גם יום העצמאות נמכר

גם יום העצמאות נמכר

לשפל חדש של תועבת רדיפת הממון הגיעה ישראל השנה ביום העצמאות. חגיגות העצמאות שנחגגו במשך עשרות שנים בתל אביב , בוטלו השנה, מכיוון שהאוליגרך גאידמאק קנה את החגיגות. האוליגרך שילם סכומי עתק לעירית תל אביב וסכומים שלא נודעו כמותם לאמנים, כדי שבמקום חגיגות עירוניות תהיה מסיבת ענק בחסותו של המיליארדר. עירית תל אביב קיבלה את השוחד בשמחה (למרות שזו עיריה עשירה שיש עודף מזומנים בקופתה) , ביטלה את החגיגות תמורת שלמונים, והמוני בית ישראל יגיעו השנה לפארק הירקון כדי להריע לאדם שללא ספק ירכוש בשלב הבא את השלטון במדינה. היעלה על הדעת , שאיזה אוליגרך רוסי היה רוכש את חגיגות ה4 ביולי בניו יורק, חגיגות יום הניצחון על הנאצים בסיינט פטרסבורג? בושה וכלימה "עיריית תל אביב מפריטה את יום העצמאות לטובת גאידמק". כך טוענים חברי מועצת עיריית תל אביב, יעל דיין (מרצ), פאר ויסנר (ירוקים) וארנון גלעדי (ליכוד). השלושה קוראים לראש העיר רון חולדאי לבטל את מסיבת יום העצמאות שמארגן ארקדי גאידמק בפארק הירקון. "מחר יפריטו גם את יום הזיכרון וגאידמק יממן הסעות לבתי הקברות, כשם שמימן את עיר האוהלים במלחמה", אמרה אמש (יום ג') דיין ל-YNET חברי מועצת העיר טוענים כי בשל המסיבה של גאידמק, שינתה העירייה את מתכונת החגיגות המרכזיות ביום העצמאות, ולאור העובדה כי גדולי הזמרים יופיעו בחסותו, העירייה לא תארח אמנים בחגיגות שהיא מארגנת, ותסתפק בשירה בציבור. "מתחם גני יהושוע נמכר בנזיד עדשים ביום המשמעותי ביותר למדינה", אמר ארנון גלעדי. ואילו ויסנר חידד: "תפקידה של העירייה הוא לספק את השירות המקסימלי לאזרח ביום הזה. זהו לא תפקידו של האוליגרך. זה לא צדק חברתי".

masorti

New member
מצוין. נפלא...

במקום שעיריית ת"א תשלם סכומי עתק לזמרים סוג ג' שיופיעו 10 דקות ויברחו להופעה הבאה, הגביר גיאדמק יארגן לכולם מסיבת יום עצמאות ראויה לשמה (ועוד כבונוס קופת העיריה תתעשר). ושהבכיינים ממועצת עיריית ת"א יפסיקו ליילל. שיסתגלו לכך שהשנה הם לא יהיו בעמדת כוח לארגן למקורביהם נתחים שמנים מהחוזים הקשורים לחגיגות העצמאות.

סוריאל

New member
דמגוגיה זולה

על מה מדובר כאן? קרנבל המוני, זה הכל. אפשר לחשוב שכאשר העירייה הפיקה את המופע הזה הוא לא היה מונע משיקולים מסחריים וכלכליים צוננים. אז עכשיו קנו אותו - אז מה? לי המופע הזה לא הזיז, לא מזיז וכנראה גם לא יזיז, וממש לא אכפת לי מי מממן אותו וכמה הוא שילם בעד זה. זה גם לא מה שיגרום לי להצביע לגאידמק אם וכאשר הוא יחליט לרוץ לבחירות (אגב, אם הישראלים באמת כ"כ גזענים, איזה סיכויים יש לו?). התפקיד של העיריה הוא לספק שירות לציבור, אכן, אך הכללת המופע המיותר הזה בקטגוריית 'צרכי הציבור' היא, לכל הפחות, הגזמה קלה. מדובר בסה"כ במופע בידור (לא מי יודע מה איכותי), לא במערכת ביוב תקינה. הקיצור, יום העצמאות אינו ניתן למכירה. רק ההיבטים הפופולריים שלו, וגם אלה לא בהיקף מלא (אלא אם אוליגרך כלשהוא, לא חשוב מאיזו עדה, יצליח לרכוש את כל השטחים הפתוחים במדינה וליצור מונופול על כל עסקי הניפנוף, מהמדגריה עד הסטייק, כולל יצרני האסכלות).

אלי ו.

New member
לא מבין את הבעיה

כ"כ בוער להם בכיס להוציא כספי ציבור? אני במקומם הייתי מתמקד בכך שמליוני השקלים שהעיריה חסכה יופנו לאפיקים מועילים. מצידי, אני הייתי שמח אם גאידמק היה מתנדב גם לשלם על ניקוי הרחובות ועל מערכת הביוב. והציטוטים שהבאת בסוף ההודעה שלך פשוט מגוחכים, הצלחת להבין על מה הם כועסים? האם צדק חברתי משמעו שהעיריה תשלם 100,000 שקל לנינט ולא גאידמק או אולי צדק חברתי הוא שהעיריה תיקח את ה 100,000 שקל האלה ותשקם הומלסים? מתחם גני יהושע נמכר מזמן בסכומים נמוכים יותר לחברות מסחריות למטרות רווח, מוזר שארנון גלעדי נזכר להתקומם דוקא עכשיו.

masorti

New member
כבר הסברתי קודם מה בוער להם...

כשמארגנים מופע ליום העצמאות... צריך לשכור חברת שמירה שתשמור על המתחם בזמן ההופעות, וצריך לשכור חברת הובלות לציוד, וצריך לשכור קבלן חשמל להתקנת התאורה והחשמל לציוד, וצריך לשכור חברה שתפעיל בתי שימוש ניידים, וצריך להעניק זכיונות ורשיונות לרוכלים שיפעלו במתחם, וצריך... וצריך... וצריך... וכל זה עולה הרבה מאוד כסף. ומי שמחליט בידי מי יפלו החוזים השמנים הם אותם חברי מועצה. ולפתע פתאום לקחו להם את הצעצוע, ואוליגרך רוסי יחליט על הכול בלי להזדקק להם ומתוך שיקול כלכלי. אז פלא שהם כועסים?

אתה לא מבין?

מה שהם אמרו זה מה שנשמע טוב. "מכרו את גני יהושוע בנזיד עדשים" אני מניחה שכל אחד מהנציגים הללו אילו היה הוא ראש העיר לא היה נוהג אחרת. רק שכשאתה בכיסא אחר, קל לבקר, בייחוד אם זה נשמע כאילו אתה מגן על "ערכים" מסוימים שהמתחרה הפוליטי שלך רומס. ולדעתי - מצד אחד בהחלט מעיק לדעת שמישהו קונה בכסף כל מיני אירועים, שהם מתפקידה של המדינה/עירייה וכו'. מצד שני - אם זה יאפשר לעירייה לתפקד טוב יותר, ובעיקר לשפר את איכות חייהם של התושבים (ובתנאי שהכסף ה"מיותר" לא ילך למטרות רעות) - למה לא? אירועי יום העצמאות הם לא איזה מזבח מקודש שחס וחלילה למישהו אחר אסור לגעת בהם. בסך הכל מספר מופעים ועוד קצת זיקוקים

כולכם טועים לדעתי.

והכתובת כתובה על הקיר - בתי ספר בחסות גאידמק, בהן יתלה דיוקנו על הקיר, חלוקת פרסי ישראל בחסות גאידמק - הוא ישיג אולם יותר טוב ואמנים יותר מוצלחים וגם יגדיל את הפרסים, חטיבת עילית בצה"ל - עוצבת ארקדי, שיהיה לה נשק טוב יותר וחייליה יקבלו שכר של 500 שקל לחודש במקום 600 ש"ח. משטרה בחסות גאידמק - הוא יכול להגדיל את משכורות השוטרים ולוודא שהם יתפסו פושעים אמיתיים ולא יתנכלו לאיזה מלביני כספים . הבעיה היא שאדם חשוד בפלילים קונה לעצמו בכסף את הזכיון על ארגון חגיגות העצמאות בתל אביב. לא מדובר ב"מספר מופעים ועוד קצת זיקוקים " אלא בסמל - חגיגות יום העצמאות שם שירות חיוני שלדעתי עיריה צריכה לספק לתושביה (אני לא צוחק) אם רוצה גאידמק לתרום לעירית תל אביב - אדרבה - שירים פרויקט של שיקום שכונת עוני - נגיד - רחוב אחד ליד התחנה המרכזית - קטן עליו. גאידמק רוצה לקנות קולות בכסף, כדי להסיר מעליו את סכנת האישום בפלילים, ואני, בניגוד אליכם, לא מקל בכך ראש. העובדה, שבפעם הראשונה מאז קום המדינה, לא יהיו במות בידור ברחבי תל אביב בערב יום העצמאות, כי העסק נמכר לגאידמק, חמורה בעיני עד מאד. העובדה שראש עירית תל אביב , אותו אני אוהב ומעריך, מתרפס בפני חשוד בפלילים מכיוון שהוא אוליגרך עתיר ממון, מאוסה בעיני. דרך אגב, גאידמק הכריז בקול תרועה על תרומת 50 מיליון דולר לסוכנות. כאשר הובהר לו שהסכומים יוצאו למטרות חינוך ציוני ויהודי בגולה, בלי ששמו יפואר באופן ישיר , ביטל את תרומתו.

כלומר,

אפשר להגיד לא ל"גביר" כשרוצים. תרבות השטייטעל חוזרת בגדול, אז מה
תמו"ש אתה שוב נסחף במלל הרטורי שלך לתיאוריית דומינו שגם אתה יודע של תתרחש באמת.

האמת היא שאינני הולך לשום מסיבת

עצמאות. המעבר הזה באופן אישי קשה לי מאוד, אז אני נשאר בבית.

Geek God

New member
panem et circenses

טוב, לא בדיוק עברית אבל עדיף על שימוש בליינים מסויימים. המדינה הזו מפריטה אפילו את הקונספט הזה!

Geek God

New member
אופסי!!!

אע, זה היה בגלל הקטע של הליינים וכל האינגלוז אז החלטתי ללכת אחורה בזמן. אחחח, אין כמו הרומים, הם ידעו לעשות חיים... טוב שהגיע איזה ברון דמים ללמד אותנו גמ'כן איך עושים חיים.

אלי ו.

New member
דוקא לשיטתך היה מפריע יותר

אם הוא היה מתחיל להתערב ישירות בשיקום שכונות או בתפקוד השותף של העיריה ופחות מפריע כשהוא מתערב בבידור שלטעמי אינו ממש אחד מתפקידי הבסיס של העיריה. ועוד משהו, אני לא חושב שאת קולות הציבור אפשר לקנות כך. הציבור אמנם מטומטם אבל לא עד כדי כך מטומטם.

אלי ו.

New member
ממש לא, ואף יותר מכך

הציבור יודע שמה שבא בקלות באותה קלות יעלם.

masorti

New member
אם אתה מגדיר את...

חגיגות יום העצמאות של עיריית ת"א כ"סמל" ומייחס להן חשיבות, אז אתה באמת זקוק לשבוע מנוחה. אף אחד כבר לא מתייחס לקישקוש הזה ברצינות מזה שנים רבות. מה בדיוק סמלי בפיזוזים של "להקת צעירי תל אביב" ולאחריהם הופעה בת חצי שעה של זמר כלשהו שתמורתה אפשר לממן את כל מערכת החינוך בת"א לעשר שנים? אה כן... שכחתי 10 דקות של זיקוקים + ילדים שמתיזים עליך קצף. מצידי שגאידמק ינהל את העסק. הוא לפחות לא יציע (... בניגוד לחולדאי שאותו אתה אוהב ומעריך) להרוס את האולם של היכל התרבות ולבנות אותו מחדש בהוצאה של עשרות מליוני שקלים.

למעלה