גם גרושים גם נשואים.

u r i el

New member
גם גרושים גם נשואים.

מדובר בזוג שנישא גם בנשואים אזרחיים בקפריסין ולאחר מכן בנישואין כדת וכדין בישראל. יש להם ילד ועכשיו החליטו להתגרש, אולם מאחר שאין הם חיים בארץ ולא ממש כיהודים שומרי מסורת הם התגרשו רק מבחינת הנישואין האזרחיים. מבחינת הנישואין היהודיים - לא השתנה דבר. הם אינם חיים עוד יחד. אני מניח שמבחינת היהדות הם נחשבים נשואים, מה יקרה אם כל אחד מהם ימצא ויתקשר לבן זוג חדש ? האם המצב שלהם משפיע במשהו על מעמדו של הילד ? האם בכלל יש למעמד כזה של נשוי מצד ההלכה וגרוש מבחינה אזרחית איזה השלכות כל שהן ?

u r i el

New member
נניח שאחד מהם יוליד ילד נוסף

איך מבחינת חוקי הירושה יתייחסו אליו ?

shlang

New member
חוק הירושה לא קשור להלכה, הילד יהיה זכאי

בהתאם לחוק הירושה אלא עם יש צוואה המנשלת אותו, באין צוואה, הילד יקבל את חלקו בעזבון של הנפטר בהתאם

shlang

New member
ממזר זה בכלל משהו אחר, ממזר זה ילד שנולד לאשה

נשואה שקיימה יחסי מין עם גבר אחר (יענו, בגדה בעלה) וכתוצאה מכך נולד ילד אשר נחשב לממזר
היום כמעט ולא מגדירים ילד כממזר, הרבנות מערימה קשיים ולכן לא עושים בדיקת DNA כדי לאבחן מי האב, גם בית משפט לא נותן אישור לבדיקה שכזאת
ילד ממזר הינו פסול חיתון הוא ו 10 דורות אחריו

u r i el

New member
אבל זו בדיוק הסיטואציה ...

מבחינת הרבנות הם נשואים אבל מבחינתם הם התגרשו בגירושין אזרחיים וכל אחד מהם, כולל האישה יכולים עכשיו להקים משפחה חדשה ולהוליד ילדים. אם יהיה לאישה בן הרי הוא יהיה מבחינת היהדות ממזר כי היא נחשבת לנשואה, לא ?

shlang

New member
כמו שכתבת - מבחינת הרבנות הם עדיין נשואים, לכן

אם האשה תתעבר מגבר אחר - הנולד יחשב לממזר, הוא לא יוכל להתחתן (רק עם ממזר אחר) הוא ועשר דורות אחריו
לדעתי, מוטב ורצוי להתגרש גם ברבנות
ילד שיחשב לממזר לא יסלח לעולם לאמו על שגרמה לו להיות מוחרם

אין השפעה על מעמד הילד אבל..

במידה והם יבחרו שלא להתגרש ברבנות, כל עוד לא עשו זאת - הם לא יוכלו להתחתן ברבנות לפרק ב
וכיון שתמיד אפשר שבסיטואציה של רצון להתחתן פרק ב לא תמצא את האקס\ית שלך באזור, אולי בחול ואולי מסיבה כלשהי צ'ילבה.. כדאי מאד לעשות זאת כאן ועכשיו ולא להשאיר תלות שכזו לעתיד הלא ידוע

u r i el

New member
כן. בדיוק.

גם אני חושב כך, אלא שיש משהו שמונע מהם להתגרש ברבנות.לא יודע מהו אותו הדבר, אולי הכתובה ....

prizman

New member
במידה ויש להם אזרחות ישראלית

יצטרכו להביא ממשה"פ אישור שאינם נשואים (בתמצית רישום).
מאחר והם רשומים ברבנות כנשואים לא יוכלו להביא אישור כזה.
אי לכך אין להם ברירה אלא להתגרש גם ברבנות.

u r i el

New member
ואם אין להם אזרחות ישראלית ?

נדמה לי שלפחות אחד מהם היה פעם בעל אזרחות ישראלית אבל כמדומני איבד אותה לטובת אזרחות אחרת. מה במקרה כזה ?

Harrington

Well-known member
מנהל
הבעיה קיימת גם ללא אזרחות ישראלית.

אם אחד מבני הזוג ירצה מחר להינשא בקפריסין, בטורקיה, או בהונלולו, ככל שירצה לערוך חופה כדת משה וישראל, יצטרך להציג אישור רווקות. אישור כזה יתקבל מהרבנות, לא מגורם אזרחי כלשהו.

במקרה של הזוג הזה, הוא לא יוכל לקבל אישור כזה, וממילא לא יוכל להינשא.

כמובן שאם מי מהם ירצה להינשא שוב בנישואים אזרחיים בחו"ל הוא יוכל לעשות זאת, אך כפי שכבר נכתב כאן, לילדים שיוולדו כתוצאה מנישואים כאלו, ככל שמדובר באשה מהזוג הנ"ל, תהיה בעיה הלכתית מאוד לא פשוטה.

Harrington

Well-known member
מנהל
ציינת מספר פעמים שיתכן שמה שמונע מהם

להתגרש ברבנות זו הכתובה.

אין כל סיבה לכך. אם יש הסכמה ביניהם בכל העניינים הרלוונטיים, הם יוכלו להתגרש ולא משנה מה נאמר בכתובה (או במילים אחרות, אשה יכולה לוותר על כתובתה).

תתכן סיבה אחרת, אולם היא נראית על פניו גם לא רלוונטית, והיא אם האשה מתכננת להינשא בעתיד לכהן. במקרה כזה היותה גרושה יימנע נישואים כאלה. אולם גם אם זה המצב המניעה מגירושין כרגע אינה מועילה, שהרי גם היום, כשהיא רשומה כנשואה, היא לא יכולה להינשא לכהן.

u r i el

New member
תודה על תגובתך.

לא נראה לי שהזוג הזה מוטרד כיום מהאספקט הדתי-הלכתי, עובדה שהם לא ממהרים להגרש ברבנות. כמובן, יכול לבוא יום שעובדה זו תתברר כשגיאה. על כל פנים גם אם היא כגרושה תרצה להינשא לכהן, כבר היו תקדימים כאלה ( השופט חיים כהן ז"ל ) ולא נראה לי שזה יזיז לה או לו כי קשה לי להניח שהיא תרצה בן זוג ששומר הלכה. ה"דאגה" היחידה בסיטואציה כזו קשורה לגורלם של ילדים שנולדים לאשה שלא התגרשה כדת וכדין, המסכנים האלה שלא עוול בכפם יאכלו אותה אם יירצו לחיות כיהודים כשרים.

prizman

New member
נכון, וזו המשמעות היחידה,

אי היותם יהודים כשרים.
למרבה הפלא רוב האנושות מסתדרת כך יופי.

למעלה