קצת עובדות, למעוניינים בהם:יולי אדלשטיין ביקש רשות מהרבנים הראשיים להפעיל את מעבדות הקורונה בשבת וקיבל סירוב. לא נתפס, אצל בנט זה בחיים לא היה קורה. אדלשטיין צריך להתפטר רק מהסיבה הזאת, שהוא סמרטוט וחדל אישים שנכנע לאייתולות האלה.
עדיין, הם לא אמורים להיות גורם במשוואה הזאת. מה קרה, הוירוס חזר בתשובה? זו מלחמה יומיומית. תאר לעצמך שבאיזה מבצע בעזה או במלחמה, היו מתייעצים עם הרבנים האם לתקוף בשבת או בחג? אותו דבר.קצת עובדות, למעוניינים בהם:
אדלשטיין ביקש את תמיכת הרבנים, על-מנת להעבירה לשומרי שבת שיידעו שהם יכולים להגיע להתחסן גם בשבת.
אין לזה קשר מיוחד למערך החיסונים, שבהוראת שר הבריאות יעבוד גם בשבת עם או בלי הסכמת הרבנים הראשיים.
הסיבה לתשובתם השלילית של הרבנים, הייתה שמאחר והמערך לא מופעל 24 שעות ביממה אין כל סיבה לחלל דווקא שבת. בינתיים מצב זה הולך ומשתנה ומן הסתם איתו משתנה גם ההיבט הזה.
סליחה על הריסת סיפור חביב.
אני לא מכיר מלחמה שמתקיימת רק בין השעות 08:00-16:00, אבל בהינתן מלחמה דמיונית כזאת, אכן אותו דבר. במקרה כזה לא תהיה שום הצדקה להתיר חילול שבת לצורך המלחמה. כמובן שהמצב יהיה שונה אם המלחמה תתקיים 24 שעות ביממה. לוגיקה פשוטה שניתן להבינה מגיל 4.5 ומעלה גם בלי להיות רב ראשי.עדיין, הם לא אמורים להיות גורם במשוואה הזאת. מה קרה, הוירוס חזר בתשובה? זו מלחמה יומיומית. תאר לעצמך שבאיזה מבצע בעזה או במלחמה, היו מתייעצים עם הרבנים האם לתקוף בשבת או בחג? אותו דבר.
מלחמת הקורונה קיימת 24 שעות. הסמרטוט הזה אדלשטיין צריך לדרוש מהרב להישמע לו, לא להתחנן בפניו שיעשה טובה. איזה מין עולם מעוות יש לנו?כמובן שהמצב יהיה שונה אם המלחמה תתקיים 24 שעות ביממה
ההתחסנות לא הייתה 24 שעות ביממה כשנשאלה השאלה. משם כאמור, התשובה.מלחמת הקורונה קיימת 24 שעות.
יש לי הרגשה שלא לגמרי הבנת את מהות תפקיד הרבנים בעולםהסמרטוט הזה אדלשטיין צריך לדרוש מהרב להישמע לו
מהמעט שידוע לי, תפקידו של רב הוא לתת הכשרים למזונות ומשקאות, לחתן ולקבור. אין לו סמכות לקבוע איך תתנהל מערכה רפואית. אולי מחר המוטרפים האלה יחליטו שבלי שטריימל או שביס אסור לצאת מהבית ונהיה מהדורה יהודית של איראן? זה מה שאתה רוצה?יש לי הרגשה שלא לגמרי הבנת את מהות תפקיד הרבנים בעולם.
לא ממש. זה החלק הטכני של התפקיד. מעבר לכך תפקידם הוא להורות את ההלכה היהודית לקהל שומעיהם.מהמעט שידוע לי, תפקידו של רב הוא לתת הכשרים למזונות ומשקאות, לחתן ולקבור.
אכן. איש גם לא הציע סמכות כזאת, כאמור ומפורט מעלה.אין לו סמכות לקבוע איך תתנהל מערכה רפואית.
אנחנו מדברים על הרבנים הראשיים לישראל, לא על חבריך.אולי מחר המוטרפים האלה
מה רצוני קשור לנושא? כאמור, אין שום פסול בפניית שר הבריאות, שלא היוותה בשום צורה בקשת אישור למשהו, אלא משהו אחר לחלוטין. הדבר הוסבר לך לאחר שככל הנראה שאבת מידע שגוי מהתשקורת הישראלית הרדודה. מכאן ואילך להמשיך עם אותה מנטרה שגויה, זו כבר הטעיה מכוונת של קהל קוראיך.יחליטו שבלי שטריימל או שביס אסור לצאת מהבית ונהיה מהדורה יהודית של איראן? זה מה שאתה רוצה?
אכן החיסונים מתנהלים לאורך שעות רבות. כבר לפני כמה ימים נקבעו לנו תורים לשעות הערב. בכל יום מאריכים את שעות הפעילות כדי להשיג מה שיותר מחוסנים מהר ככל האפשר. כעת הוחלט שמערך החיסונים יפעל גם בסופ"ש.לא אמרו שאפשר יהיה להגיע להתחסן 24 שעות ביממה?
דווקא לפי פרסומים באינטרנט טוענים שהרבנים דווקא כן מעודדים שהאוכלוסיה שלהם כן תלך ותתחסן.
רצו לשחוט את אדלשטיין שקיים בחלק מהישובים מתן חיסונים בשבת, אז איך הם מעודדים?לא אמרו שאפשר יהיה להגיע להתחסן 24 שעות ביממה?
דווקא לפי פרסומים באינטרנט טוענים שהרבנים דווקא כן מעודדים שהאוכלוסיה שלהם כן תלך ותתחסן.
כנראה צריכים להגיע למצב של פגיעה אנושה באוכלוסיה שלהם עד אשר יבינו שפיקוח נפש דוחה שבת. השוי שעד היום הרבנים לא מעודדים את המאמינים שלהם לחשוב טיפה באופן עצמאי.רצו לשחוט את אדלשטיין שקיים בחלק מהישובים מתן חיסונים בשבת, אז איך הם מעודדים?
חבורה של הזויים, זו לא יהדות והם לא יהודים בעיניי. החיסון מחויב בכל יום ובכל שעה, גם בשבת וביום כיפור.
למה לא ? ישראל היא אחת המדינות היחידות בעולם שנכנסת לסגר מלא בפעם השלישית. מומחים מדברים על עלייה ניכרת בקצב המתים בחודש ואין צורך לחסן ולבדוק כולל בשבת? אני חושב אחרת.אז אם המצב לא כל כך נורא , ואין צורך להזריק בשעות הערב והלילה , למה בשבת ?
זו הבעיה בצד השני..משרד הבריאות לא חף מטעויות. לדעתי הטעות הגדולה שלהם היתה שנתב"ג המשיך לפעול עד אמצע הסגר הראשון ועדיין שמענו על כל מיני טדי שגיא וכאלו שקיבלו היתרים מתחת לשולחן להכנס לארץ.ביידי הרבנות הסמכות להחליט מה זו עבודה נחוצה שאפשר /מותר לעשות בשבת . אם ברבנת היו רואים שמשרד הבריאות עושה מאמץ עליון , ונלחם במגפה 24/6 הם , הרבנים היו מאשרים גם את העבודה בשבת . אממה עד כה החיסונים ניתנו משעה 8.00 עד20.00 . . אז אם המצב לא כל כך נורא , ואין צורך להזריק בשעות הערב והלילה , למה בשבת ?
אל תדרוש מאחרים, [הרבנות] , מה שאינך דורש מעצמך . תראה נכונות , תראה מוטיבציה , ילכו לקראתך .
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.