גם כן רופא.... (אולי ט)

TinaBa

New member
גם כן רופא.... (אולי ט)

רופא (בזמן לקיחת בדיקת דם): מה זה הסימנים על היד? (אומר ומתכוון לסימני מתיחה שלי).
אני: זה כי ירדתי X ק"ג.
רופא: כל הכבוד... (ומברר איך והאם עם ניתוח או בלי...)
רופא (ממשיך): בהריון אסור לך לעלות יותר מ X ק"ג.
אני (ביאוש): כן.... זה כבר לא יקרה.... כבר עליתי חצי מזה
רופא- מעיר שאני בטוח (!) אוכלת יותר מידי.
אני- מסבירה שאני אוכלת בסדר גמור
רופא: אז את פעילה פחות
ואני? משתתקת...

מה אני אמורה לעשות עכשיו?
לא מספיק מה שאני מרגישה כלפי העליה במשקל?
לא מספיק שאני מרגישה זוועה עם הגוף שלי?
אולי, אדוני הרופא, אתה רוצה לגרום לי שוב להפסיק לאכול?
אולי אתה רוצה להוסיף עוד טיפה שנאה עצמית להמון שכבר יש... מה כבר יכול לקרות.... באמת, מה?

ומה אתה חושב לעצמך???
אתה מכיר אותי בכלל? אתה יודע מי ומה אני?

אבל זה הכי מחלחל בעולם והכי משפיע בעולם...
ולחשוב שאחרי זה צריך למדוד בגדים (ולהסתכל במראה)
וצריך לאכול ארוחת ערב...
כמה כיף ביום אחד...

ומחר דיאטנית.
ושקילה.
ואין לי מושג איך מתמודדים עם מה שהמשקל יראה......

simplistic

New member

להגנתו של הרופא רק אגיד שאם הוא היה יודע את ההיסטוריה המלאה שלך, אני מניחה שהוא לא היה מעיר הערות כאלה. (אלא אם כן פיספסתי משהו).

TinaBa

New member
לא חושבת שמגיעה לו הגנה כלשהי

רופא חייב להיות רגיש לאדם שמולו.
בייחוד אם מדובר בנשים בהריון שגם הנורמטיביות שבהן חוות חוויה לא פשוטה עם השתנות הגוף....
אם אתה לא מכיר ולא יודע- אל תזרוק עצות והנחיות.
בטח אל תקבע קביעות כמו: את אוכלת יותר מידי...

בא לי לכעוס על מישהו שהוא לא אני לשם שינוי...

hory0

New member
כל כך מבינה אותך..

ואת הכעס, הפגיעה והקושי שזה מעורר בתוכך.. אוף. בעיניי הוא חרג הרבה מהתחום הרלוונטי והלגיטימי, והשאלות הללו כל כך לא במקום!!!!! וזה מכעיס כל כך.

יכולה רק לחבק אותך חזק חזק..ולהגיד שאני כל כך איתך, מבינה ומרגישה את הקושי.. והלוואי שתוכלי לקחת את כל הדעות והאמירות של הרופא הזה ולהעיף אותם לעזאזל, כי לא מגיע לו שתקדישי לו אפילו דקה אחת נוספת..תנסי..טוב יקירה?

חיבוק חזק!!!

כמהאפשר

New member
הי, איך את מרגישה עכשיו?

את צודקת, רופא אמור להיות("חייב" זה מושג קצת מפוקפק, לצערי)
ולא רופא ולא אף אחד לא יודע ולא מכיר מה קורה ומה מתרחש אצל מישהו אחר.

אבל-
הרופא הזה וכל השאר שיבואו אחריו, התפקיד שלך הוא לתת להם לבדוק אותך, לעזור לך ולנסות לקחת מהם את המקסימום.
מכירה את העיצה הזאת?
אז נכון, זה לא פשוט, בוודאי לא בזמן הרגיש הזה שאת מתמודדת איתו. כמו שלא פשוט למצוא את האמצע בין להתפרץ ולהיאטם, בין שבירה והדחקה(או הכחשה או בריחה או- זה משנה בכלל איזו כותרת נלביש לזה?)

גם אם הרופא הזה הוא האדם הכי לא בסדר עלי אדמות, עם ההתנהגות הכי לא ראויה ולא מקצועית שיכולה להיות-
התפקיד שלך כעת, במיוחד כעת, הוא להגן על עצמך, להגן על הבוטן שצומח לך בבטן("תינוקי", קראת לו?), להגן על המשפחה הקטנה שלכם.

ואם משמעת הדבר לדלג מעל אנשים שאומרים דברים לא במקום, לטאטא הצידה(לא מתחת לשטיח- אלא הצידה) דברים מסוימים של אנשים מסוימים- אז זה מה שזה אומר.
ואם זה אומר שמיעה סלקטיבית או רגישות סלקטיבית לפעמים.. אז אני חושבת שאולי, לפעמים, כך בריא יותר. לפחות לתקופה.

TinaBa

New member
לגמרי מסכימה בתיאוריה

סביר להניח שזה בדיוק מה שהייתי כותבת לכל אחת אחרת שהיתה משתפת בסיפור דומה.

העניין הוא שזה מערער וכואב כשזה נוגע במקומות כואבים ורגישים גם ככה... וזה לגמרי המצב...
ואז סופר קשה לטאטא הצידה ולהפעיל את הכפתור של הסינון במערכת השמע.

מרגישה כלואה בסיטואציה לא הגיונית
(מזכירה לעצמי שאני רוצה לחיות את החיים מתוך בחירה בסיטואציות שבהן אני נמצאת, גם אם לא בחרתי להיכנס אליהן מלכתחילה...)

אוף.
רק מקווה לצלוח בשלום את השקילה מחר...
לא רואה איך אני שודרת עוד עליה מטורפת...

(מנסה להאחז בכל המשפטים הכי בריאים שאני מכירה. חייבת להחזיק מעמד. יודעת שאסור לי ליפול!)

כמהאפשר

New member
..

לא הייתי במקום שלך, אבל הייתי במקומות אחרים- ומהמקומות ההם, מהמקומות האלה-שלי, אני מבינה, אני יודעת.
ואני גם יודעת כמה עוזר "לתפוס", להאחז, אפילו בתגובות ומילים של אחרים כאשר אין כאלו בנמצא משל עצמך.
כאשר אין כוחות משלך ואין כוחות גם לחפש כאלו.. לפעמים, בעיניי לפחות, מאוד חשוב ולא חטא בכלל לבקש ולמצוא מילות נחמה ועידוד אמיתיות(לא.סתמיות) וטובות ולמצוא בהן מעט שקט ושלווה וכוח להמשיך.

simplistic

New member
טוב

גם אני פגשתי רופאים בהמות, שהביאו אותי לכדי דמעות, או סתם מטומטמים שאלמלא היה לי קצת שכל היו גורמים לי נזק בלתי הפיך. אבל, מה שאני מנסה לומר, הוא שכולנו רגישות בתחום הזה ספציפית ואולי שווה להפריד את מה שנאמר מהצורה שבה זה נאמר, לטובתך?

simplistic

New member
ועוד הבהרה קטנה

התכוונתי להתייחסות להערות באופן כללי בעתיד ולא להערות של הרופא הספציפי הזה עכשיו.

גם כן רופא (ט)

יקירה, הוא באמת לא היה צריך לדבר ככה, אבל אי אפשר לשלוט במה שאנשים אחרים, וזה כולל רופאים, יגידו או יעשו. המקסימום שאת יכולה לעשות זה לעבור רופא. חלק מהפנינים שזכיתי לשמוע מרופאים היה:

"תקבלי את העובדה שאת חולת נפש" (רופאת המשפחה לשעבר החליטה לומר את זה ואף חזרה והדגישה את זה כמה פעמים, כשראתה שאובחנתי בהפרעת אישיות גבולית).
"תרד במשקל" כתב אורתופד אנטיפת על טופס לרופא המשפחה, בלי לומר לי את זה אפילו ("תרדי במשקל"). אחרי הפגישה שלו הלכתי לירקן וקניתי תרד במשקל.
"תרדי במשקל והכול יסתדר" (מיליון בעיות רפואיות שאחת מהן, למשל, הייתה כאבי אוזניים, שכידוע קשורות מאוד למשקל).

חוץ מזה, קם-און, ספרו לי משהו שאני לא יודעת... אתם באמת חושבים שלו יכולתי לרדת במשקל כמו שאתם מציעים, לא הייתי עושה את זה כבר? וכן, יש לי עודף משקל של עשרות קילוגרמים, אני לא "מדמיינת" שאני שמנה.

והיו עוד סיפורים כיד הדמיון הטובה שאחסוך ממך בשל הטריגריות שלהם.

קשה, אבל דפדפי ותעברי לרופא יותר מתחשב. הוא זקוק לך לא פחות ממה שאת זקוקה לו, והיום יש תחרות.

TinaBa

New member
תודה לכולן

אני בעיקר שמחה שהוצאתי את הכעס לא על עצמי...

לא בטוחה איך להרגיש אחרי השקילה היום............

אולי את כבר אחרי...

אני מקווה שתוכלי להרגיש שהגוף שלך צריך מזון עכשיו, אפילו הרבה מזון, כי הוא יוצר פלא.

someone343

New member
כל הכבוד

טוב שכתבת, ואני שמחה שלא הוצאת את זה על עצמך,
כי כ"כ לא מגיע לך
מוזמנת לעדכן על התחושות אחרי השקילה

גם אני שמחה

רופא אידיוט.
גם אני פגשתי כמה בדרכי
[הכי גרוע- זה ששאל אותי למה בדיקות דם וכשאמרתי לו שזה כי אני לא אוכלת ורוצים שאני אבדוק מה קורה איתי אמר שאין סיכוי שזה נכון, ושבלי בדיקות הוא רואה שהכל בסדר איתי ועם המשקל שלי
, סיפור שקרה באמת!]
ועם הזמן צריך ללמוד לעשות את ההפרדה
בין מה שכל העולם- כל העולם- רופאים, אנשים טיפשים אחרים, הורים, חברים- חושב על איך שאנחנו נראים ומה שאנחנו אוכלים וכו',
לבין מה שאנחנו יודעים שטוב לנו ורע לנו.
ואת? את כבר יודעת.
לא תמיד קל לבצע, אבל את יודעת.
ובידיעה הזו תחזיקי לא משנה מה יקרה בשקילה.

[אגב, אולי הגיע הזמן לא לדעת כמה את שוקלת ולתת למישהו אחר להתעסק בזה בשבילך???]

TinaBa

New member
(איזה פניה רשמית
)

עכשיו בעיקר עייפה...
וכשאני לא חושבת על דברים- הכל בסדר.

תודה על האכפתיות

למעלה