גם אני צריך עיצה

erlich

New member
ככה

את החיזוקים שלך כבר קיבלת, אבל הייתי רוצה לתת לך זוית נוספת :) אני מקווה. שמע, בתור ילד בעצמי, שמקבל גם דמי כיס (אומנם מהמדינה אבל זה בערך מה שהייתי מקבל מאימאבא אם הייתי מקבל), לחסוך זה *קשה* מאוד :) במיוחד עם כל הפיתויים שמסביב... לפי דעתי כדאי שלא תתייחס לעניין הבייבלייד (אגב - תבקש ממנו לקנות זירה, ועוד אחד, ותעשו קרבות - זה ההסכם של אבא שלי עם אחי הקטן, זה להיט היסטרי בבית, אל תשאלו:) כ"דיל ברייקר". זה עדיין לא סמים. אני הייתי יותר תומך בילד לפתח את יכולת חסיכת הכסף (כמובן עם גבולות מסויימים - אם לא נשתמש בכסף ונהנה ממנו מה יצא לנו מזה? :)), ואולי לנסות דווקא לדבר איתו על לחכות למשהו יותר רציני עם הכסף. כמובן תוך כדי שיטוח עקרונותיך נגד הבייבליידים למינהם (אין מה לעשות - אני פשוט נהנה לכתוב ולהגיד את המילה הזו, ב-ד-י-ו-ק כמו שאחי הקטן אומר. היא פשוט מילה מגניבה. בייבלייד, למקרה שלא הבנתם. בייבלייד) אבל תנסה שזה לא יהיה הקונספט העיקרי בשיחה... אגב, משהו יותר רציני, בהחלט יכול להיחשב כפנאל לפלאפון...
ארז.

De-Panther

New member
../images/Emo45.gif!! בייבלייד זה בהחלט אחלה של...

מילה ומשחק
נסה לאמר את זה הרבה פעמים במהירות בלי להתבלבל
חבל שאבא שלי לא מוכן לשחק איתי בבייבלייד
וביום שלישי הייתי אצל חבר שלי ולאח שלו יש מלא בייבליידים וחבר של אח שלו בא אליו ויש לו בכלל מלא חלקים ויש לו גם טבעת הגנה של בייבלייד מלך שזה דבר שמחסל בייבליידים בשניה זה פשוט יכול לשבור אותם ואם הבייבלייד שלך ממש חזק ואתה מסובב אותו ממש מהר ומישהו שם את האצבע שלו כדי לגעת בבייבלייד אז האצבע שלו יכולה ליחתך וזה החלק שחסר לבייבלייד מלך שלי אווו אני רוצה את זה

אז ככה:

אם כל התנגדותך נובעת מהבדל טעמכם ב"שטויות"- אפשר לילדון לזכות באיך-שקוראים-לו. לעומת זאת, אם הסתייגותך מהצעצוע נובעת מסיבה חינוכית-ערכית מהותית- פעל אחרת. אגב- עם "לשבת במקדונלד'ס" אין לך בעיה?

freedom rider

New member
גם עם זה יש לי בעיה

"לשבת במקדונלדס" - אני יושב, הילדים אוכלים. זה צירוף של שומן ושמן, בררר. (כן, אני יודע לאיזו בעיה את התכוונת, אבל בואי לא נכנס כאן לויכוח. אני מכיר את דעתך, מכבד אותה, ולא מסכים איתה).

De-Panther

New member
זה בייבלייד!! תרשה לו!!../images/Emo9.gif זו הודעה

בין המעניינות שראיתי בזמן האחרון הוא חסך הרבה זמן בשביל זה אתה לא יכול לקבוע לו מה לקנות הוא צריך ללמוד מה זה לבזבז כסף ומה זה לא זה בכל מקרה יהיה שעור טוב בשימוש נכון בכסף

nutmeg

New member
כלומר...

מה שפעם היה "פורפרה" היום זה בייבלייד? יותר צבעוני יותר רוח צלצולים וסיפור שלם מאחורה - אבל פורפרה - תודו!

zimes

New member
ויותר כסף...

100 ש"ח??? לסביבון? זו ערכה של 30 כאלה? זה בא עם ספר הדרכה? CD? שלט? על מה משלמים שם כ"כ הרבה (בינינו... זה made in טיוואן, ועולה 30 סנט לחתיכה).

freedom rider

New member
זה בדיוק מה שאני חושב

כן. 100 שקל. לסביבון אחד מפלסטיק. בלי ספר הדרכה, בלי סידי, בלי שלט. חכי חכי, גם תורך יגיע. מי יודע מה ימציאו כשהזאטוטים שלך יגיעו לגיל הזה.

דן צ

New member
טיפל'ה טעות שלכם

הפורפרה מגיעה בתוך מזודה מיוחדת עם ספר הדרכה ואפילו שלט ומדבקות, נכון שאין לזה CD אבל ישנם כאלו עם אבני אש בצדדים שמוציאים נצוצות.

De-Panther

New member
יש לכל בייבלייד מחיר שונה ויש גם...

אפשרויות שונות כמו למשל לקנות חלקי חילוף שזה הרבה יותר זול בסופו של דבר ויש גם בייבליידים שעולים 10 שקל תלוי מה האיכויות שלהם ואיפה קונים

zimes

New member
../images/Emo124.gif פרידום

אז אולי תציע לבנך לקנות פורפרה. אופס, סליחה, בייבלייד, פחות יקר?

De-Panther

New member
או שפשוט תבדוק איזה בייבלייד זה ומה

החלקים שהוא בנוי מהם אולי אפשר להכין בייבלייד כזה בצורה יותר זולה...

De-Panther

New member
לפורפרה היה חוט רגיל והיה קשה לסובב

אותה אבל לבייבלייד יש מסור מיוחד שפשוט מושכים בו
אבל כן זה בהחלט מזכיר את הפורפרה...

דן צ

New member
אני כהן גדול של משפטים

"מה שלא הורג מחשל" "הוראות בטיחות נכתבו בדם" ומה הקשר? אני מציע לך לומר לו את דעתך אבל לתת לו את זכות ההחלטה , שהוא יגיע למסקנה הטובה לו כעת, אולם לאחר שיבזבז את הכסף על המוצר הלא טוב מבחינתך, כאשר ירצה הבחור גלידה ולא יהיה לו כסף הוא ילמד טוב את הלקח בצורה הטובה ביותר גם אם היא טיפה כואבת.

Dor K

New member
איזה מן חינוך זה יהיה

שמצד אחד אומרים לו שהוא אמור לחסוך כסף לדברים שהוא אוהב וירצה, ומצד שני, כשיש דבר כזה, יאמרו לו לא לקנות? מה הוא אמור להבין מזה? אם זה מה שיעשה לו טוב (אפילו אם זה לחמש דקות הקרובות, עד שיצא שיגעון חדש), אז שילך ויקנה את זה. זה לא שהוא קונה סמים עם זה. סך הכל משחק שהוא יהנה ממנו. מה רע בזה?

במקום לקנות דבר מטופש ../images/Emo68.gif

הוא יכול לחסוך הרבה כסף, ולקנות דבר מטופש גדול יותר.

zimes

New member
זה ההבדל בין נשים לגברים, לא?

אשה תקנה לעצמה שמלה כל יום, וגבר יכעס עליה, כי צריך לחסוך. אחרי שהוא יחסוך, הוא יוציא כמה אלפי שקלים על איזה גג'ט חדש

למעלה