גם אני

bilitis

New member
גם אני

אבא זל הגיע ארצה מהעיר לובלין אמא זל נולדה בעיירה קטנה בשם פשאדץ אשר כונתה בפי יהודיה פשאיץ נולדתי בתא 10 שנים לאחר אותו ספטמבר נורא בו זרמו הטנקים של הצורר השטני לתוך פולין ושינו את ההיסטוריה לנצח. גדלתי בבית פולני חשבו בפולנית דיברו באידיש והביטו בהתנשאות על האזייתים הסובבים אותם. טופ היה אומר אבא הפרענקלך האלה הם בעצם עראברים אתה לא תהיה כמוהם אתה תלך עם גופיה היום אני נשוי לפרענקית ואין לי בבית אף לא גופיה אחת הוי אבא אבא שימתקו לך רגבי עפרך

מי צי

New member
ברוחבא !

הגעת בדיוק לזמן הרינג. איך תרצה אותו? כבוש? בשמן? או ברוטב עגבניות?

באיה

New member
ברוך הבא bilitis ../images/Emo142.gif

הגעת אמנם לפורום שכותרתו "תרבות פולין", אך נראה לי שהפורום הזה קוסמופוליטי. שומעים מוזיקה יונית, אוכלים שלדג' פולני, ולקינוח חריימה. חג פורים שמח

תמנונה

New member
ברוך הבא כאן אין אוכל חינם../images/Emo140.gif

צריך לעבוד....... נונה.............................

באיה

New member
../images/Emo6.gif השכנה שלי הפולניה

יש לה כלב. כשהיא חוזרת איתו מטיול ברחוב, בכניסה לבית היא מנקה לו את הרגלים.

תמנונה

New member
../images/Emo9.gifבאיה חרגת אותי גם לי../images/Emo110.gif

היה כלב כזה........

באיה

New member
גם את ניקית לו את הרגליים

ושמת לו נעלי בית מוכנות ומחוממות
גם לי היה כלב
, בעצם לבתי, שהיא הבטיחה ונשבעה שהיא תטפל בו. אז היא טיפלה? כמובן שלא. אבל לא ניקיתי לו 3 פעמים ביום את הרגליים כשחזרנו מטיול. כבר יותר קל היה לשטוף את הריצפה.

הקטע של הנעלי בית...

זה רק אצל פולנים,בחורף אמא שלי תמיד חיכתה לנו ליד הדלת עם הנעלי בית בהיכון רק שלא נכניס בוץ ואם זה היה תלוי בה היא עוד היתה מחכה.. שלכם חנה גונן

shmuel16

New member
ברוך הבא-הגעת למקום הנכון

ברוך הבא-הגעת למקום הנכון ! =========================== רק כאן תוכל ללמוד על התרבות הגרקו-פולסקי. תמצא כאן את אוהבי השירה הפולנית מלווה בבוזקי יווני. ואתה מוזמן להצטרף לקומבינציה מעולה זו. מצורפת להתחלה , תחנת רדיו שתלווה אותך 24 שעות ביממה !!

חנה...בפולין הרצפה היתה מפרקט

ולכן לא היה דבר כזה להכנס עם הנעלים לתוך הבית...כמובן שלפני הדלת היה מרבד לניקוי הנעליים. שלא להזכיר את החורפים הקרים עם השלג. תתארי לך להיכנס עם נעליים עם שלג על רצפת פרקט...נכון שאפשר להבין מדוע המנהג הפולני של נעלי הבית? אני זוכרת איך אמא שלי היתה יורדת על הרצפה וממרקת אותה...ממש עבודה קשה. אגב...המנהג הזה של נעלי הבית מלוה אותי גם כאן...
פולניה או לא פולניה?

אצל..

סבתא שלי ביכלל לא היתה ריצפה בביקתה שלהם ואין לי מושג אם השתמשו בריצפות פרקט בביאליסטוק של תחילת המאה,ביכלל סבא וסבתא שלי חיו תשע שנים בקיבוץ מה שמאוד הרדים אצלם את הענין הפולני אבל אמא שלי מפצה על הענין באופן מכובד
. שלכם חנה גונן

למעלה