גם אתם חושבים ש

odery

New member
גם אתם חושבים ש

אני מזועזעת ולא בטוחה שאצליח להתבטא מספיק טוב ,נכנסתי לעמוד הראשי בתפוז ובשמאלי התחתון יש "מבחר" תמונות שואה, אני בהלם לאן הגענו שתחת קובץ תמונות שואה יש דרוג לתמונות.. יש את ה"הכי נצפים" מה נסגר איתנו? כל דבר ממוסחר? מה הצעד הבא, לשלח sms לתמונת השואה הזוכה?

AviHayun

New member
אני מבין אותך. אבל...

אנו חיים במדינה שמרשה לעצמה להזניח ולהביא ניצולי שואה לחרפת רעב ולפשיטת יד, אז לצערי העמוק, אינני יכול להיות מופתע. שער תפוז אנשים, הוא מעין שלט "ברוכים הבאים לישראל 2007". פני הדור כפני הכלב.

אודליה!!!

קראתי עכשיו את כל ההודעות שלך בפורום (כמעט...) ושמתי
שאת כל הזמן רק מתלוננת על עם ישראל ועל אנשים... חשבתי לעצמי לא ברטע של לעצבן או משו למה את לא יכולה להגיד רק משו טוב כי לפעמים גם כשאת כותבת משו טוב את מוסיפה משו רע.... אודליה.. החיים יפים יש לנו אחלה עם ודרך אגב על התמונות של יום השואה בתפוז הקטע של הדירוג תמונה זה כדי שאנשים ירצו להסתכל ולמשוך את תשומת ליבם!!!! שיהיו לך חיים טובים מלאי רק טובבבבבבבבבבב

odery

New member
חן

שלום גם לך הבעיה המרכזית היא שכדי למשוך צופים ממסחרים דברים בטח למדת כבר שעל מנת להגיע לכמה שיותר צופים בטלויזיה מורידים את הרמה (מכנה משותף נמוך) כי אם רמה גבוהה מתאימה רק לחכמים, הרי שרמה נמוכה גם חכמים וגם פסיכים יבינו. זו הבעיה המרכזית שלי, שנותנים ציון לזוועות כדי למשוך עוד צופים, עוד כניסות,עוד פרסומות, עוד הקלקות על באנרים.

אודליה

כן למדתי על זה בתקשורת אבל בתנ"ך למדנו על זה שצריך לסנגר על עם ישראל ולא לקטגר על עם ישראל ומה שהרבה אנשים עושים היום זה לקטגר על עם ישראל אז בואי אנחנו נסנגר עליהם ולא נקטגר למרות שיכול להיות שאת צודקת ב 100% מקווה שלא נפגעת.... :)

odery

New member
חן יקרה

לא קיטרגתי על עמ"י, מחיתי כמה חברות מסחריות אינטרסנטיות לתזרים המזומנים שלהן אטומות...

העם שלנו

הוא אחלה עם. יש לנו את העם הכי טוב בעולם. פה אני די מסכים עם אודרי אבל הבעיה במדינה שלנו היא לא האנשים הכל מתחיל מלמעלה השלטון רקוב וזה מסריח את שאר העם. נכון שאני נשמע כבר חרוש ונכון שאני נשמע "זקן" זוהי האמת.

שנאת אחים......זה עם טוב? ../images/Emo12.gif

חילונים שונאים דתיים ולהיפך (ברור שבכל כלל יש יוצא מן הכלל אבל אני מדברת בגדול), שנאה בין עדות, בתוך העם שלנו יש התפלגות ע--צ--ו--מ--ה, על איזה אחלה עם בדיוק אתה מדבר עמיר? אני מצטערת להעלות את הדברים על הכתב אבל זו בעצם האמת היותר מדוייקת, יש יותר מדי שנאה בארצינו הקטנטונת ובעמינו ה"נפלא" שזה ממש להתבייש............ ואני מתנצלת מראש אם פגעתי במי מחברי הפורום במילים האלו אבל אני באמת חושבת כך

עמיר-

אני חושבת בדיוק הפוך ממך.. אני חושבת שהשלטון הוא השתקפות של מה שקורה בעם. מי בחר את השלטון הזה? העם. מי נותן לו להמשיך להתנהל כך? העם. עם ישראל הוא עם סגולי ומדהים. בפוטנציאל שלנו יש לנו כוחות אדירים ויעוד מדהים- להפיץ אור לגויים, לגלות את שם ה' במציאות, להופיע קודש בעולם.. אלו דברים גדולים ומדהימים שאנחנו בתהליכים תודעתיים ארוכים וקשים אשר דרכם יתהוו דברים אלו. לדעתי הכל מתחיל מלמטה, מכל אחד ואחד מאיתנו, בהתמודדות הימויומית. אנחנו צריכים לתקן את המוסר ודרך הארץ. זה הבסיס והיסוד של הכל. להתנהג בסבלנות , לרכוש כבוד לאחר ששונה ממני וחושב אחרת ממני, לעזור ולהיות מעורב בתהליכי שינוי חברתיים לטובת אלו הנצרכים להם( נכים, חולים, קשישים, מפגרים, נפגעי נפש, עניים ועוד ועוד..). ואלו דברים קטנים שאנו נתקלים בהם כל יום. רק צריכים לעשות כל יום קצת יותר למענם. וגם להתחיל לשנות את התודעה. להגיד ולהזכיר לעצמנו כמה שזה נס שאנחנו חיים כיום במדינה ריבונית בארץ ישראל וכמה הכל גדל ופורח..וכל אחד שיתרכז בדברים הטובים לדעתו המתרחשים כאן. התודעה שלנו צריכה להתרכז באמונה בכוחות של העם שלנו, ביכולות שלו, בסגולה הייחודית לו, בחום והאהבה שבו. הרי מאיפה נובעים המחלוקות? בדיוק מהמקום הזה! כשקבוצה בעם חושבת שהאמת אצלה היא לא מסתפקת בלהנות מהאמת הזאת, היא רוצה שכל העם יהנה וידע אותה. משם , מתוך תחושת השיכות והאחריות לכל העם באים הפיצוצים הגדולים. ואשרנו, אשרנו שאיכפת לנו כ"כ אחד מהשני. בעז"ה נזכה כולנו לראות בגאולת ישראל בקרוב ממש !!!

בתאל וגילי,

ראו אני מסכים שיש שנאה מסויימת בעם, על רקע דתי. הרבה לא אוהבים את החרדים והחרדים לא הכי מתים על החילוניים. אבל אתם צריכים להסתכל על הכלל! אם אתן הולכות למשל ברחוב את שומעת בנאדם קורא למישהו שאין לו מושג מיהו אחי זה יפה זה מרגש אותי אנשים לרוב מדברים אחד לשני יפה. אנשים במדינה שלנו רותחים מכעס, הם עצבניים, הם מרגישים מרומים ומושפלים בחייאת תסתכלי על שר החוץ שלנו כל העולם ראה מה הוא עשה עם הצעצועי מין וכל הגועל נפש הזה, שר האוצר גונב כבר שניםםםם כסף, ראש הממשלה שלנו טמבל אחד גדול והוא מושחת ד''א הספקתם לספור כמה וודעות חקירה יש כבר נגדו או שרק אני לא עומד בקצב?, הרמטכ''ל לשעבר דאג לכיס הפרטי שלו, על עמיר פרץ אין מה לדבר כל פעם האיש הזה מדהים אותי מחדש אין פה מקום לרשום את כל הפאשלות שהוא עשה! אבל אתם יודעים מה כל זה שולי, אני שפוי ואומר שולי כל זה אפס לעומת מה שקרה בקיץ האחרון נהרגו בנים מהמדינה שלנו צעירים! נשויים טריים! כאלה שרק סיימו בצפר! השלטון הזה הרס משפחות שלמות! יש לנו שלושה שבויים שלכו תדעו אם הם בחיים בכלל או שהם עדיין בקו השפיות בקיצור אכזבה כואב לי הלב על כל ההרוגים ועל כל הדמעות של האימהות, אבות,אחים, חברים, האהבות שלהם.. כאן אני מסיים.

עמירוש נשמה.....

מה שתגיד יהיה נכון אבל הכל מתחיל ונגמר בנו.............כמו שבת אל ציינה, אין קשר רק לחרדים, השנאה והפילוג בעם זה כולם עם כולם, אתה רואה מעטים שקוראים אחד לשני "אחי" או "מאמי" וכו', אין הרבה כאלו, כל אחד פה חושב מה לעשות ועל מי לדרוך בדרך להצלחה ולא משנה מי נפגע ואיך, פשוט - בגלל שהם יושבים שם למעלה וחשופים לתקשורת יותר מאיתנו אז אתה מודע ל"פאדיחות" שלהם אבל אני מצטערת לנפץ לך את האשליה שיש אהבה בעם שלנו. הלוואי בבוא היום ידעו כולם, קצת עם תום ועל אמת פה בעולם, על אדון מרום שוכן שמיים על אהבה בשניים הייתי ממליצה לכל אחד ואחת בעמינו המקסים לשבת לשמוע את עמירינו וללמוד ממנו קצת..... בשורות טובות והמשך ערב נ--פ--ל--א

odery

New member
אני לא ממש התכוונתי ל

התפתחויות האלה, אולי מלכתחילה לא היה מקומה של הודעה זו כאן , פורום שבע ריב ומדון, שרשורי אי הבנות. כמו שכבר כתבתי באחת ההודעות האחרונות שלי, הדבר האחרון שארצה הוא לעורר ריב ומדון, ועוד בימים אלה. אלה ימים שהוגדרו כ"עשרת ימי תשובה לאומיים" כדרכם של ימי תשובה עורכים חשבון נפש.. מה שרציתי זה להעלות דיון על תרבות המסחור ולא להעלות למשפט את איכות העם והציבור. לא לנו לשפוט, תשפוט ההיסטוריה.

אודליוש....

למה ריב ומדון? אנחנו מנהלים ויכוח מקסים, בלי ריב, בלי מדון ובלי שנאה, וזה מה שחשוב, כל מי שמשתתף בשרשור הזה אומר מה שעל ליבו בלי לשפוט את האחר על מה שהוא חושב............אני מאוד מכבדת ומעריכה את עמיר ואת בת אל ואת חן וכמובן שאותך אז אל תרגישי לא טוב עם מה שכתבת, מותר לכל אחד לחשוב מה שהוא רוצה ואנחנו מגיבים בהתאם בלי לרדת לרמות נמוכות (סוף סוף שרשור שלא כולם בו מסכימים אחד עם השני ולא יורדים ברמה......)

מסיכמה לגמרי עם גילי-

זה בדיוק מחדד את הנקודה שכתבתי- אני חושבת שיש מקום לדיונים מעין אלו כי הם מבררים ומזכירים לנו איך לנהוג, מה נכון, מה אמת אצל כל אחד..וגם אם יש אי הסכמות זה היופי! שאפשר ללמוד מכל הצדדים ויש לנו עם שלא נוהג כמו עדר אלא מלא בחכמה והתפתחות וכל קומץ אנשים בו מחדדים נקודות חשובות אחרות- ברסלב- שמחה ופשטות,כיפות סרוגות- ארץ ישראל, חרדים ליטאים- אדיקות ודקדוק בקיום מצוות, מר"ץ- צדק חברתי וכו' וכו' וכו'... ואני מברכת אודליה על שרשור שכזה.. ממש לא ריב ומדון לדעתי- כל מחלוקת שהיא לשם שמים... סופה להתקיים, ושאינה לשם שמים... אין סופה להתקיים. איזו היא מחלוקת שהיא לשם שמים? – זו מחלוקת הלל ושמאי, ושאינה לשם שמים? זו מחלוקת קרח וכל עדתו".(אבות ה' י"ז) בית הלל ובית שמאי חלקו כ"כ הרבה ועם זאת לא פסקו להתחתן אחד עם השני והייתה אהבה והערכה של שני הצדדים- אם נעשה דברים לשם שמיים( אפרופו השרשור על שם שמיים..) כל המחלוקות שלנו יביאו שלום בעולם- "תלמידי חכמים מביאים שלום לעולם"- תלמידי חכמים הכי חולקים ועןם זאת כיון שמחלוקתם לשם שמיים מביאים שלום לעולם- הלוואי שנזכה.

תשמעו אני לא יודע מה להגיד אבל

אני חושב ואני מאמין ורוצה להאמין שהעם שלנו הוא באמת מנצח והוא חזק וטוב. אולי אני ילד ואולי אני לא מבין כמוכם אבל לא יודע בכל מקרה אנחנו נמצאים בתקופה קשה ואין מה לעשות צריך לקוות לימים טובים יותר נכון?

למעלה