גם חדשה

liats80

New member
גם חדשה

שלום לכולן, מזה כמה חודשים (לאחר קריאת כתבה באינטרנט) שאני חושדת שאולי אני סובלת מאנדומטריוזיס... בשבוע שעבר, (לאחר שהופיעו סימפטומים חדשים) פניתי לרופאה שהסכימה עם הדיאגנוזה העצמית שלי ועזרה לי לחבר את כל הנקודות. אני בת 29 וסובלת כבר 10 שנים. רק עכשיו התברר לי שכל הסימטומים קשורים זה בזה ואפילו יש לזה שם! דווקא פניתי לרופאה בגיל 19 והיא אפילו היתה בכיוון (היא אמרה שכנראה "המחזור חוזר ונדבק לקיבה") אבל רק נתנה לי כדורים לכאבים. נו טוב. 10 שנים עברו וסוף כל סוף יש איזשהו סיכוי להקלה. בינתיים עשיתי בדיקת דם ובשבוע הבה אעשה סקירה. הרופאה המליצה על ניתוח. רציתי לשאול אם מישהו יודע על מומחים בתחום בארץ. אשמח לקבל המלצות על רופאים. בנוסף, אם מישהי יודעת את הסטטיסטיקה על הריונות עם אנדומטריוזיס אשמח לדעת. תודה! נ.ב. נחמד שיש פורום שכזה. כל הסיפור מרגיש קצת פחות לבד. בעלי מקסים ומאוד תומך אבל טוב שיש מקום לשמוע ולחלוק עם נשים עם אותה בעיה.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בטח קראת באינטרנט על זמן הגילוי/אבחנה. זו אחת מהבעיות הגדולות של חוסר המודעות הכללית - לוקח המוןןןן זמן לאבחן. (אלא אם את מגיעה בזמן לפורום
) מומחה בתחום? אני ממליצה מנסיוני על ד"ר סוריאנו. את מתעניינת בפרטי או ציבורי? בכל מקרה - ממליצה עליו... אין סטטיסטיקה שמפרסמים על אנדואיות שהרו, כמו שאף יח' פוריות בבתי חולים לא מפרסמת הריונות. את יכולה לאסוף את הריונות הפורום שבנות פירסמו כאן ולעשות לעצמך סטטיסטיקה. (ואני מדברת רק על האנדואיות שבחרו לשתף ולספר שהרו). ואם תלכי לרופא והוא יגיד לך שיש לו 90% מטופלות שלו שהרו - זה יכול להגיד משהו לגבייך? את מוזמנת לחפור בפורום ולקרוא את הסיפורים ולהכנס לעומק הדברים, אנחנו פה

nira7up

New member
טוב שיש לך בעל תומך, זה חשוב

אם אני אתאר את הפרידה מחבר שהייתי איתו 7 שנים "והזדכה" עלי אצל הוריי כי שנים לא יכולתי "לספק" אותו, כולן תהיו פה בהלם. ונלחמתי הלכתי לרופאים, סקסולוג, פסיכולוג רק ב3 חודשים האחרונים גילו לי את האנדו ולפני 3 חודשים הוא התחתן עם אחרת. סליחה על הדרמטיות שלי אני אחרי הניתוח ונראה לי שההורמונים משתוללים אז מזלך ולאחרות שיש להן בעל/חבר תומך

liats80

New member
תודה

תודה בנות. בנוגע לאבחנה המאוחרת, אני מבינה ש10 שנים זה דיי ממוצע. חבל. אני לא בטוחה לגבי פרטי או ציבורי. אני מניחה שפרטי כיוון שאני גרה בחו"ל ואגיע לארץ במיוחד לניתוח. לפי מה שקראתי פה בפורום הרבה בנות חוו ביטולים ברגע האחרון וזה מאוד בעייתי מבחינת. בנוגע לבעלי, אני בהחלט מרגישה ברת מזל. אני לא יכולה לתאר לעצמי כמה הרבה יותר קשה כל הסיפור הזה ללא תמיכה. כ"כ חבל שזה מה שעברת נירה. תרגישי טוב! שוב תודה לכן! אשלח עדכונים בהמשך...

liats80

New member
חו"ל

מייקילולי אני בדיוק עוברת מקום מגורים (עדיין בחו"ל). מקום המגורים הנוכחי מאוד רחוק ובבא עוד אין לי ביטוח. ישראל זה הבית ובסופו של דבר אני מקווה להשתקע בארץ. אז לטווח הארוך עדיף לי רופא בארץ.

למעלה