גם אני רק שאלה קטנה....

גם אני רק שאלה קטנה....

ביטוח לאומי שובתים אז איפה אפשר לברר מה החובות של מעסיק עובדת משק בית חוץ מלשלם לביטוח לאומי? ואם מפטרים אותה איזה תשלומים צריך להעביר על פי חוק (פיצויים? חופשה וכו´?) תודה!

קישקשתא

New member
הם אולי שובתים

אבל האתר שלהם עובד
מצאתי את חובות התשלום לעובד/ת משק בית (דמי ביטוח), בטח אם תחטטי שם עוד קצת תמצאי גם את השאר. באופן כללי אני יכולה לומר שפיצויים וחופשה מגיעים לפי ותק, כמו בכל שאר המשק. חובות מלבד תשלום לביטוח לאומי מטבע הדברים לא יהיו באתר של ב"ל. למיטב ידיעתי אין כאלה, אבל אני ממש לא מומחית לנושא.

amonit

New member
חופשה שנתית כמו לכל עובד במשק

שהוא עובד לפי "יומית", גם את זה אפשר למצוא בביטוח לאומי, מחשבים את החופשה יחסית לימי העבודה בפועל. יש כאלה שמשלמים פעם בשנה בכדי לחסוך עלויות בזמן הפיטורים.

itaf10

New member
אם בעוזרות בית עסקינן אז.....

מה קורה לגבי עוזרת בית זרה - לא ליגאלית. מה דינה??? איך ניתן להגן עלינו ועליה. (ידוע רק שמה ללא כתובת - לא הייתי רוצה לגרום לה כל עוול.... למרות שאני יודעת שגם אני שותפה לדבר עבירה על החוק , מה ניתן לעשות בכל זאת??

amonit

New member
לתת לה את כל הזכויות והתשלומים

שמגיעים לה. אבל את לוקחת סיכון מאוד גבוה, ולא רק בגלל שעצם העסקתה היא עברה על החוק אלא הביטוח הלאומי לעוזרות בית חוקיות מגן עליך ועליה במקרה שחס וחלילה היא נפצעת אצלך בבית...אז עדיין היא זכאית לגימלא ולביטוח רפואי, עובד בלתי חוקי אינו מבוטח בביטוח בריאות..... אתן לך כמה דוגמאות שקרו לי ולחברותי[נשמע מופרך אבל זה קרה ועוד איך]: אחת: ניקתה נורה תמימה, הנורה התפוצצה לה ביד והיא חתכה וריד.... שתיים: עלתה על שולחן זכוכית קרסה יחד איתו ופשוט "קרעה" לעצמה חצי רגל למזל כולם הנכות לא היתה לצמיתות אבל הטיפולים בבית החולים היו ארוכים ולא פשוטים,,,, אם חס וחלילה עובדת לא חוקית שלך קורה לה מקרה דומה ואינה יכולה לממן אישפוז בעצמה מה אז? תחשבי פעמיים אפילו שלוש.

itaf10

New member
היא מקבלת את מלוא שכרה...

אלו זכויות יש לה? ואיך זה מתבטא, הרי אינני רוצה לדווח עליה לביטוח לאומי, מאידך אני רוצה להגן עליה ועלי במקרה וחלילה יקרה משהו. איך עושים זאת? ומה העלות במקרה זה? האם ניתן לדווח בשם בדוי - אנונימי? אחרת אאלץ לפטר אותה ולי חבל... היא עובדת טובה , היא עובדת אצלי מספר שבועות מעטות בלבד, כ-4-5 שעות בלבד. יש עצה?

קישקשתא

New member
למיטב ידיעתי

ביטוח לאומי ביטלו את האפשרות לבטח בשם פרטי בלבד / אנונימית. את סכויות החופש את יכולה לברר ולשלם לה גם בלי ביטוח לאומי. ולגבי סכנת הפציעה, יש ביטוחי דירות ובתים בכוללים ביטוח עובדים, חיות ואף צד ג´ (אם העובד נופל, אם הכלב נושך אורח וכו´). זה עשוי להיות הפתרון לבעייתך.

amonit

New member
קישה היא עלולה להסתבך,,,,

המעסיקה עלולה להסתבך כי חברת הביטוח תחקור, ולא תשלם למי שאינו חוקי והמעסיקה עלולה לעמוד לדין, למרות שאינני עורכת דין לא היתי ממליצה להסתבך ככה, מחמירים היום מאוד עם מעסיקים של עובדים בלתי חוקיים. ביטוח חבות מעבידים אינו בא להחליף את ביטוח לאומי וביטוח בריאות הביטוח בא להגן על המעסיק מפני תביעה של הנפגע. אם עוזרת בית שלך היתה נפגעת ומאושפזת מה הית עושה? משלמת עשרות אלפי שקלים על רופאים תרופות ואישפוזים וגם כרטיס טיסה חזרה הביתה[מכוון שאינה עובדת איך תוכל לשלם את הטיסה?] או אפשרות אחרת? באמת שלא היתי לוקחת על עצמי סיכון כזה ולא ממליצה לאחרים .

קישקשתא

New member
אמונית ואיטה

בדירתי הקודמת היה לי ביטוח שכיסה עובדים זרים לא חוקיים. בדקתי את הנושא קודם לכן. זה מה שאני ממליצה - לא להסתבך או לשקר, ודאי שלא לעבור על החוק, אלא לשאול ולבטח בהתאם אם יש רצון וצורך. ולא מחמירים לצערי עם אפחד, מתייחסים לעובדים הזרים יותר רע מאל חיות רחוב, אבל זה ויכוח שלא נכנס אליו כאן.

bib011

New member
והעובדים../images/Emo98.gif

יש אפשרות לפנות להסתדרות העובדים של אמיר פרץ שם יש נציגים שיכולים לענות על כל שאלה בנושא תעסוקה וכן אבטלה בכל עיר יש מוקד פניות כזה.

למעלה