גם דובים בוכים

גם דובים בוכים ../images/Emo85.gif

גם לוויתנים צוחקים, גם זאבים מחבקים, גם קיפודים מתעצבים, גם קופים נהנים. אבל הם עושים ומראים ומפנימים את כל הרגשות בכל מיני דרכים, אבל להבדיל מאיתנו - לא בדיבור, או לפחות לא בעברית... יש דרכים נוספות להביע רגשטת, ולא רק בדיבור, בין בני אדם. חשבתי בעבר שהשפה היא הדרך העיקרית והישירה להראות רגשות, בין בני אדם. אבל עם החמוד הנוכחי ראיתי ששפה היא לא תמיד הדרך העיקרית להראות רגשות אלא יש לו דרכים משלו להראות כמו נגיעות, שתיקות, מעשים ובעיקר - כתיבה, אם זה במייל או בהודעות. דווקא בתקשורת ישירה, פנים אל מול פנים, קשה לו יותר. בהתחלה זה הביא לקצרים וקשיים בהבנה אחד של השני, כי זה נראה ברור ששפה ודיבור הם אמצעי התקשורת העיקריים. אבל לאט לאט הגעתי למסקנה שאנשים שונים מביעים רגשות בדרכים שונות, והחשוב הוא לנסות להבין מכל קשת החושים. למשל - הייתי אומר לו 'למה רק אני אומר לך - ככה וככה - ואתה לא אומר לי אף פעם ?' ולא היתה לו תשובה לענות לי ןהוא נשאר שותק. אבל אז קראתי את הדברים שהוא כותב ושמתי לב יותר לפרטים וראיתי שהוא כן אומר, רק לא ב-4 עיניים. זה קשה לו. ואצלכם ? מביעים רגשות בעיקר במילים ? במעשים ? בכתיבה ? מביעים באותה צורה כמו בן הזוג ? בצורה שונה ? כמו ליוויתנים ?

yosef 30

New member
היי משוטט ייקר שלי ../images/Emo140.gif

אכן צורות התקשורת בין בני אדם יכולות להיות יותר מדרך אחת. יש אנשים שמאוד קל להם לבטא את עצמם במילים - ויש את אלו שמאוד קשה להם עם מילים והם למדו להביע בדרכים אחרות. השאלה היא האם מי שרגיל לבטא במילים יכול להבין רק מילים או שהוא גם יכול לשמוע גם בערוצים נוספים.
אני מאמין שניתן ללמוד לתקשר בכל הערוצים. לא תמיד זה פשוט, לפעמיים אנחנו אומרים כן אני מבין אתו, אבל בעצם רוצים שהוא גם ייתקשר כמו שאנחנו רוצים./רגילים/מכירים וכו'. אני מאוד שמח בשבילך שאתה לומד לראות את ביטוי האהבה של החמוד הנוכחי שלך
דרך המיליים, דרך המגע, דרך השתיקה. לשתוק ליד מישהו זו לא תמיד הרגשה הכי נעימה או נוחה - אך אם אתה מגיע לשלב בו שניכם יכולים לשבת בשקט ולהנות מכל רגע - אשרייך
אצלנו בזוגיות יש הרבה מילים, אני חושב שהבונבון מביע את זה יותר - או מתחיל עם זה ראשון
. במעשים לכל אחד מאיתנו יש את הדרך שלו, אך ללא ספק במעשים קורים הרבה דברים. אני בכתיבה מביע יותר, אם זה בהודעות, במיליים - אם אני רואה משהו נחמד ששלחו לי אני אשלח לו, ארוחת שאנחנו מכינים אחד לשני, כל מיני פינוקים קטנים שקונים אחד לשני ומניחים אותם בתור הפתעה. אני רוצה להקדיש את השיר הבא לכל אלה שהמילים לא באים להם בקלות. ולכל אלה שקשה להם שהבני ובנות זוג שלהם מתקשים במילים. אך מביעים את אהבתם בעוד דרכים יצירתיות. באהבה גדולה
יוסף.

מילים מילים, מתבלבלים

היי יוסף, כמה שאתה צודק. מאוד קל להגיד לעצמך ולבן הזוג שאתה מבין את מה שהוא מנסה להגיד, ולנסות 'לשכנע' את הצד השני לתקשר בדרך המוכרת לך, בין אם זאת דרך מילולית או כל דרך אחרת. החוכמה היא להבין שהצד השני מתקשר בדרך אחרת, אולי פחות מוכרת, אבל זאת הדרך שלו לעשות את הדברים. כמו שיש לאנשים 5 חושים לקלוט ולתקשר, גם רגשות אפשר להביע ולקלוט במספר צורות. גם שתיקה היא לפעמים סוג של תיקשורת (עילאית, משהו) ואם שני הצדדים מבינים את זה - אז זה יכול להיות דבר נפלא. אחד הפרקים הכי מעניינים בספרי הטיולים על פינלנד, מציין שאפשר לשבת שם עם החבר הכי טוב בסאונה (בילוי פיני מקובל) ולשתוק במהלך כל הבילוי. אולי זה מגיע מאותו מקום, אולי ממקום אחר. אני שמח לשמוע שאצלכם משתמשים בכל ה'חושים' לתקשר אחד עם השני. האם עד שגיליתם את זה היו קשיים להבין אחד את השני ? אה - והתמונה ששמת - מקסימה...

מתקתק99

New member
ערב טוב למשוטט בדרכים היקר...

מה שלומך ? שמח לשמוע, שהזוגיות ביניכם זורמת ובטוב. אתה צודק, יש אנשים, שקל להם להתבטא, לאו דווקא בדיבור. כל אחד בנוי אחרת, בא ממקום אחר, מתרבות אחרת, מילדות אחרת וכל אחד עם המטענים, שסוחב עימו. דברים המשפיעים על התנהלות האדם בחיים והכוונה גם לתקשורת הקרובה והרחוקה. אין כמו להגיע למצב, בו אתה מחובר לעצמך ברמות גבוהות ושיש בך את היכולת לנהל שיחה עם בן זוג או אחר ולהסתכל בעיניים, מבלי להשפיל מבט. במידה והשניים מתנהגים כך, התקשורת בין השניים חזקה וברורה יותר. ענין של עבודה עצמית... אני משתדל להיישיר מבט ולקלוט גם מה בא גם מאחורי המילים. כל טוב ידידי, א-ו-פ-י-ר.

בופיק

New member
היי משוטט יקר

אני מסכימה עם מה שחברי אמרו, יש המון דרכים להביע את מה שאנחנו רוצים לומר... וכמו שכבר נאמר לא לכולנו קל לבוא ולדבר על הדברים. לי למשל מאוד קשה, לרוב אני מעדיפה לכתוב את זה, למרות שזה סותר את זה שיותר קשה לי להביע את עצמי בכתב. ולפעמיים זה יוצר אי הבנות. אבל הדרכים הם מרובות ואם האדם שמולך מוכן לקבל את הדרך השונה אז זה הרבה יותר קל וטוב. כמובן שצריך לדעת שאם לאחד קל לדבר ולאחד קל לכתוב אז לפעמיים צריך לעשות את ההתפשרות הזאת ולהעלות את הדברים על פני השטח בשיחה. גם אצלי בזוגיות לבת הזוג שלי יותר קל להעלות את הדברים ולהביע אותם והיא זאת שבדרך כלל פותחת את השיחות. בכל מקרה אני מקווה שאתה והזוגי שלך מוצאים את הדרכים שלכם להעביר את המסר שלכם... חיבוק ענק בופיק

SugarMm

New member
איזה שירשור מקסים, ואיזה שיר מקסים !!

יפה יוסף - ריגשת אותי מאוד ! בהחלט יש לנו את האמצעים לתקשר בכל צורה, ולאהוב !! התרגלנו לחשוב שרק המביעה את רגשותיו במילים - זה האחד שבאמת מרגיש אותם כך.. דברים טהורים שבאים מהלב - לפעמים קשה לבטא אותם במילים מרוב העוצמה שלהם בתוכינו !! המילים האלה מתבטאים מהלב, וצריך לשים לב אליהם =] יש אנשים שמאוד קשה להם להגיד את זה ב-4 עיניים. יש כאלה שעושים את זה טוב יותר בכתיבה! אני בעצמי, לפעמים קל לי בהרבה להיות אמיתי וכנה יותר, כשאני כותב את הדברים, מאשר שיחה ב-4 עיניים..:) העיקר זאת האהבה, והקשר (מכל סוג תיקשורת בו) שנותן אושר לשניכם, ואפילו שתיקה קצרה או קצת ארוכה יכולה להיות עם המון אהבה באוויר =] זה כמו שאפשר "לשוחח" עם אדם, שאתם לא דוברים אותה שפה, ולאט לאט אתם מתחברים על-ידי מעשים והבעת צורות שונות לתיקשורת הזו - בצורה המיוחדת שלכם ! שיהיה רק עם המון אהבה והצלחה !

יש לו דרכים משונות...

נכון, בופיק, לכל אחד הדרכים שלו להראות או להביע רגשות. וזה מה שעושה את העולם שלנו כל כך מעניין ומפתיע. כי אם כולנו היינו מתנהגים באופן זהה - אז בטח היה קצת יותר משעמם... החוכמה היא לזהות את דרך ההתקשרות השונה ולהבין שיש כאלה שמתקשרים באופן שונה. ואני עכשיו כותב מהמחשב שלו, ומעל המחשב הוא סידר את כל הפתקים והברכות שכתבתי לו מאז שאנחנו מכירים. ופתאום אני רואה שכתיבה לא נמסה באוויר אלא נשארת על הדף, לתמיד. לכל דרך יש את היופי שלה... אה - ואני עדיין במדינה האהובה עלייך. מהחלונות רואים פה את פסגות האלפים המושלגות ואם יהיה מזג אוויר נקי וצלול מחר, אני אשים פה תמונה, בשבילך... חיבוקים

בופיק

New member
אני מאוד אשמח לתמונה מושלגת../images/Emo70.gif

חופשי זאת המדינה אהובה עלי
לזהות דרך התקשורת זה לא תמיד פשוט, צריך להיות מאוד קשובים לצד השני לראות מה קשה לו מה יותר קל לו ואיך. אני שמחה שאתה הצלחת לראות את זה שלבן זוגך יותר קשה במקום מסויים ואתה מאפשר לו להתבטא בדרך שיותר נעימה לו ופשוטה לו. אני בטוחה שזה ישפר את היחסים ביינכם. נשיקות בופיק

שם הרי אלפים ../images/Emo113.gif

טוב, אתמול היה יום אפרורי והראות היתה מלאה בעיקר בערפל שכיסה את ההרים. היום עדיין יש עננים עננים אבל הראות טובה יותר וזה מה שרואים פה מהחלון. enjoy...

למעלה