גם אני רוצה לשתף!

דרוש שם

New member
גם אני רוצה לשתף!

אז שלום כולם! כמו שכתבתי למטה, חזרתי מטיול "מתגייסים" שמארגנים בעיר שלי לכל מי שסיים י"ב. דווקא היה מגניב, יומים בגליל-גולן רק של אטרקציות p: אבל לא על זה אני רוצה לכתוב פה בערך ב2 וחצי בלילה (כשכבר היינו אמורים להיות עמוק בשינה) אחת מהבנות של החבורה, ניסתי לעשות איתי שיחה על מין ומיניות (היא לא יודעת על א-מיניות כלום היא רק יודעת שאני כנראה האדם האחרון בשבכבה שלנו שמעולם לא קיים יחסים). אז דיברנו על זה שאני לא מרגיש צורך מיני (לא השתמשתי במונח א-מיניות אבל הסברתי אותו בצורה די טובה) עכשיו אחרי שעה וחצי של שיחה, ואלוהים יודעת איך היא החליטה שאני כנראה הומו , ושאלה אותי את אותן שאלות שהיא שאלה על משיכה כלפי בנות רק שהפעם זה היה על בנים ... אחרי כמעט שעתיים מזה (סה"כ) , היא הצליחה להגיע למסקנה אחת(שלא חידשה לי כלום), שאני צריך לראות פסיכולוג.... זה כזה מעצבן שיש אנשים שלא מוכנים לקבל את זה שאנחנו פשוט לא נמשכים מינית וטוב לנו עם זה, למה תמיד השיחות הללו נגמרות אצלי ב"הפניה" לפסיכולוג?!?!?

Berethor

New member
זה כל כך טיפוסי

אני תמיד מוצא את זה קצת אירוני, איך שהחברה מצד אחד קבלה הומוסקסואליות ומצד שני לא מקבלת א-מיניות.

Snoop Sup

New member
אני לא - כמעט כל בחורה רוצה ידיד הומו

אבל כן, זה טיפוסי מצד אנשים לחשוב רק הומואים, לסביות וB

../images/Emo4.gif

זה פשוט נראה לאנשים כ"כ מוזר ולא הגיוני מהסיבה שרוב האנשים לא מסוגלים לחשוב מחוץ לכופסא. והכופסא היום אומרת שלכולם יש משיכה מינית השאלה היא רק למי... זה עד כדי כך אבסורד שאפילו אנשים המקהילה הגאה לא מסוגלים להבין את זה. ואם למישהו יש משהו שהוא לא מובן ולא הגיוני, אז ברור שהוא צריך פסיכולוג - לא?
תתנחם בקיומו של הפורום והעובדה שהגעת אליו בגיל צעיר יחסית..

../images/Emo122.gif צודקת

אבל אם תחפשי שגיאות כתיב אצל אנשים כאן (במיוחד אצלי ואצל P019) תצטרכי לכתוב הודעה על כל הודעה שלנו

MirrorElf

New member
אני דקדקנית ../images/Emo22.gif

אני פריקית של דקדוק, גם באנגלית (למרות הדיסלקציה)... זה מחרפן אנשים, אבל מה לעשות?

האקדמיה ללשון החליטה שהסיומות חייבות להיות ב-

ה'. אבל אני אומרת שעד שהם לא יבינו שאקדמיה היא מילה שאולה מלעז אני עצמי אמשיך לכתוב את כל המילים האפשרויות ב-א' !. האמת שאני די מחבבת ארמית (יוצא לי לקרוא מדי פעם באונקלוס) אז אדבוק בה.

k500

Active member
מנהל
ואם היית ממשיכה לקרוא את פרסומי האקדמיה

היית מבינה למה המילה "אקדמיה" כן נשארת בתחומי הלשון ולא צריכה לעבור למילה עברית. גם לזה יש להם תשובה מנומקת.

k500

Active member
מנהל
אני אנסה:

ישנן מילים בשימוש בעברית שהן שאולות משפות אחרות, בעיקר מהעת העתיקה ובשימוש למבנים או מוסדות מהותיים כמו אקדמיה או מוזיאון. אין צורך לתת שם עברי לכל מילה שכזו מאחר והיא מילה כלל עולמית שיש לה תפקיד מיוחד בהגדרה והמקור שלה בא עם מטען היסטורי, תרבותי וכו'. כשאומרים אקדמיה, בכל העולם יודעים למה הכוונה, כך גם מוזיאון. מה גם שיש מילים שהאקדמיה ללשון עברית נתנה להן מקבילות בעברית, אך הללו לא התקבלו בקרב הציבור. לא כל דבר הופך לעברי או מקבל הכרה אוטומטית, בטח לא בהחלטות של ועדה באקדמיה ללשון עברית. תנסי לחשוב מה יקרה עכשיו אם ימצאו חלופה למילה "טכניון" או "מוזיאון", האם יתחילו להשתמש במילים הללו עכשיו? לא בטוח. לפעמים עדיף להשאיר מילה מיוחדת במקור שלה מאשר לתת לה תחליף מלאכותי שלא בטוח שיתקבל, לא בזמן ולא במקום הנוכחיים.

k500

Active member
מנהל
../images/Emo6.gif

טרחת לגלגל עד לשרשור הזה עם הודעות מלפני כמה ימים רק כדי לכתוב שאין לך זמן..אוקי, אז מה עכשיו? לחכות שתסבירי?

לא לגמרי קונה את זה

אני משתמשת במילה כריך , קלטת ומסוק במקום סנדוויץ' , קסטה והליקופטר- הכל עניין של מילה קליטה ושימוש בה. למשל: לא הייתי משתמשת במילה "קצרדש עצמוני" - שזה קומביין אגב. מסכימה שיש ערך לשימוש במילה כפי שהיא , אבל אני לא בטוחה שצריך לעודד תופעה כזו ודאי לא "באקדמיה" ! .

k500

Active member
מנהל
אני לא מוכר שום דבר

ביקשת הסבר, אמרתי שאנסה לתת, אני לא דובר האקדמיה ללשון עברית. כל מה שאמרת זה מה שכתבתי, אין הרבה הבדל. האקדמיה לא מעודדת שימוש במילים לועזיות, אלא מסבירה שישנן מילים שהן מושרשות באופן מיוחד ולא צריך להתעקש ולהלחם למצוא מקבילה שלא תקלט. שוב, המילים הללו אינן כל המילים ולא מעידות על הכלל. את יכולה לאכול כריך, להשתמש במרשתת, לשמוע מוסיקה, להכנס למוזיאון,לדבר בטלפון ועוד ועוד. אף אחד מהללו לא מעידים על פחיתות כבודה של העברית ועדיין כל אלה מרכיבים את השפה. מה לעשות, ישנן מילים שנקלטו מהר וישנן מילים שניסו להלחם בקליטתן אבל זה לא עזר כל כך. השפה לא מוכתבת מלמעלה רק על ידי ועדה או ארגון מסוימים, השפה היא דינמית ודובריה מנווטים בה. תשאלי דוברי צרפתית לגבי הדינמיקה של חדירת מילים באנגלית לשפתם או דוברי יפנית שעשו דברים מעניינים בשפה זו, ממש כמו "יאללה", "אוקי" או "ביי" אצלנו. אל תגידי לי שאת לא משתמשת במילים הללו, זה כבר חלק מהעברית. ועוד משהו, אם כבר עברית, יתכבדו נא כל אלה שטוענים נגד המילה "אקדמיה" ויסתכלו במה שהם כותבים ובאיך שהם מדברים ויתחילו לשים לב לשגיאות ולטעויות ואני לא מתכוון למי שיש לו בעיות מוכרות או קשיים שאין לו שליטה עליהם, אני מתכוון לכל השאר שחושבים שהם יודעים עברית וזאת בבחינת "קשוט עצמך ואחר קשוט אחרים".

שני דברים

א. אתה מוזמן לתקן אותי , אני אינטואטיבית בשפה ולמרות שאני תמיד שמחה ללמוד דברים חדשים אני עסוקה פחות בחוקים של השפה ויותר בדינמיות שלה (למשל כשכותבים שיר זקוקים לצירופים חדשים מאלה שקיימים וגם יוצרים אותם...). ב. אתה טרחת לכתוב הודעה ולומר: לולאי היית בודקת וכו' , מכאן הסקתי שאתה יוצא נגד דעתי. אז כן, ניסית למכור את הדעה שלך במידה מסוימת... אבל מילא. ואם אתה מקיים את הפתגם שנתת , אני מכבדת אותך על זה! :) ... כל הכבוד (כן ירבו).

k500

Active member
מנהל
הסקת לא נכון

לא כתבתי לך לולא היית בודקת, אלא- אם היית ממשיכה לקרוא ויש הבדל. אין כאן שום דבר נגד ולא ניסיתי למכור שום דבר, ניסיתי לעבות את המרחב המילולי שדברת עליו. תיקונים ותוספות לדברים הם לאו דוקא יציאה נגדם, גם אם לפעמים זה נראה ככה. אם באמת הייתי נגד, הייתי כותב לך שאת טועה, שזה לא נכון, שאת לא צודקת וכו' (על אף שאני לא מתבטא באופן כזה) כפי שרבים כאן עושים גם בעניינים אחרים ולכן גם הוספתי שיש כאלה שחושבים שהם יודעים אבל בסופו של דבר מטעים אחרים או סתם קופצים על כל דבר ואני לא מתכוון אלייך אישית, אלא לתופעה שנוצרת בשיח בין האנשים. לגבי התיקונים, זה נשמע מעניין, אבל אם הייתי צריך לתקן את מה שנכתב בפורום, הייתי צריך להיות בפורום עשרים וארבע שעות ולכתוב כל הזמן..
אבל אני לא צריך את זה וזה גם לא המקום הנכון לעשות את זה. אני לא הולך ללמד את כולם מה נכון ומה לא במדיה הזאת, זה כבר יותר מדי..למי יש כוח? ותודה על השיתוף והנכונות

למעלה