גם אני צריך עיצה

freedom rider

New member
גם אני צריך עיצה

אז ככה, כל שבוע אני נותן לשני בני דמי כיס. בעצם, מה שאני עושה זה לנהל להם "חשבון". הרעיון הוא שכשהם נמצאים איתי ורוצים צ'ופרים שאני לא מנפק, הם יכולים להשתמש בדמי כיס האלה (נניח, יושבים במקדונלדס וכל אחד מקבל ארוחה. אם מישהו רוצה אחרי זה גם גלידה, בשביל זה יש דמי כיס). מה שקרה בפועל זה שלבן הגדול (בן 10) הצטבר בינתיים סכום נכבד - 100 שקל בערך, ולפני יומיים הוא ביקש ממני להשתמש בכל הסכום כדי לקנות בייבלייד משוכלל במיוחד. האמת - הרעיון לא מוצא חן בעיני בכלל. מצד שני, אני יודע שנתתי לו למעשה את הכסף, וזכותו לעשות בו כרצונו. אבל, יש לי גם תפקיד חינוכי, בתוקף היותי אביו של הנער, ומבחינה חינוכית זה ממש לא נראה לי שימוש נכון בכסף. מה לעשות????

zimes

New member
אתה יכול לדבר, להסביר

לתת לו נימוקים לכאן ולכאן. אתה אפילו יכול להגיד מה דעתך, אבל את ההחלטה הוא יקבל בעצמו (זו המשמעות של דמי כיס, לא?). לפני שאתה מדבר אתו - תברר עם עצמך - למה בעצם אתה לא אוהב את הרעיון? ואם הוא היה קונה 50 גלידות, זה היה נראה לך יותר? מה ההבדל? תתרגל. הם גדלים. עוד דקה הוא יכריע בין טיול לחו"ל ובין לימודים אקדמיים בלי להתיעץ אתך

resputin

New member
צימעס צודקת,

הרי סך הכל, הוא בן עשר. -הוא רוצה להנות, רוצה לשחק, אוה את הבייבלייד הזה והוא רואה את זה כ'הוצאה כספית נצרכת'. אז נכון, אתה לא ממש מחבב את הרעיון, אתה מוזמן להשמיע את דעתך בנושא, לנסות להסביר ולערוך אף מסע פרופוגנדה קליל כנגד לרעיון הבייבלייד והשמדתו\הקעתו מהמשפחה, אבל סך הכל... זה הרעיון בדמי כיס- שזה של הילדים- בשביל שיקנו כל צ'ופר שהם רוצים, על חשבון הכסף הזמין שלהם. אם שבוע הבא, הוא יזנח את זה וירצה לקנות משהו אחר, תגיד לו שהוא את החלטה שלו עשה, בקשר לדי הכיס שלו. זה גיל כזה, הוא יגדל.. אני מבטיח לך שלאט לאט, לומדים כבר לחשב את הכסף שתקבל בחצי השנה הקרובה ולעשות תוכנית מפורטת מה לעשות עם כמה. :)

ליאן.

New member
נסה להזדהות..

מה אם היית בגילו, רואה איך כל החברים נהנים מאיזו שטות, ורק לך אין? זה דיכאון אטומי..! לימדת אותו לחסוך, שזה יפה מאוד ואתה כן יכול להתגאות על כך.. וגם יפה שהוא פנה אלייך לבקש רשות ולא רץ לקנות לפני שתתן לו את האור הירוק שלך.. אבל לאיזה שימושים 'חיוניים' נראה לך שכסף כבר יכול לשמש ילד בן 10 חוץ מגלידה ב 1.90 (שזה שימוש חיוני בפני עצמו, אין ספק!) ?

dana2909

New member
זה הכסף שלו

מאד יכול להיות שבעיניו הבייבלייד הזה שהוא רוצה לקנות שווה פי 1000 מכמה גלידות. אני מניחה שהוא חסך את הכסף הזה בתקופה מסויימת אולי אפילו לא קצרה, וויתר על דברים אחרים שהוא רצה לקנות והתאפק. אני דווקא חושבת שאתה צריך לשבח אותו על יכולת ניהול הכסף שלו (גם אם אתה היית עושה עם הכסף הזה משהו אחר).

jeb

New member
צר לי לאכזב אתכם

זה לא עובר עם הגיל. ככל שמתבגרים, ממשיכים לקנות שטויות, אבל יותר יקרות. (כבר דיברנו על זה שבכל אחד יש ילד). בכל גיל, יש לנו פרספקטיבה אחרת וראית עולם שונה, ודברים אחרים נראים לנו חשובים יותר. לשאלתך. נתת לילד את הכסף, שיעשה בו כרצונו, וזה רצונו. תפקידך הוא לייעץ לו במה להשקיע או לא לשקיע, ולעזור לו לבחור נכון. אבל זה הכסף שלו, ולכן ההחלטה הסופית היא שלו (אלא אם כן הוא קונה משהו לא חוקי או מסוכן, כמו אקדח, או קלפים של המורדים). כך גם תלמד אותו אחריות. אם אחרי שבוע הוא פתאום ירצה משהו חדש, אבל הכסף נגמר - זה לקח חשוב. בהצלחה

miss tamborin

New member
כמו כולם...

רק בקצרה- נתת לילד את הכסף, תהיה גאה בו שהוא חסך אותו ותיתן לו לקנות מה שהוא רוצה!!

freedom rider

New member
../images/Emo51.gif לכולם!

תודה לכולם על התשובות. האמת, אני מסכים עם כל מה שאמרתם, אבל הייתי זקוק לחיזוקים!

nutmeg

New member
ועכשיו תזבירו לזקנים

מה זה לכל הרוחות בייבלייד?

resputin

New member
NO clue

משהו על בסיס סביבון, רק יותר עדכני (וזה מוכר זה?!)

idanyd

New member
תשאלו את פנתר

אני בטוח שהוא ישמח להסביר. ולהדגים. ולספר את הסיפור של כל בייבלייד שקיים. ואז לתקצר את פרקי הסדרה. ולספר על אוסף הבייבלייד שלו. ולהגיד אילו בייבליידים הוא מתכנן להוסיף לאוסף. את אילו הוא אוהב. את אילו הוא שונא. את אילו הוא מחבב, ולגבי הוא אמביוולנטי. בקיצור - פנתר הוא האיש שלך.

שכחת כמה פרטים ../images/Emo68.gif

איזה בייבלייד הכי שאווה איזה הכי נמכר איזה צבע הכי עושה לו את זה
(מעביר אותי לתקופת הפּוֹגים)

De-Panther

New member
כשהיה את הפוגים הייתי נציג כיתה וגם

היה לי פצץ מיוחד
חלול כזה שהיה כתוב עליו נציג כיתה
הבייבלייד הכי שווה זה הבייבלייד שלי כמובן
הצבע שהכי עושה לי את זה?? זה ברור!! הצבעים צהוב אדום וירוק תמיד הולכים טוב ביחד

De-Panther

New member
אוווו!! גלגל אותה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בייבלייד זה סביבון שמיועד לקרבות חברת הסברו כמו שעשתה עם הרובוטריקים שלה עשתה לו סידרה שתפרסם את הבייבלייד בכל העולם לתקצר את פרקי הסדרה?? אמממ יש קבוצה של לוחמי בייבלייד בראשם עומד טייסון שהוא המנהיג שכל הזמן לומד שיטות חדשות של לחימה קאי הוא המאמן והוא זה שהכי מבין שם בבייבלייד בסוף הסדרה הקבוצה נלחמת נגד תאגיד ענק ששייך לסבא הרשע של קאי אותו סבא רוצה להשתלט על העולם בעזרת חיות כוח של הבייבלייד בפרק האחרון טייסון נלחם נגד לוחם מיוחד מהתאגיד שהספיק לאסוף את החיות החזקות מכולם וזה כנראה הקרב הכי מרשים שיש בסדרה בקיצר זו סדרה נחמדה לשעות הפנאי אין לי אוסף בייבלייד כי פשוט אני לא קונה הכל קיבלתי מהאח החורג שלי שדואג לשבור את הבייבליידים שלו תיקנתי את החלקים השבורים חיברתי את כולם(כולם!! הבייבלייד שלי מורכב מכמה בייבליידים
) וכרגע חסר רק חלק אחד כדי שהבייבלייד שלי יהיה הכי חזק
מצורפת תמונה

אושר מ

New member
הידעתם?!

את הקול שאומר כל הזמן גלגללללל אותה, עושה בחור חביב ונחמד בן 16 נראה ליה עונה לשם אדם. הוא היה איתי בסקי. ונורא צחקנו כל פעם שהוא עשה את זה.

למעלה