גם אני צריכה עזרה

veredyy

New member
גם אני צריכה עזרה

אני מחפשת מאמרים בנושא השפעת המדיה על העבדות בארה"ב (שחורים - לבנים), מי שראה את הסרטים צבע הארגמן, מיסיסיפי בוערת, סדרה צפון -דרום, על זה אני מדברת ועל איך התמודדה התקשורת באותה תקופה קשה לשחורים בארה"ב. איפה אני יכולה למצוא מאמרים בנושא? תודה רבה

veredyy

New member
ועוד שאלה אם אפשר

סיימתי עכשיו את בספר של דן בראון - צופן דה וינצ'י - 12 שעות רצוף הפסקות לאוכל ופיפי בלבד:) אחרי שקראתי אותו נכנסתי לקרוא ביקורות של מביני עניין(מרצה להיסטוריה באונ' תל אביב שכתב ב"הארץ" ועוד) והבנתי שרוב העובדות שמצוינות בספר כאמיתיות שקריות לחלוטין. מאוד מבאס !!!!!! נהניתי כל כך והרגשתי שהספר מעשיר אותי מדף לדף ולבסוף - הבל הבלים. מישהו יכול להסביר לי מה כן אמיתי ומה לא (עלילה לא מעניינת אותי כמו כל הנושאים של הנשיות והנצרות, מסדר ציון, הסימנים, יצירותיו של דה וינצ'י, הגביע הקדוש). אודה לכם מאוד מאוד !! תודה

Boogieman

New member
צופן דה וינצ'י

את העובדות הוא מציג בתחילת הספר, קיומם של המסדרים המדוברים ותיאורי האמנות והארכיטקטורה. לגבי השאר, בדובר בתיאוריות או ספקולציות שמתבססות על עובדות הסטוריות. לדוגמא, זה שהאבירים הטמפלרים שהו ב"אורוות שלמה" בהר הבית זה עובדה, האם הם מצאו שם את הגביע הקדוש? או את ארון הברית (יש תיאוריה כזאת), או שהם לא מצאו כלום, את זה אנחנו לא יודעים. בראון משחק בתחום האפור בין מה שידוע למה שלא ידוע, הוא לא כתב (למיטב ידיעתי) שום דבר שסותר את העובדות אבל בנה על זה סיפור שהיה יכול להיות נכון אבל אי אפשר לבדוק את זה. אז אין לך מה להתבאס, התיאוריה שהוא בונה שם לא שקרית, אלא פשוט תיאורה שאי אפשר להוכיח, יש הרבה מה ללמוד מהספר אבל צריך להפריד את העובדות מהספקולציות.

Boogieman

New member
ועוד משהו.

זה לא ספר הסטוריה ואי להתייחס אליו ככזה, כל הקטע בספר זה הרעיון שהוא מנסה להעביר (כי בינינו, העלילה די טפשית והכתיבה לא משהו), והרעיונות שמדובר עליהם קיימים ושווה להתייחס אליהם ברצינות.

lin23

New member
ובכן...

אני מעריצה גדולה של הטמפלרים ואכן בספר ישנן הרבה מאוד עובדות הסטוריות ,המצאותם באורוות שלמה, כל הכנסיות המוזכרות ("רוזלין צ'אפל וכו'), התפתחות הבונים החופשיים ממסדר הטמפלרים. אך אין ספק שבסיפורם ישנה תיאוריית קונספירציה השזורה בכל שלב ושלב בהסטוריה האנושית:מסעות הצלב, היטלר ומלחמת העולם השנייה ועד מושבות טמפלרים בארץ ישראל (מושבת "שרונה" היא הקרייה בת"א של ימינו). אני ממליצה לך בכל חום לקרוא את "המטוטלת של פוקו" שם תקבלי מידע רב בהרבה מפיו של הגדול מכל -אומברטו אקו. למעשה "צופן דה וינצ'י" הוא "המטוטלת של פוקו" לעניים.

למעלה