גם אני עובר ללונדון

אסאן

New member
גם אני עובר ללונדון

שלום לכולם קבלנו הצעה שלא ניתן לסרב לה - שליחות ללונדון תקופה של 3 עד 5 שנים. הננו זוג בסביבות גיל ה 50 ילדה בת 13 ( עולה לכיתה ח) שתצטרף אלינו. אשתי תעבוד במרכז לונדון כל ההוצאות על המעביד. מקריאה בפורום הבינותי מספר דברים אבל בכל זאת: 1 - רשיון נהיגה - הבנתי כי תקף ל 6 חודשים , מה קורה עם יוצאים לביקור מולדת וחוזרים לאנגליה ?? 2 - מקום מגורים - היכן כדי לגור? (הוצאות שכד, ביד נדיבה, תשולמנה על ידי המעביד) . הרי יש להתחשב בנתונים הבאים - לפי דעתי : מרחק סביר למקום העבודה מרחק סביר מבי"ס של הילדה. מה זה בעצם סביר - אולי בלונדון סביר זה לא מה שאנו מכירים. מרכז קניות. מרכז רפואי. ביטוח רפואי - האם הביטוח הרפואי כולל שיניים באנגליה? דרך אגב הביטוח ישולם על ידי המעביד. מה קורה עם חיי חברה קהילה יהודית/ישראלית בלונדון. אם יש לכם או לכן דברים נוספים לספר לי ולהקל עלינו את המעבר - אשמח לקרוא או לדבר אתכם בטלפון. מבטיח להזמינכם לקפה ולעוגה לאחר שנתארגן. יעקוב

TrigATUSA

New member
אוף, עכשיו תורי

רישיון תקף לשנה מיום ההתישבות בבריטניה, לא משנה מתי יצאתם וחזרתם למדינה מרכז לונדון זה בעצמו מקום מאוד גדול - אז תלוי איפה העבודה כדאי מאוד לגור קרוב ליד תחנת תחתית, ולתכנן לא יותר מהחלפה אחת בדרך לעבודה 45 דקות בכל כיוון זה סביר, אם יש לכם ים תקציב גדול כפי שאתה מתאר תוכלו גם להתארגן על 20 דקות, עם מגורים במרכז לונדון תתחילו מלהיפך - לאתר בתי ספר טובים ומהם לראות מה קרוב לעבודה הביטוח הרפואי הציבורי מכסה את כל ההוצאות הרפואיות שלך המעביד יכול לקנות לך ביטוח משלים, שלא מכסה טיפולי שינים הביטוח הציבורי אמור לחסוך טיפולי שיניים אבל בפועל קשה למצוא רופא שעובד איתם

אשנתי

New member
שיעבור בקלות

קצת תשובות 1 - רשיון נהיגה - כפי שאמר קודמי תקף לשנה שבה צריך לדאוג לעבור טסט (אם רוצים להמשיך לנהוג אח"כ בלי לעבור תקופה שבה אסור לנהוג ללא נהג מלווה) הדרך היחידה "לאפס" את זה - זה לחזור לישראל לששה חודשים לפחות. 2- אין לי מושג, אבל מנסיוננו חשוב להיות קרוב לעבודה, אחרי שתחליטו איפה לגור תמצאו בי"ס (שיהיה במרחק סביר מהבית) ושאר הדברים כמעט תמיד יש במרחק סביר, אלא אם אתה גר בפרבר מאוד מרוחק. 3 - בטוח רפואי- ישנו הביטוח הלאומי (nhs) שמכסה הכל מלבד שיניים ומשקפיים למבוגרים - שיניים ומשקפיים עד גיל 18 בחינם או בהשתתפות קטנה. למרות זאת כדאי להוסיף בטוח פרטי כי הבטוח הממשלתי מאוד איטי כשצריך משהו מעבר לבסיס הבסיסי מאוד. חיי חברה - אם נורא רוצים אפשר להצטרף לבית כנסת באזור מגורייך (אם אתם חילונים סביר שתרגישו בבית בבי"כ רפורמי או פרוגרסיבי) ואפשר גם להצטרף למועדונים אחרים על בסיס עניין משותף (מועדון שיט, מועדון ברידג' וכו') לא כדאי להגביל את עצמכם ליהודים/ישראלים, יש הרבה אנשים בלונדון ויש בינהם כאלה שהם נחמדים למרות אי-יהדותם... עדיף למצוא אנשים שדומים לכם בתפיסת עולם וגו' ושיהיה לכם נעים לבלות איתם. בהצלחה!

TrigATUSA

New member
תיקון קל

כפי שכתבתי NHS מכסה בעיקרון טיפולי שיניים הבעייה שקשה מאוד למצוא רופא שיניים סביר שיסכים לטפל בך במחירים שהוא מקבל מ ה NHS ועל כן רוב האנשים הולכים לרופא פרטי

TrigATUSA

New member
גם תרופות הן לא בחינם

הכל בהשתתפות עצמית אבל טיפולי שינים הם חלק מהביטוח הרפואי

אסאן

New member
תודה מקרב הלב לעונים ועוד

שלום מנסה יותר להתמקד בשאלות : 1 - מקום העבודה של אשתי יהיה במרכז - רחוב אוקספורד - אנא מקדו אותי יותר למקום מגורים ......... 2 - שמענו דברים טובים על בית הספר הבינלאומי - לילדה - בלונדון - מכירים ? מתנגש אם המגורים ומרחק מהעבודה ? 3- צריך רשיון נהיגה בין לאומי או ניתן לנהוג עם רשיון נהיגה הישראלי עד להוצאת הרשיון הנהיגה של אנגליה ? ווא איזה נודניק אני ................. תודה מראש לעונים. יעקוב

sestypas

New member
תשובה לשאלה 3

אפשר לנהוג עם הרשיון הישראלי עד להוצאת הרישיון האנגלי (כמו שאמרו לפני, עד שנה מיום ההתיישבות באנגליה).

מגורים, יד רחבה ושאר שאלות

מה זה "ביד רחבה"? בתים בלונדון נעים משכירות של כמה מאות לירות בשבוע עד כמה עשרות אלפי לירות בשבוע השאלה היא כמובן תקציבית. לרחוב אוקספורד, כל צפון/צפון מערב לונדון יהיה נח. אני מכיר שני מוסדות שמתייחסים אליהם בתור בית ספר בינלאומי ומכיר מישהו שהלך לפני שנים לזה בסט' ג'והנס ווד. קח בחשבון שעלויות בית ספר פרטי יכולות להגיע לעשרות אלפים בשנה.

בקר12

New member
למה בית ספר בינלאומי?

אתם נעים בעולם ממדינה למדינה?

אסאן

New member
מדוע בית הספר הבינלאומי - קבלנו המלצה.

תודה על תשובתך. יעקוב

בקר12

New member
תראה, בתי הספר האלה מאוד מאוד יקרים

הם אכן בד"כ טובים מאוד אך היתרונות העקריים שלהם בכך שהם דוברים אנגלית ויש להם סילבוס בינלאומי כך שאפשר לעבור מהם ממדינה למדינה לשמור על רצף לימודי (במיוחד אם זה מדינות לא דוברות אנגלית). אם אתה "סתם" ישראלי בבריטניה, כלומר אחד שעובר לשם, ואז או נשאר או חוזר לארץ באיזשהוא שלב אז לדעתי אין לבית הספר הזה המון יתרונות שכן ממילא כל בית ספר ציבורי או פרטי יהיה דובר אנגלית וממילא הסילבוס לא יתאים לארץ. יש מספיק בתי ספר ציבוריים או פרטיים מצויינים שהם משמעותית זולים יותר.

dutchboy1

New member
2 סנט שלי...

1. להביא טלפון נייד לא נעול ולקנות סים מקומי (giffgaff.com). אתה צריך לעשות שיחות מקומיות ולתת מספר טלפון (בבנק, ביטוח לאומי...) 2. לקחת מתאם חשמל אירופאי -> אנגלי, כך שתוכל להביא איתך מספר מכשירי חשמל בסיסיים (מטען לנייד/לפטופ, מייבש שיער,..)

sunday school

ישראלים רבים בבריטניה, שנמצאים פה לתקופה קצובה (או חושבים שהם נמצאים לתקופה קצובה) נוהגים לשלוח את הילדים שלהם לסנדיי סקול ישראלי. אני מכיר אחד כזה בהנדון, הילדים לומדים במהלך השבוע בבית ספר "רגיל" וביום ראשון לומדים בעברית השלמות למקצעות שהם צריכים בישראל. ככה ההורים חוסכים עלויות והילדים מוכנים לחזור ללימודים בישראל במינימום מאמץ (דיסקליימר - אין לי נסיון בזה, הילדים שלי לא בגיל שהם ילכו לסנדיי ולא צפויים, בעתיד הנראה לעין, לעבור למערכת החינוך בישראל)

בקר12

New member
לא הייתי בונה על הסאנדיי סקול הישראלי להכנה

לחזרה למערכת החינוך בארץ. זה אמנם לא מזיק אך מלתת הכנה משמעותית במיוחד לילדים שנמצאים באנגליה מעבר לשנים ספורות. מי שלא קורא וכותב עברית באופן שוטף יהיה לו קשה בשנה השנתיים הראשונות בארץ.

אסאן

New member
חברים וחברות תודה רבה ענקית

באמת תודה מקרב הלב. מקווה לעדכן אתכם/אתכן כשנעבור וכמו שהבטחתי קפה ועוגה עלי. יעקוב

למעלה