גם המורים קורבנות

גם המורים קורבנות

גם המורים קורבנות פורסם ב28 באוקטובר 2006, 19:23 ב כללי אומרים שלא מגיע אל במערכת כוח אדם `איכותי`. בין אם הטענה הזו נכונה ובין אם לא, היא לא רלוונטית. מקום עבודה שמנוהל נכון עוזר לעובדיו להשלים חורים בהכשרתם המקצועית ולהיות בשיפור מתמיד מבחינה הישגית ומוסרית. ניהול מוצלח נותן לעובדים כלים להצלחה גם במקומות עבודה אחרים ומאפשר למי שמאס בעבודה בו ללכת למקום אחר. מקום עבודה סביר צריך לפטר מעט מאוד עובדים נכשלים. מערכת החינוך הממלכתית שמה את המורה במצב שונה מהמתואר למעלה. חומר הלימוד, תזמונו ודרך הוראתו נקבעים על ידי מישהו במשרד ממשלתי בבירה. מישהו שהמורה, התלמיד וההורה לא פגשו מעולם. וכשהמורה לא יכול להחליט על כל כך הרבה דברים חשובים, התקדמותו המקצועית לא יכולה להיות רצינית. כשיש למורה עשרות תלמידים בכיתה שכל מה שמשותף להם הוא הגיל והמורה לא יכול לעזור להם, כפרטים, בפתרון בעיות לימודיות או בעיות אישיות, המורה מפתח אדישות אליהם ומתדרדר מוסרית.

עצוב לי להיזכר בימי בית הספר.

הם היו איומים. אני לא עצוב כרוני. אני פשוט כותב תחת הכינוי הזה רק כשמציקים לי זיכרונות עצובים או כשאני מנסח משהו בעיקבות זיכרונות עצובים. אני משוכנע שכל אחד עצוב לפעמים. דוגמאות לדברים שמעציבים אותי תוכלי לקרוא בבלוג שלי.\ תודה על ההתיחסות

למעלה