גם אני פטריוט גאה....

אבזץ

New member
גם אני פטריוט גאה....

היום 5.9.02 רשמו לפניכם נתבשרתי בשורת איוב. היום הודיע לי קמ"א דובוב דמיטרי כי בתוקף סמכותו, לפי סעיף 38 (ב) לחוק שרות ביטחון (נוסח משולב) התשמ"ו 1986 , ציווה הפוקד לקרוא לי להתייצב בתאריך 7.10.02 במחנה תל השומר למטרת חזרה לשרות סדיר ז------------י--------------ן אני מתנצל, אבל, לפני הגיוס צריך, קצת, לתרגל את הטרמינולגיה הצבאית... אזהרה!!! הקטע הבא אסור לקריאה לחולי לב ונשים/גברים בהריון. עוצו לי עוץ, אמרו לי אמור, מה עדיף על מה. להשתין או לחרבן, על הקב"ן-כמובן, או להדר ולבצע את שניהם בו זמנית. מצד אחד, עדיף להשתין כי זה זמין יותר. מצד שני, חירבון יעיל יותר... דילמה, לא? מצד שלישי, השתנה וחירבון בעת ובעונה אחת מצריך קורדינציה, וזה יוכיח שאני כשיר להטיס F-16 או למצער להסיט M-16 . אגב אני כבר לא קופרופיל תודות לפסיכיאטר שלי. קללות וגם ברכות לקראת השנה החדשה, הצעות מעניינות אך גם רציניות יתקבלו בברכת שנה טובה ומתקתקה! שלכם, תרח צפיר, לנצח נצחים ולעולמי עד... שתן=מי רגליים בלעז. חירבון=ע"ש הגדולים זצקוללה"ה.

אמנם אני משתמט אבל...

מ-ק-פ-י-ץ מי מחברי הפורום שהתגייס לצה"ל אחרי דחיות ישיבתיות, מוזמן לסייע ולייעץ לאבזץ.

wr האחד

New member
מתן לגטימציה להשתמטות?

למה לא בעצם?? פנה אלי בפרטי אספר לך איך הצלחתי להשתחרר על פרופיל 97 וסיבת שיחרור "אי התאמה" רמז= הקבן אינו הפיתרון!

סליחה, אבל למה להשתמט?

אני "משתתף פאסיבי" מזה זמן מה. לעיתים אני נהנה ומחייך, לעיתים אני מסכים ולעיתים אינני מסכים. ולעיתים, יש להודות, אינני מבין את הכתוב. היום לראשונה פשוט התרגזתי. אינני יכול לתמוך בהשתמטות. המשתמט יכול להיות חרדי, חדל"ש, אביב גפן או הבן של שלמה ארצי (שכחתי את שמו), אינני מפלה בין משתמט למשתמט. אתה אזרח במדינת ישראל, יש לך חובות וזכויות. אחת החובות היא שרות צבאי. נכון, לא מדובר בתענוג גדול אך כולנו יודעים באיזה איזור אנו חיים ומה יקרה אם לכולם לא יתחשק לשרת. אם מדובר במניעים אידיאולוגים, אז אינני מסכים לנימוקים אלה, אולם אני יכול לכבד את סרבן הגיוס רק אם יואיל לקום ולהסביר את מניעיו ולקבל את עונשו. (בדיוק כמו בן ארצי, האחיין של נתניהו, שנכנס לכלא על סרוב לשרת בצבא. אני מתנגד בחריפות לאידיאולוגיה שלו, אך אני מכבד את יושרו ואומץ הלב האזרחי שלו.) אבזץ לעומת זאת פשוט רוצה להשתמט, סתם כך ללא סיבה נראית לעין. זוהי השתמטות מהסוג הגרוע ביותר. אינך שונה מבטלני תורתם אומנותם.

לא מדובר פה על פוליטיקה משום

שלא מדובר על סרבנות על רקע פוליטי אלא על השתמטות. אבזץ אינו רומז במאומה על בעיה מצפונית בשרות צבאי אלא מבקש עיצות איך לרמות את המערכת, ולהשתמט משרות צבאי. בעיני, השתמטות על רקע נוחיות איננה בעיה פוליטית אלא בעיה מוסרית. השתמטות מראה על חוסר אחריות חברתית ואגואיזם לשמו. אלו הם אינם אידאולוגיות פוליטיות, ולא ניתן להצמיד תכונות אלה לזרם כזה או אחר בפוליטיקה. אני שב ומדגיש שאין בליבי מאומה על אדם שנבצר ממנו לשרת בגלל בעית בריאות (פיסית או נפשית) אמיתית או בגלל אידאולוגיה. מכיון שזהו איננו פורום פוליטי לא אפרט מדוע ובאילו תנאים אני מכבד סרבנות על רקע אידאולוגי או מצפוני (למרות שאני מתנגד לה), ובאילו תנאים אני בז לסרבנים. בכל מקרה, לפי המסר המקורי של אבזץ לא מדובר בבעיה מצפונית, ולכן נושא זה לא רק אינו עולה בקנה אחד עם מדיניות הפורום, אלא גם לא רלוונטי. מה שכן רלוונטי הוא בקשה של אחד מחברי הפורום שמעוניין לקבל עזרה בהשתמטות מחובותיו האזרחיות.

כחלחל

New member
כמו מצוות אכילת טריפה

שהיא חלק מהיציאה בשאלה, כך גם מצוות "קריעת תחת" בטירונות ובשירות הצבאי אינך יכול לאחוז את המקל בשני קצותיו, ואגב קב"ן, אחד הוציא נמלה מקופסת גפרורים והצעיד אותה "שמאל ימין" על שולחנו של הקב"ן מיהר הקב"ן והוציא מקופסת הגפרורים שלו עקרב שטרף את הנמלה.

אני חולק עליך בתוקף !!

לא רק שהחזרתי את הפטור ושירתתי בצבא, עד היום אני חותם התנדבות למילואים, למרות שהצירוף של גילי ומצבי המשפחתי (מלא ילדים) מאפשרים לי לא לשרת יותר. אני חושב שכאשר אזרחי מדינת ישראל נאנקים תחת המצב הבטחוני הקשה, אין רשות להשתמט!!

לא אמרנו ש...

בלי פוליטיקה כאן?

almog4

New member
אני מסכים עם אתאיסט

שהשתמטות משרות צבאי היא לא אופציה, ואומֶר זאת כחילוני (כיום) שמשרת במילואים כל שנה וגאה בכך. מעֶבֶר לרווחים המשניים בשירות במילואים, לפחות אצלי (ולא אפרט כאן כי זה לא התחום כרגע), יש לי גם הרגשה טובה בידיעה שאני תורם למדינה שלי, שנמצאת כיום במצב מורכב של מלחמה על חייה.
ובאמת בלי קשר לכל זה, נזכרתי באחד הפרקים היפים וההומאניים בתורה, המדברים על גיוס למלחמה, שנמצא בדברים כ´ (פרשת כי תצא). אני מצרף כאן את הציטוט. בלי להיכנס לפוליטיקה, אציין שני דברים קטנים: ראשית- התורה לא ראתה אפשרות של סרבנות מסיבות של מצפון (עובדה- מעיון בטקסט), ושנית, תרשו לי לחזור ולהתלהב מהיופי והרגישות שיש בדברים האנושיים הקטנים כפי שמתגלה לפעמים בטקסט (וגם בטקסט כאן), וכמה חבל שהדתיים/חרדים של היום איבדו מזמן את רוח המקור. אלמוג

לילית4

New member
נראה שנשארו לך עוד כמה מהאמונות

של העולם החרדי שממנו באת. אם אתה יוצא משם ורוצה להיות חלק מהחברה הישראלית - אז תתגייס, תתרום את חלקך. ולייזר, מה הקשר פה לפוליטיקה? למה להמשיך ולרמות את המדינה? רוצה גם ייעוץ בהעלמת מיסים? קבלת פטור בארנונה? אולי איזה קצבת נכות קטנה? משהו?

wr האחד

New member
השאלה העיקרית

האים הוא רוצה בכלל לזכות להיות חלק מהחברה הישראלית? עם הקיפוח והאפליה בין תקצוב מוסדות של חוזרים בתשובה לבין חוסר מוסדות של חוזרים בשאלה ,הפוליטיקה האטומה ושכל כך מזניחה אותו כחוזר בשאלה , שלא נדבר על החברה החילונית שלא ממש "מחבבת" חוזרים בשאלה ועוד מליון סיבות אפשר לצפות שישאר לו מוטיבציה ? אני מציע לפתוח שירשור בניפרד רק על זה כי בנידון יש המון מה לומר .

ברוריה2

New member
זה דוקא מעניין למה אתה מתכוון ב-

"החברה החילונית שלא ממש "מחבבת" חוזרים בשאלה".? כי בניגוד לחברה חרדית ש"חוזרים בתשובה" הם סוג ד´ וזוכים ליחס חשדני מכל כיוון, בחברה החילונית (מוזר לי לכתוב "חברה חילונית" כי זה דבר פלואידי לגמרי) אתה יכול למצוא את מקומך או לא למצוא את מקומך למרות סריטות מכל סוג שהוא- בין אם אתה חושב שאתה פיל עם קרנים ובין אם אתה יוצא בשאלה (סריטה סריטה-אם תשאלו אותי..) אתה יכול לתת לנו דוגמאות למה אתה מתכוון?

זו החברה הדתית שלא מחבבת יוצאים

אני אישית פגשתי המון התעניינות והערכה וטפיחות על השכם והאגו כמעט מכל זוית אפשרית. החברה שלא ממש אוהבת יוצאים בשאלה, היא החברה הדתית... זו שהיציאה בשאלה מאיימת על עקרונותיה. כשאני משווה כמה חברים דתיים מול לא דתיים יש לי היום, אז יש לי יותר לא דתיים (הדתיים שנשארו הם כמובן מקסימים ונהדרים ונפלאים ו... מעטים). יוצאים רבים נאלצים "להחליף" רבים מחבריהם שנטשו בחדשים, ומאיזו חברה הם מוצאים אותם, עם הזמן, לדעתך?

גם אני וגו´

ובכל זאת מתנגדת בתופף להתגייסות לצה"ל. עם זאת, זהו אינו פורום פוליטי, ואין בנסיוני חזרה לשרות סדיר. אז אני אשתוק. >ספל חמאה שותקת<

למעלה