גם את זה אהבתי

מטיקה

New member
גם את זה אהבתי ../images/Emo140.gif

איכר זקן באירלנד ביקש לחפור את אדמת הגן שלו ולשתול בה תפוחי אדמה, אך העבודה היתה לו קשה מדי. בנו היחיד, שיכול היה לעזור לו, ישב בכלא על שוד בנק. הזקן ישב וכתב לבנו מכתב בו סיפר לו על צרותיו. לא עבר זמן רב והוא קיבל תשובה מהבן: "בשם אלוהים, אבא, אל תחפור בגינה. זה איפה שקברתי את הכסף"!! בשעה ארבע לפנות בוקר הופיעו שנים עשר שוטרים, הפכו את הגינה על פיה ולא מצאו את הכסף. הזקן המבולבל כתב לבנו מכתב נוסף, סיפר לו מה שקרה ושאל אותו מה לעשות עכשיו. "שתול את תפוחי האדמה שלך, אבא", ענה לו הבן. "זה מה שיכולתי לעשות מאיפה שאני נמצא".

אסטרלו

New member
../images/Emo45.gif תמיד אמרו שפושעים הם חכמים

הוא יכול היה לעזור לאבא יותר אילו לא ישב בכלא. היתה לו נחת ל"השאיל" את השוטרים לאבא שלו

tsiporganeden

New member
רותי למה טעם מר? הרי הבן רצה בכל

מאודו לעזור לאבא שלו, והיות והדבר נבצר ממנו, עלה לו רעיון מצויין, הרי הקונץ הוא לא לעמוד מהצד ולא לפתור בעיות, אלא למצוא פתרונות יצירתיים לבעיות. והנה פתרון יצירתי. הטעם המר מלכתחילה הוא הבן שקיבל חינוך קלוקל ולכן יצא גנב, ודרך אגב למי שלא יודע, מי שיש לו עודף זמן ויושב וחושב הרבה תמיד מוצא פתרונות יצירתיים לבעיות שלו, ככה זה עובד, וזה לא בגלל שהבן פושע או לא, אם הוא סתם גנב כמובן, אני הכרתי נוכל אמיתי, שגם הוציא כסף במרמה מאנשים, וגם הצליח לחמוק מלשבת בבית הסוהר, כי מסתבר שנוכלים הם בעלי מנת משכל מאוד גבוהה שמנווטת לאפיקים שליליים, ויותר זה נובע מתוך עצלנות, כי שכל יש ובשפע, ואגב גם אנשים תמימים שנופלים בפח, כמה חבל.

רותי ב.

New member
הבן אכן היה יצירתי מאד,

וגם חכם מאד, ובזכות המידע (גם אם מפוברק) שסיפק לאב, הגיעו השוטרים אל חלקת השדה ועשו את העבודה במקומו (אם כי ממניעים אחרים לחלוטין, ע'מ למצוא את הכסף). הבנתי את זה - אין לי ספק שלנוכלים יש לרוב מנת משכל גבוהה, שמנווטת לכיוון הלא נכון. למען האמת, יצא לי פעם לשוחח עם איזה פרופסור במקום העבודה שלי, והוא אמר לי - "אם לא הייתי פרופסור, מן הסתם הייתי פושע" - וגם הסביר לי בדיוק למה. טעם מר - אולי הביטוי לא היה נכון, לא משנה.

למעלה