גם אני נפקד נוכח

e-magine

New member
גם אני נפקד נוכח ../images/Emo11.gif

מצאתי כתבה על כנס בעניין הרגשות באינטרנט, זאת לדעתי יותר טובה מהקודמת, אז אתם מוזמנים לקרוא. מעניין אותי לדעת אם מישהו מרגיש שהוא מתנהג באינטרנט בדיוק כמו במציאות.

תודה, אימג´ין, אני צריכה שבוע עבודה

בשביל לקרוא את המאמר הזה אבל במשוט מהיר על פניו ראיתי שהוא עוסק בבעיות שמעסיקות אותי כבר זמן רב לגבי פורומים ומציאות וירטואלית אולי אחפש אותו במעריב שלי או שאדפיס אותו כי לקרוא על המסך דבר כל כך ארוך זו התעללות לעיניים בשבילי ואולי זו גם אחת הבעיות של האינטרנט = שאי אפשר להאריך הרבה בפעם אחת כי זה מעייף נורא את העיניים לעומת עיתון או ספר שאתה קורא לא על מסך...

שירז***

New member
רגשות,,,,,

לא פעם אנו ניתקלים בסוג גולש מצוי בנט, לפעמים היכולת הסמויה של אותו אדם לבנות מציאות שאינה קיימת דרך הנט, היא למעשה אותו חלום שהוא רצה להיות נוכח בה ולא יכל, הדבר הכי קל הוא לבנות דמות שאינה קימת במציאות, מצליח , צעיר, יפה, ועוד אין ספור מעלות שחלקם מציינים בנט, איפה אנו באמת עומדים בכל זה? אני חושבת שאדם שניחן באי יכולת של בטחון כל שהוא , חלום שלא הצליח להגישם יעשה את זה דרך הנט, ממש כמו סיפורי אגדה, כל אלה עם הזמן גם מתגלים , לא חושבת שיש אדם שלא ניחשפף בסוף אם הוא משקר, לפעמים זה עולה לפרטנר באכזבה גדולה ואף סכנת חיים שלא פעם ניתקלנו בזה בחדשות, אדם טוב , בעל רגש, אופי יציב,בעל ערך עצמי של אמון,של ביקורת עצמית יהיה אותו אדם גם בנט, ניראה לי שלא ישקר, אני חושבת שאני יכולה לשקף את עצמי בנט בדיוק איך שאני במציאות , בלי משחקים , בלי התחכמיות , יש אנשים שמרגישים צורך להקים דמות שלא קיימת , אבל באותה מידה שהיא קמה , היא גם נופלת בסוף, מה שנותרלנו זה להפעיל אינטואיציה די חזקה לזה שעומד מולנו לשיחה, למרות שיש סיכוי גם למעוד , היא די מתגמדת לפי מיטב חידוד חושינו... יש אנשים שרוצים להאמין לאותו אדם מתוך בחירה, של כאב, של הבנה, של אולי סוף סוף שהוא האדם שחיכו לו כל התקופההזו , בזמן שהותם בצאט, אודיגו , איסי... ומה בעצם אותם אלה שניפגעים למדים מכל זה?....ובכל זאת חוזרים לגלוש , להכיר, ולנסות להתלות על דמות שמפגינה , עוצמה כל שהיא, מה בעצם גורם לכל הנשים וגברים כאחד להמשיך?... ניראה לי עוד המון שאלות ואף אוני´לא תלמד אותנו לעצב את צורת הגלישה , אלה הגלישה עצמה תעצב אותנו עם הזמן(מקווה שהבנתם את הכוונה שלי במשפט הזה) עד שבאמת נילמד מהוא כוחה של האינטרנט.. אז עד אז תמשיכו לחחד חושים אלה ואחרים.

שירז***

New member
אתר הבית של הכנס.

עברתי על כל החומר שבאתר , אומנם מאז הפעם אחרונה שביקרתי שם היו כתבות קצת שונות שם, אבל , אני רוצה לציין שהכנס עצמו היה מאוד מעניין , מה שכן נכחו שם רובם אנשי מקצוע, עיתונאים שעוסקים בתחום, ואולי מעט מאוד אנשים מבחוץ. המעניין שבדבר הוא, שהנושא כן ניחקר גם בארץ אבל לא ממש מגיע לתודעה עמוקה בקרב הציבור, אין מספיק אהדה ומודעות כמו שקורה במדינות אר"הב ששם יש כבר קבוצות תמיכה , והם די מצליחות, אבל מה שבטוח הוא. אומנם הולך ממש לאט אבל גם בארץ זה מתחיל לתפוס תאוצה כל שהיא. אוקיי נחכה ניראה מה יקרה עוד שנה שנתים

e-magine

New member
לדעתי מעניין שמתיחסים לזה

גם מההיבט הפילוסופי, כי עד אותו כנס ראיתי רק היתיחסות מההיבט הפסיכולוגי.

שירז***

New member
ההבדל בין הדברים

לא פעם פני הדברים ניבחנו יותר מבחינה פסיכולוגית, אבל הכנס הזה היה די שונה מכל הכנסים שהכרתי בארץ. עוצמת ההשפעה של האינטרנט ניבחנת כבר מזה תקופה גם מבחינה פילוסופית , דנים על דברים ובאמת מנסים לנסח ולהבין את העוצמה שטמונה כאן בנט, אולי בגלל ההשפעה שלו על בני האדם, או מזה שאנו מושפעים רגשית מהקופסא הזו היא ניראית קרה, כן אבל יש שלמדים להפוך אותה לאנושית יותר , ומלאה רגש, נישמע קצת מוזר, אבל זה ממש כך.חלק גדול מהאנשים ורובם לדעתי מרגיש ויודע את הרגש שטמון כאן. מבחינה פסיכולוגית דנו יותר על האדם , על ההשפעה, על סוג הגולש המצוי, מבחינה פילוסופית באמת ניסו לנתח את כל המצב הכללי של הנט, נעשו הפרדות בין הרגשות, בין הגולש, ובין המחשב, זה קצת מחזיר אחורה לגדולי הפילוסופים שגם ניתחו כל המצאה חדשה שקמה בעולם , ניסו להבין את העוצמה של הדבר החדש. ולא ממש שינה מה זה היה, מענין כן, מאוד, אבל יש חילוקי דיעות גם בנושא, דבר שלא ממש מפתיע אותי אישית, בניו יורק--היו אומרים "מלחמת מוחות".......לדעתי יכלתי באמת מבחינה אישית לחלוק על כמה מהדברים שנאמרו שם.

למעלה