התמחות באנשים בגיל 40+ בכל מקרה, היא לא לוקחת הרבה כסף לשיעור וגם יש לה מבצע על חבילת שיעורים.. (למקרה שרוצים לתת את השיעורים כמתנת יומולדת..) לגבי הכרת המחשב, אינטרנט.. תוכנות למיניהן... אם זה מעניין את יכולה ליצור איתי קשר ואתן לך את הטלפון... מאוד מומלץ! אם אבא שלך רוצה ללמוד מחשבים.. :) והמון מזל טוב!

KarinDi

New member
תודה אבל...

אבא שלי יכול ללמד את כולנו מחשבים :) הוא היה אחד הראשונים בארץ שקנו מחשב ביתי ומבלה מול המחשב הרבה יותר שעות ממני :) הוא לא מתאים לרוב הדברים שמדמיינים על גיל 70... אבל המון תודה על הרעיון!

למעלה