גם זו תרבות (???)

גם זו תרבות (???)

אני מזועזעת מהרמה אליה הגיעו כמה פרסומות. לא אציין את כל הפרסומות המבחילות, אבל אתן שלוש דוגמאות שמצמררות אותי בכל פעם מחדש: אחת - פרסומת לבגדי ילדים פוקס, בה נראה ילד המבלה בבאר, מקבל מהמוזג כוסית שתיה שיכולה להיות באותה מידה מיץ פטל עם שני דובדבנים, או קוקטייל כלשהו, כשילדה ניגשת ומתחילה איתו, מעוררת עליה את זעמה של הילדה האחרת שהיא כנראה "איתו" ושתיהן מתחילות להיאבק, והוא, מתחמק משתיהן ומתחיל לפלרטט עם ילדה שלישית. שניה- הפרסומת ברדיו (אולי גם בטלוויזיה, לא ראיתי) לחומוס אחלה - בה מישהי עצובה כי ראתה את החבר שלה רוקד עם "איזו מדרובה" (כך במקור) והבעל-בית בפוזה של מאפיונר שולח את בוריס וחיימון שיחזירו אותו בכוח (בוריס? סטריאוטיפ של גנגסטר?) שלישית - הפרסומת שבה מכנסיים הולכים ריקים ברחוב, בוחרים את יעל בר זוהר העירומה בחלון ראווה - האם היא חייבת להסתובב ולהראות כי פלג גופה העליון עירום? נהאם הפרסומת היתה מתקלקלת אילו לבשה איזשהו חלק עליון? המסר העובר בפרסומות אלו- ובהמון אחרות - מזעזע אותי בכל פעם מחדש.. לך תסביר לילד (למשל בגיל של הילדים המשתתפים בפרסומת הראשונה, בערך בגיל 12-13) ששתיית אלכוהול מסוכנת, שהתנהגות אלימה אינה נכונה, שעליו להתמודד עם קושי ולא לברוח אל זרועותיה של ילדה שלישית, ששידור מסר מיני הוא קלוקל. לך תסביר לאנשים שלשלוח את בוריס וחיימון להחזיר את החבר שבגד - זה לא אומר אהבה, למרות שחומוס עושים באהבה וכו' אני כבר לא מדברת על מינוח כמו מדרובה - שפירושו המילולי הוא - מוכה. אנה אנו באים? האם זו רק אני? ואל תגידו לי להצמד רק לגל"צ כי שם אין פרסומות.. אני ממש מיואשת, וממשיכה להזדעזע בכל פעם מחדש.

סבתי עליה השלום נהגה לומר

Be careful what you wish for, because at the end this is exactly what you are going to get.

shellyland

New member
מסר מיני קלוקל?

אם כך דומה שפיספסת את הנקודה המרכזית. הפרסומת עם הבגדים שהולכים לחפש להם "גופות" בחלונות ראווה מזעזעת ברמות אחרות לגמרי - היא בנויה על המסר שבשביל להיות ראויים ללבוש את הבגדים הנכונים צריך שיהיה הגוף הנכון. כלומר - אנחנו צריכים להביא למצב בו הגזרות "יסכימו" להתלבש על הגוף שלנו, ולא למצוא את הגיזרה המתאימה למידות הגוף שיש לנו. כמי שיצא לה לטפל באי-אילו נערות עם הפרעות אכילה (ולסבול מכמה בעצמה) אני לא יכולה להתחיל לתאר לך עד כמה הפרסומת הזאת מעוררת בי חרדות וכעס.

המוזרה

New member
בכלל כל הפרסומות בזמן האחרון

מקבלות כיוון אלים ומגעיל ואפילו דוחה. תראו את הפרסומת של אנרג'ייזר.. נו באמת, זה לא מוגזם? וכל האלימות הסמויה והגלויה הזו. גם אותי מזעזע לראות את הפרסומת ההיא עם הילדים הלוואי והיה אפשר לעשות משהו. אצלנו במשפחה יש מעין החלטה משפחתית שאם מוצר כלשהו מפורסם באמצעות אלימות/רמיזות מיניות שאינן קשורות וכל מיני כאלה - אנחנו מחרימים אותו. כך היה כשהיתה הפרסומת לאשכולינה, כך עם סוללות אנרג'ייזר ועוד רבים כאלה. זו אמנם טיפה בים, אבל זה מה שאנחנו יכולים לעשות.

or99

New member
יש מה לעשות (מנסיון!)

זוכרים את הפרסומת המגעילה של ליוויס עם החרדי? מיד לאחר שראיתי אותה, שלכתי דוא"ל לנציב תלונות הציבור של הרשות השניה. הם עונים במכתב אחרי שבוע בערך. לאחר מכן קראתי בעיתון מקור ראשון, במדור של חני לוז, שהפרסומת צונזרה בעקבות הגעתן של לא פחות מ-15 תלונות. (ומאז לא ראיתי אותה יותר אפילו בגרסתה המצונזרת.) בנוסף לכך, התלוננתי לפני כשנתיים על הזכיינית "רשת" שברוב חוצפתה החליטה לשים את הלוגו שלה בצד השמאלי של המסך בנוסף ללוגו של ערוץ 2. גם תלונה זו נענתה, והתקבלה בסופו של דבר.

אחתאחרת

New member
שלחתי תלונה גם אני עכשיו

גם על הפרסומת המבחילה של פוקס עם החיצים, ובאופן כללי על זה שמקבצי הפרסומות הפכו לאחרונה למקבץ קטעי פורנו רך + פדופיליה.

lexigali

New member
את רק מרוויחה מזה שאת לא רואה,

trust mr. יש שם פשוט פורנוגרפיה (ממש). ואא"ט זה חולק עם "ידיעות" או "לאישה". אין שום חוקים בנושאים האלה?

יש חוק אחד מאד חשוב...

פרוייד גילה אותו לפני יותר ממאה שנה... (עם הבדלים קלים, מסכימה.
)

shellyland

New member
ועוד לא דיברנו על הפרסומת של Esc

זאת עם היצור המוזר והאישה שעושים לה קעקוע לא נכון.

nutmeg

New member
Escape

זה קמפיין שנחל כשלון חרוץ אבל עדיין ממשיכים בו כי תקציב הוא תקציב. הוא לא ברור, לא יודעים מה הפואנטה והמסר חמקמק. רואים שהם לא השתמשו בבלשן אחרי שהרעיונאי העלה את רעיונותיו. למה לא קראו לי, למה? גם fox מפספסים כל הזמן אם האפשרויות הגלומות ב"שועל" וב"ערום" דבילים, אני אומרת לכם. פשוט דבילים.

מוגג

New member
שאלה../images/Emo32.gif

איך את יודעת שהוא נחל כישלון? אני לא חולק עלייך בקשר לאי-מובנתו של הקמפיין אבל לפי הדיווחים המכירות הצליחו ואלפי לקוחות עברו למסלול זה. אז אני סקרן לדעת מה מקורותייך.

nutmeg

New member
OK אמתן את עצמי

"מקורותי" אינם מקורות פיננסיים אלא דיבור שיש לי עם שכן שהוא עובד בכיר בפרטנר . לפיו מה שקורה עם כל מסלול חדש, יש את כמה האלפים הראשונים שמצטרפים כי בתור "חדשים" הם מקבלים תנאים טובים. הבעייה היא לשמור עליהם כלקוחות קבועים אחר כך כשהקמפיין והמבצעים מסתיימים.

למעלה