גם אני עם שאלת ויזה

גם אני עם שאלת ויזה

מנסיונכם בכל הנוגע לויזת סטודנט בשגרירות בתל אביב, כמה זמן לוקח לקבל חזרה את הדרכון?
יש לי ראיון אצלהם, וכרגע נפלה עלי נסיעת עבודה לחו"ל ארבעה ימים אחרי. אני יודע שזה גבולי ביותר, אבל אתם חושבים שאפשר לדבר איתם ולבקש לזרז עניינים, או לחלופין להתראיין, לנסוע ולשלוח את הדרכון אח"כ?

או שפשוט לדחות את הראיון (תסריט לא מעודף מבחינתי כי הנסיעה יכולה להיות ארוכה)

boneguy

New member
לא ברור משהו

איך תיסע לחו"ל אם השארת את הדרכון אצלם?

בכל מקרה היינו לפני פחות מחודש לראיון לויזת J1, J2. היינו ביום שלישי, קיבלנו את הדרכונים מוחתמים חזרה ביום חמישי, כך שזה הולך די מהר, השאלה אם לא תיפול על סוף השבוע....

בהצלחה

שאלת ניירת

אני ממש שמחה שהחלטת לאן אתה הולך והסתדרת עם הכסף.
לדעתי, האוניברסיטה אמורה לספק לך את המסמכים, וכדאי להתייעץ איתם, בד בבד שים לב שהויזה תקפה מינימום חודש לפני תחילת השנה ושהיא לא תהיה תקפה לפני כו, אז אולי כדאי לחכות קצת עם הראיון.

הסתדר זה מילה חזקה...

הכל בערך הסתדר, אבל חשוב לי מאוד לקבל ויזה כמה שיותר מוקדם... בין היתר בגלל אפשרויות מימון אחרות, אז לדחות את הראיון לא נראה לי שווה.

תצטרך להסביר להם את המצב

ולבקש לבוא לאסוף את הדרכון עם הויזה מהשגרירות בעצמך - אני עשיתי את זה כשהייתי צריכה לחדש את הויזה בביקור קצר בארץ. הראיון שלי היה ביום חמישי, הסברתי שאני בארץ רק לביקור, ואמרו לי לבוא לאסוף את הדרכון ביום שני (שבת וראשון לא נחשבים ימי עבודה מן הסתם).

תודה, מצילת חיים את...

אני בדיוק באותו מצב, ראיון ביום שישי, וצריך לטוס ביום שלישי, אז אני מקווה שזה יסתדר.

אעדכן לטובת כל השאר.

זה אפשרי ומסתדר

מה שצריך לעשות זה בשלב הראיון (הסופי), בתחילתו להגיד שצריכים את הדרכון חזרה. כשחוזרים מחו"ל שולחים את הדרכון (חינם) בדואר שליחים של השגרירות, ומקבלים חזרה תוך כשבוע.

ניסיתי לבקש לזרז הליכים, אבל הם היו פחות פתוחים לאופצייה הזאת.

BigMatilda

New member
אנחנו הרבה פעמים באנו לאסוף בעצמנו

למעשה, אפילו הצלחנו ששליח פרטי מטעמנו יאסוף בשבילנו, בעזרת טופס ייפוי כוח.
הם רגילים לסטודנטים לחוצים שבאים לביקורים חפוזים וצריכים לחזור.

GeJuFan

New member
אצלי החזירו את הדרכון

תוך שלושה ימים. היה לי את הרעיון ביום שני או שלישי על הבוקר וביום שישי על הבוקר הדרכון עם הויזה היה כבר אצלי. הם ידעו שאני לחוצה בזמן ושתוך שבוע וחצי אני צריכה לעזוב.

אריאדנה

New member
אנחנו התראיינו ביום שישי בבוקר

וקיבלנו את הדרכונים בחזרה ביום רביעי העוקב בבוקר (למרות שהקונסול אמר שזה יקח עשרה ימי עבודה, אז צריך לקחת בחשבון שזה יכול להיות יותר זמן)

למעלה